• istanbul üniversitesi edebiyat fakültesi yabancı diller bölümü binalarının 2000 yılında dönüştürüldüğü fakültenin tam ismi. kadrolar büyük oranda aynı kalsa da, bölüm isimleri ve ders programları da hafiften değişmiştir haliyle. örneğin:

    iü ed. fak. ingiliz dili eğitimi bölümü -> iü h.a.y. eğt. fak ingilizce öğretmenliği olmuştur.
  • istanbul üniversitesi - hasan ali yücel eğitim fakültesi'nin kısaltılmış hali. önceleri yabancı diller yüksekokulu olarak bilinen, sonradan ise diğer öğretmenlik bölümlerinin de eklemlenmesi sonrasında şu anki adını alan ve eski tadını kaybeden fakülte.
    ayrıca biri kreş diğeri dispanser görünümündeki iki küçük binası ile türk filmlerinde istanbul üniversitesi'nin ihtişamlı ana kapısını defalarca gördükten sonra didinip edip öss'de burayı kazanan yurdum gençlerinin kaçınılmaz hüsranıdır.
  • (bkz: hayef)
  • bir sene öncesine kadar eğitimin yapidiği binalardan birinin içerisine girdiğinizde sizi karsilayan pis gorunumlu bir kantini vardi. bu sene bir gittik ki ne gorelim binanin icindeki kantin kapatilmis, bahcenin arka bolumune gizli kapakli iki katli mukellef bir kantin insa edilmis hem de teras bile kondurulmus. geride kalan arkadaslar hayrini gorsun ne diyelim.
  • formasyon derslerinin bir kısmının işlendiği ve hazırlık sınıflarının okutulduğu bir ek binası vardır vefada, yani toplamda 3 binadan oluşan fakülte. öğrenci işleri bu üç binada da değildir o da hemen yakınlarda kör bi noktada konuşlandırılmıştır.
  • vefadaki ek binası insana bambaşka bir evrende terk edilmiş hissi verir..akşamın kör karanlığında formasyon dersinden çıkıldığında,hangi yol daha çok insanlıdır da tenhalardan gitmiyim hesapları yaptırır adama..loş koridorlar,soğuk gri iç boyasıyla insanın içini çeker..ama tabii,sabır erdemdir*
  • 2000 yılında fen edebiyat mezunlarının formasyon sorunlarının da etkisiyle kurulan eğitim fakültesi. fen edebiyattan kopmuş bir fakültedir.
  • istanbul üniversitesinin en yetim, öksüz fakültelerinden biridir. ayrıca kayıt döneminde ayrı, sınav döneminde ayrı süründürür. interneti 15 yılda bir güncellenir. sınıflarında sonbaharda ve ilk baharda kalorifer yanarken, kışın sırf sınıf ısınsın diye yoklama zorunluluğu getirilir.
  • istanbul üniversitesinin amatör fakültesidir.öğretmen yetiştirir ,geleceğin bireylerini emanet edeceklerdir öğrencilerine fakat onlara güvenmezler, en nadide merkez binalarına almazlar cevap olarak da siz hayefsiniz sizi almıyoruz derler.bu fakültenin derslerine bölüm öğretmenleri girer materyal geliştirme dersine türk dili hocası girer ve derste mevlanı'yı işler.öğrenciler duvarlara yazı yazar görevliler o kısmı boyarlar:)fakat şimdi garip bir sarıya boyanmaktadır bu okul.ama olsun maddi yetersizlikler temiz olması yeterlidir öğrencileri için.bu fakültenin camları ve kapılarıda kapanmaz öğrenciler derste donmamak için ayaklarını zıplatırlar sürekli, kız öğrenciler çocuğumuz olmayacak diye artık geyiğe bile vurabilirler.çok komik bir kantini vardır.orda çalışan görevli ben size çocuklarımı emanet etmem,çöplerinizi toplayın diye bağırır naget yok der:)bu fakültenin dekanlık binası çok güzeldir ve sıcacıkdır orda çalışanlar kısa kollu şeyleri kışın bile giyebilirler.özellikle bir dekan yardımcısı öğrencilerle konuşmaya tenezzül etmez.ama bu fakültenin 3 adet süper hocası vardır.tamer ergin,hatice ergin ve melodi öztoprak bir de ergin gümüşümüz vardı ama gitti.bu hocalarımız okulun bütün olumsuzluklarını unuttururlar ve iyiki öğretmen olacağım dedirtir insana.öğrenci işleri kendini geliştirmektedir ama internet olayını henüz çözememişleridir.
    e 6 yy'lık okul anca tabi.
hesabın var mı? giriş yap