• (bkz: havelka)
  • viyana cafesi denince aklima gelen ilk yer.
    tam da hayal edildigi gibi bir cafe. ikinci dünya savasini yasayan, zamaninda entellektüellerin, yazarlarin, sanatcilarin ziyaret ettigi, simdi ögrenciden turiste kadar her kesimden insanin görülebilecegi birinci viyanada bulanan bir cafe. ne zaman gittiysem kuruculari leopold hawelka ve esi josefine hawelka gecmis yaslarina ragmen müsterilerine hizmet icin calisip dururdu. tanisinlar tanimasinlar herkesi selamlar, yer bulmak icin cabalarlardi. 23.3.2005 tarihinde 92 yasindaki josefine hawelka maalesef vefat etti.
  • işte leopold amca ve josefine teyze: http://www.seppdreissinger.at/…lerie/upload/888.jpg

    leopold amca da 29 aralık 2011 itibariyle, 100 yaşında hak'kın rahmetine kavuşmuş. toprakları bol olsun.
  • içinde o enterasan şapkalı(tüylü olanlardan), kendine has havalı tavırları olan viyana hanımefendilerinden görebileceğiniz bir mekan. insanların neredeyse yarısı bir şeyler okuyordu. orijinal bir viyana cafesi olarak görülmelidir. fiyatlar biraz pahalı geldi bana. 6.5 € civarı bir şey verdim bir cafe carretto'ya.
  • hawelka'nın sahibi*, vakti zamanında kaffee alt wien isimli diğer güzide mekanı kurmuştur.
  • diger viyana kafelerine göre daha salas ama daha bi ailevi ortami olan viyanaya gidildiginde kesinlikle ugranilmasi gereken kafe.
  • viyana'da çok meşhur olan melange özellikle burada içilmelidir. ayrıca elmalı kekleri de denemeye değer.

    1.viyana'da stephansdom'un karşısında zara vardır. sırtınızı stephansdom'a verin , zara'nın sol tarafından yürüyün, biraz ileride sol tarafta h&m mağazasını biraz daha ilerisinde paul shark mağazasını göreceksiniz. paul sharkı gördüğünüz sokağa dalın. sağ tarafta , tarihi dokudan keyif alan insanların çıkmak istemeyeceği , çok kibar çalışanlara sahip, viyana'nın işte viyanadayım diyebileceğiniz yerlerinden biridir.
  • viyana'da yer alan sanatçı kahvesi. yıllardır dekorasyonu değiştirilmemiştir. nazım hikmet'in favori kafesiymiş.
  • menüsü olmayan, suratsız keltoş garsonları barındıran 50'li yılların dizaynını hiç bozmadan devam ettiren hoş bir mekan. oturdunuz mu bir şey içmek zorundasınız. arkadaşım melange aldı ben de ismini unuttuğum tatlıdan istedim(butchel gibi birşeydi) bir şey içmek zorundasınız dediler. neyse ben de aldım melange'den de çok kahve insanı olmadığımdan pek bir şey anlamadım.

    bir de mekandayken yorumları okuyordum pahalı falan derken hazırladım kendimi adam twelve sixty deyince uzattım 30 euro. 10'unu bu fazla diye geri verince 26 yerine 12,60 dediğini fark ettim ki eh dedim 2 melange 1 tatlıya viyana koşullarında uygun fiyat.
hesabın var mı? giriş yap