• 7 haziran 2015 genel seçimlerinde hdp'ye oy verecek olan çocuğun, hdp'ye oy vermemekte direnen anne babasına son yakarışıdır. anonimdir, candır, bağra basılasıdır.

    "canım annem, canım babam,

    hayatımızı tamamen değiştirecek kritik güne çok az kaldı.

    artık büyüdüm. nazımla, kaprisimle uğraşmıyorsunuz artık belki, sırf beni sakinleştirmek için “he” demiyorsunuz. ama tartışıyoruz hala. hayatımı tartışıyoruz, kararlarımı tartışıyoruz, arkadaşlarımı ve sevgililerimi tartışıyoruz. oy kullanacak yaşa geldiğimden beri de çok tartıştık, konuştuk. oy kullanmadığım zaman azarladınız beni, sizin gönlünüzdekinden başka bir partiye oy verdiğimde huzursuz oldunuz. hepsi için kendimce sebeplerim vardı, ama ikna edemedim sizi. olsun, dedik. farklı düşünebiliriz, başka yollara gidebiliriz. yeter ki birlikte olalım, ayrı gayrı düşmeyelim.

    ne çok şey gördük şu son birkaç yılda; hepsinde de birlikteydik. gezi’ye gittiğimde telaşlandınız benim için, “merak etme anne, biz arkalardayız” dedim sizlere. biliyorum, içiniz gidiyordu ama gurur da duyuyordunuz benimle. pencere önüne koyduğunuz limon, sirke, süt ile destek oldunuz; polisten kaçarken eve aldınız. her akşam tencereyi tavayı kapıp ses çıkardınız gezi için. berkin’i kaybettiğimizde birlikte ağladık; sosyal medyada dönen geyiklere birlikte güldük.

    tek ayrı düştüğümüz nokta, seçimler oldu.
    hdp’yi destekliyorum, dedim. barajı aşması çok önemli, dedim. gelin, hep birlikte hdp’ye oy verelim, dedim.
    ne kadar çabaladıysam da anlatamadım derdimi.
    akp ile anlaştılar, dediniz. eşbaşkan demirtaş “seni başkan yaptırmayacağız!” dedi.
    terörist onlar, dediniz. ağrı’da olan biteni birlikte takip ettik sosyal medyadan, bize söylenen yalanları bir bir tespit ettik.
    kürt partisi, dediniz. hdp mitinglerindeki bin bir rengi gösterdim sizlere.
    barajı aşsa ne olacak, ne değişecek ki, dediniz. oturduk bilgisayarın başına, seçim anketlerine birlikte baktık, meclisteki milletvekili sayılarının nasıl değiştiğine. ekrandaki rakamlar sürekli değişti, yine de fikriniz değişmedi.

    ben gönlümü hdp’ye kaptırdım anne. hemen kızma baba, bilinçsiz bir sevda değil bu. çok düşündüm, her şeyi tarttım, ölçtüm ve biçtim, öyle karar verdim. bana öğrettiğiniz gibi. hdp dedim, çünkü biliyorum ki benim için daha iyi bir gelecek sağlayabilecek tek parti. malum kişinin başkanlık hayallerini suya düşürmek için, gölgesinde büyüdüğüm akp hükümetini nihayete erdirmek için hdp dedim. ama sadece bu da değil; lgbti ve kadın cinayetlerinin son bulması, bu topraklardaki tüm halkların barış içinde ve özgürce yaşaması için hdp dedim.
    nefes almak için hdp dedim. yaşamak için hdp dedim.

    sizden hdp’ye aşık olmanızı beklemiyorum. sevmeyebilirsiniz, güvenmeyebilirsiniz. ama hdp’ye güvenmiyorsanız da bana, biricik sevgili evladınıza güvenin, ne olur. bu sefer gerçekten benim dediğim gibi olsun, bir kerecik. biliyorum, kapris yapacak yaşları çoktan geçtim. bu son kaprisim olsun. :)

    gelin, 7 haziran’da sandıkta hep birlikte hdp’ye basalım “evet” mührünü.
    gelin, “onu” başkan yaptırmayalım hep birlikte. yeni yaşama “hoş geldin heval” diyelim 8 haziran’da.

    ne dersiniz?"
  • 'malum kişinin başkanlık hayalleri' kısmında malum kişiyi abdullah öcalan sandığım mektup. sonuçta onun da böyle hayalleri var.
  • her ne kadar ellerimize kan bulaşmış ve bu kan, kundaktaki bebelerin, 20'li yaşlardaki binlerce gencin, öğretmenlerin, mühendislerin, bizim yüzümüzden gün yüzü görememiş kadınların ve erkeklerin kanı olsa da yine de basın mührü. kan dediğiniz nedir ki, yıkayınca geçiyor, tertemiz oluyorsunuz. bakmayın bize katil dediklerine, oysa ki biz istediğimiz zaman vahşi bir köpek, istediğimiz zaman hümanist olabiliyoruz, diye devam etmesi gereken mektuptur.

    tabii bir de şu var 51912122

    edit: link
  • ak-troll timini içine çeken, kahrından -inş- ölmelerine vesile olan mektup.

    her yurtsever anne-babasına böyle tatlı mektuplar gönderse hdp bırak barajı aşmayı, iktidar olur ayol.
  • (bkz: ağlama melis)
  • ebeveynler hayat koşulları nedeniyle, biraz daha gerçekçi olmak zorundalar, onlara sadece duygusallıkla değil, biraz mantıklarına hitap ederek yaklaşmak daha doğru olabilir. örneğin şöyle bir şey var.
    http://bianet.org/…=twitter.com&utm_campaign=buffer
    bu aşağı yukarı aylardır anlatmaya çalıştığım durumun bir özeti, gerçi tek taraflı bir özeti.
    yukarıdaki illerin yanında, hdp'nin kayda değer bir artış sağlayamayacağı, ama çok düşük miktarda oylarla (binler seviyesinde) milletvekili rakamlarının muhalefet lehine değişebileceği iller de var, örneğin denizli gibi.
    buralarda işe sadece tek bir milletvekilinin değişmesi olarak bakmamakta fayda var, toplama vurduğunuzda 30-40 civarı bir rakam çıkıyor, küçümsenecek bir rakam değil ve akp'nin güçten düşmesinde önemli bir etken.
    çocuklar ve anne babalar, arkadaşlar vs. keşke aylardır birbiriyle uğraşmak yerine, partilerinin yaptıklarından da bağımsız olarak bir araya gelebilselerdi, ama henüz geç değil.
    ben de hangi partiden olurlarsa çocuklarla ebeveynlerinin sadece birbirlerine duydukları sevgi değil, akıl çerçevesinde de bir araya geldikleri ve "o adamı başkan yaptırmayacakları" bir ülke olmasını umuyorum bu pazar günü bu ülkenin.
  • en fazla 20 yaşındadır.
  • aşırı duygusal mektup. duygulara değil akla hitap edilmesi gerektiğini düşünüyorum. çok vıcık vıcık olmuş, hoş değil böyle şeyler.
hesabın var mı? giriş yap