helikon
-
(bkz: helikon saxophone quartet)
-
boiotia'da bir dag. musalarin kutsal dagi.(bkz: hippokrene)
-
üflemeli bakır çalgı.
-
1966 yilinda ozgur masonlar buyuk locasinin temellerini atan localardan 1. numarali olani.
(bkz: orhan hancerlioglu) -
çalgı ağızlığı ve pistonu bulunan, boyundan geçirilerek tutulan, çember biçimindeki bakır çalgı.
-
-
mitolojide ilham perilerinin bulustugu dag. ayni zamanda rahsan ecevit ve arkadaslarinin aralarinda para toplayarak *ankara'da kurduklari sanat derneginin adi. ankara'daki ilk resim atolye ve galerisini mithatpasa caddesinde bu dernek acmistir.
-
50'lerdeki versiyonu bülent-rahşan ecevit,erdal inönü gibi insanların dağil olduğu sanat derneğidir.
ancak alti yedi eylul olaylari sonucunda isminden dolayı burası bir yunan derneği zannedilerek kapatılmıştır.
tabi sonradan durum anlaşılsada üyelerin hevesi kırılmıştır. -
macaristan da uretilen bir sigara markasi.
-
istanbul oyuncak müzesinde sahnelenecek oyun.
çok sevdiğim ve tanışıp sevdiğim tüm çocukları ve çocuk ruhluları kollarından tutup götürdüğüm muhteşem bir yerdir oyuncak müzesi.
bu ilginç olay da dikkatimi çekti umarım izleme fırsatım olur.
müzenin tamamı kullanılacakmış oyun için daha önce hiç seyir halinde bir oyun deneyimlememiştim bu yönden heyecan yarattı.
oyuncular; buğra agalday, barkın aydın, kübra balcan, mehmet erbil, ilkay eren, aycan ersal, ece ertez, uğurcan günay, onur gürçay, görkem kasal, yağız şanal, köksal ünal, koray can yanaşı
ali ozan akın ve mehmet erbil oyunu yazarken ali ozan akın aynı zamanda yönetmiş.
ilk günler tükenmiş, fiyatın 95 lira olması ve öğrenci seçeceğinin olmaması beni biraz düşünmeye itti maalesef. bu yüzden hemen alamadım. alıp alamayacağım konusunda da şüpheliyim umarım son gün biletleri bitmeden biraz yorum görürüm ve kararımı ona göre verebilirim.
ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.
hesabın var mı? giriş yap