• cikartmanin yapili$inin ertesi gunu amerikalilar tarafindan esir alinmi$ ve 1947'de serbest birakilmi$tir.
  • az bilinen biri olması herhalde alman olması ile alakalı olan heinrich severloh, normandiya çıkarması esnasında üstü açık bir direnç noktasında makineli tüfekçiydi. görev yaptığı 62 numaralı direnç noktasında bir mg-42 makineli tüfek, iki k-98 tüfek ve sürüyle el bombası olan heinrich siperinden ateş etmeye başlamış ve sabah saat 6 buçuktan öğleden sonra saat 3’e kadar tetiği hiç bırakmamış. direnç noktasında mermi istifi çok fazla olduğundan mermisi bitmeden çok uzun süreler ateş edebilmiş. o gün makinelisiyle 12 bin, tüfeklerle de 400 mermi attığını söylüyorlar. hatırlatmak gerekirse de 12.400 mermi tartsanız 560 kilo çekiyor. yani durup düşünülürse kendisi tek başına yarım ton mermi atmış.

    amerikalılara 70 yıl önce bugün tek başına 2.000'in üzerinde insana mal olan heinrich severloh bugün adı amerikan kamuoyunda ve internet sitelerinde omaha canavarı olarak geçiyor.
  • öldürdüğü asker sayısında bir kesinlik yok, 500 ve 2000 arasında söylentiler var, ama ne fark eder ki, 21 yaşındaki biri için yapılması güç bir durum. teslim oldukdan sonra gittiği hapisanede kendisini ''omaha canavarı'' olarak çağırmışlardır.
  • mg-42 makinalı tüfeğiyle yarım ton kadar mermi atıp 2000'in üzerinede mermi harcamistir. omaha canavarı olarak bilinir.
  • normandiya çıkartmasının şüphesiz 2000 leş ile savaş kahramanıdır, sabah 6:30'dan öğlen 3:00'a kadar elini tetikten çekmeyerek amerikalıların üzerine 12.500 mermi dökmüştür.

    edit: üstelik müttefik kuvvetler tarafından bozguna uğrayınca 8.5 saat elini tetikten çekmediği makineli tüfeğini bırakarak cesetlerin arasına kaçar, ve müttefik kuvvetlerinin gelmesini bekler, amerikalı müttefik askerler geldiğinde ellerini havaya kaldırarak teslim olmak istediğini söyler, amerika’ya esir kampına gönderilen heinrich abimiz yıllar sonra anavatanı almanya’ya geri döner ve eceli ile ölür.
  • korkunun eseridir kendisi.

    19 yasinda gencliginin basinda gonullu olarak gidip kendini orduya yazdirmis. nisanciligi kotu oldugu icin onu makineli tufek yardimcisi yapmislar. yani operatore mermi getirip goturen, mermi seridini tutan kisi olma serefine erismis. bu kendini bilmez acemi arkadasimiza tabi ki pek guvenilemediginden, blitzkrieg sonrasi fransa’da ense yapma gorevi verilmis. fransa’da ense yaparken dogu cephesinde islerin sarpa sarmasiyla ilk defa sicak catismaya surulmus. burda panik atak krizleri geciren heinrich, dogal olarak panik atagin en onemli bulgusu olan kalp ritmi bozuklugu, kalp krizi geciriyor gibi olma sebepleriyle berlin’e, ekg cektirmeye gonderilmis.

    bakmislar bu adamda is yok. hem beceriksiz hem de korkak. kalp doktoru teodemir muller kendisine curuk raporu yazip yataginin bas ucuna koyuvermis. bunu goren heinrich dellenmis fittirmis. cunku kendisi iflah olmaz bir naziymis ve almanliktan aldigi keyfi hic bir seyden almiyormus. sonrasinda dr.muller, tabur komutani arkadasi major gunther von staufhenberg’e rica ederek bu ziyan adami levazim subayi olarak yetistirmesini onermis. ricasi kabul olmus, adamimiz yalandan sinava girmis ve kurmay olmamak kaydiyla harbiyeli olmus...

    harbiyenin 2. senesinde normandiya cikarmasi dedikodulari ayyuka cikmistir. hop bir seferberlik ilan edilir, harbiyeli gencler cephelere dagitilir. bu kardesinizi de makineli tufek onbasisi yazarlar. bizim mavi gozlu sari sacli heinrich sirtinda ogrenci paltosu adriyatigin yolunu tutar.

    haziran gunu sabahin 6 sinda asilir tetige. gorev bellidir. x seklinde konuslandirilmis demir bloklara ates edecektir. cunku cil yavrusu gibi dagilan abd erleri canlarini kurtarmak icin bu her yeri acik x seklindeki demir bloklarina arkasina sinerler. yaptiklari en buyuk hata budur. onlar x lerin arkasina gectikce heinrich onlari öldürür. her ölenin pesinden bir baskasi x bloklarin arkasina gecer o da yitip gider. 7-8-9-10 ...

