• kastettigim insanlarin hayvansi davranis özellikleri degil...ben bazi insanlarin gercekten görünüs olarak hayvana benzedigini düsünüyorum, mesela bazen yeni bir insanla tanistigimda ohaa bu kesin önceki hayatinda x hayvaniydi diyorum. (bkz: ölümden sonrasi) bunu kesinlikle kimsenin tipiyle falan dalga gecmek icin de yapmiyorum. mesela kendimi de bazen ata veya kelaynak kusuna benzetiyorum. suanda yanimda oturan alman cocuk mesela kesinlikle köstebekti bi önceki hayatinda..bazi insanlar asiri derecede baliga, bazilai ördege. bazilari gergedana falan benziyor. hatta hazirliktayken bi arkadasimi inanilmaz derecede o zamanlar evde besledigim bildircin larima benzetmistim. kiz benimle küsmüstü...
  • eskiden firt dergisinde bir hayvani 4 karede cizerek insana donusturme kosesi vardi ki erdal inonu hindi ye donusturmuslerdi. cesit cesit unluyu hayvan gibi gormenin ilk tohumlari idi.
  • george w bush surat ifadesiyle fena halde bir şempanzeye benzemektedir:
    (bkz: http://www.bushorchimp.com/)
    (bkz: http://www.smirkingchimp.com/)
    (bkz: http://politicalhumor.about.com/…bushchimpanzee.htm)

    aksini iddia edenler de var tabii:
    (bkz: http://www.bushisnotachimp.org/)
  • (bkz: #6281546) (bkz: #7628049)
  • her insanın karakteri yumuşaklık, hırçınlık, öfke, korkaklık, acelecilik, sevecenlik gibi birçok değişkenin harmanlanmasıyla oluşmaktadır ve her insanın fıtratında bunlardan birisi veya bir kısmı öne çıkmaktadır. mesela bazılarının yönetmeye, bazılarının yönetilmeye, bazılarının hırçınlığa, bazılarının da korkaklığa meyilleri daha fazladır.

    bunun içindir ve hiç tesadüf değildir ki, insanların dış görünüşleri, iç dünyalarını yansıtan resimler şeklindedir. kimisinin elmacık kemikleri ve yanakları şişkindir, çeneleri iricedir ve gözleri hafifçe yukarıya doğru meyillidir, ki bu güce ve iktidara işarettir. bir belgeselde seyrettiğiniz kartala veya avının peşinden koşturan aslana baktığınızda, bu hayvanlarla aralarında birçok benzerlikler farkedersiniz gayri ihtiyari.

    kimisinin de yüzü, keskin olmayan ve düz hatlardan müteşekkildir. bunun tahrikiyle, mütebessim görürsünüz bu insanları. öfke bekleyemezsiniz bu insanlardan. kuğu gibi süzülürler yolda yürürken. buna göre de, hal ve hareketleri alabildiğine naiftir.

    tilki gibi kurnaz insanlar da vardır etrafta; içten pazarlıklı, sürekli hesaplar yapan insanlar. bunlarda tilki veya kedi gibi gözleri, üçgensi bir suratı ve dar bir çeneyi çok defa görmüşüzdür. ve tilki gibi kurnaz adam demişizdir onlara, yetmemiştir, şark tilkisi demişizdir mahiyetlerini vurgulamak için.

    tavşan yürekli insanlar deriz mesela, neredeyse gölgesinden bile korkup ürken insanları tarif ederken. soluk alıp verirken burun kapakları oynayan, olduğu yere sinip pusmuş bir tavşan ile çok benzer ruh halleri, yüz ifadeleri ve kişilikleri vardır bu tür insanların.

    görüldüğü üzere, herşeyi kategorize etme tutumumuz, fiilleri ve karakterleri sınıflandırırken, çok iyi bir malzeme olan hayvan figürlerini bu işte kullanarak, belki zorlama bakış açılarımızı, belki de bir hakikati tatbikat sahasına sokmuştur.
  • genellikle evcil olurlar.
  • penelope cruz - deveye benziyo dediler bi kere
    kiza her baktiimda camel paketinin onunde poz veriyomus gibime geliyo
  • bazıları, bir hayvanla çok uzun zaman yaşamış ,hayatlarını paylaştıkları hayvanın kimi davranış özelliklerinden farkında olmaksızın etkilenmiş, onları benimsemiş insanlardır. ne sandınız? insan hayvanın sahibi mi ki?
  • ricky martin - yunus
hesabın var mı? giriş yap