    bulundugu turret de once mevzidar ölür, sonra yanindaki nisanci, en sonra da istikham eri geberip gider. turrette tek basina kalmistir. namlusu siser, ciplak elleriyle yana yana degistirir. yine asilir. göt korkusu basa bela. tek basina, savasin en korkunc cephesine haspel kader gelivermis bir panik atak hastasi nasil davranirsa o sekilde davranmis. hic durmamis adam korkudan. sadece tetige asilip namlu degismis. mermisi bitmis kar98 le sniperlik yapmis, 3 kasa 400 kadar mermi de onla harcamis. yetmemis el bombasi sallamis. en sonunda beline kadar gelen bos kovan havuzunun icinde bitap duserek ölümü beklemeye baslamis.

    abd liler gelip bakmislar, anlam verememisler. tam beynine sikacaklarken paltosunu farketmisler. abd askerlerinin rutbeli wermacht fetisi cosa gelmis. tek miydin yuzbasim demisler. tektim asker demis. aha demis bu sabileri daha 3. saat dolmadan oldurdunuz.

    rutbeli sanilarak esir alinan heinrich, esaretin 3. ayinda er oldugunu itiraf etmek zorunda kalmis. bunun uzerine iyice sempati duyulmus kendisine. evet. ortalama 2300 amerikan askerini olduren bu korkak adam, sempati duyulan bir maskota donusmus. 47’de de serbest birakmislar. o gun kendini turrette bulan abd askerleriyle de olumune kadar kanka kalmislar, yazlari birbirlerini ziyaret etmisler.

    neden? cunku insan ozunde sevilmek, sevmek ister. ne olursa olsun, ufacik bir mizah, rutbesiz bir harbiyeli paltosuyla denenmis kucucuk bir hayatta kalma cabasi, bir sekilde kalbine islemis amerikali erlerin. ona canavar diye lakap takmislar. kolay olan kafasina sikmakti. onlar zor olani tercih etmisler.
  • 76 yıl önce bu saatlerde sabahtan beri harcadığı mermilerin boş kovanları beline kadar ulaşmış alman askeri.
    heinrich severloh çıkarmanın başladığı sabahtan ikindi vakitlerine kadar mg- 42 makineli tüfeğin başında 2000’e yakın amerikan askeri öldürmüştür. amerikalılar kendisine omaha canavarı lakabını takmıştır. 12000’den fazla mermi harcadığını söylemiştir. 1947’de bir şekilde serbest kalmış. 14 ocak 2006 günü hayata veda etmiştir. muhtemelen kendisinin bile inanmadığı bir şekilde yatağında ve eceliyle.
  • söylemekte zorlanıyorum ama bana göre üstlerinin emrini yerine getiren sıradan devlet memurundan farkı yoktur. savaşta suçlu aşağılarda aranmaz, en yukarılara bakmalısınız. zaten amerika'lılar da böyle düşünmüş olmalı ki 1947'de serbest bırakmışlardır.
  • bir başka şişirme savaş kahramanıdır. 2000 adam öldürmesi kesinlikle abartma ve gerçek dışıdır. şu videoda severloh'un mevzisini görebilirsiniz. bu mevzi, fox green ve easy red sektörlerini güzel gören bir noktadadır. bu iki sektöre ise 16. piyade tugayı ile 18. piyade tugayı çıkarma gerçekleştirmiştir. resmi belgelerde 16. piyade tugayının kayıpları 36 rütbeli, 935 er, 18. piyade tugayı ise 204 er kayıp ile çıkarmayı tamamlamış.

    severloh'un mevzisi gibi etrafında 30 un üzerinde mevzi var. 50 kalibrelik mglerin bulunduğu bunkerlardan bahsetmiyorum bile. ayrıca severloh'un mevzisinin 30m gerisinde ise topçu gözlemicisi yer alıyor.

    yani bu adamlar çıkarma yaparken hem her yönden makinalı tüfeklerle üzerlerine ateş açılıyor üzerine yüksek kalibreli topçu ateşi ile dümdüz ediliyorlar. bu adamda çıkıp hepsini ben öldürdüm diyor. olay bu 2k kill hikaye.
  • kitapta bahsedilen 2000 rakamı kuvvetle muhtemel abartılı olsada(amerikan resmi kaynakları bölgede toplam 2400 kayıp gösteriyor), birkaç yüz müttefik askerini savaş dışı bırakmış olması pek şaşırtıcı olmaz.
hesabın var mı? giriş yap