• aslında oyuncu olmayanlardır.

    (bkz: kenan imirzalioglu)
  • bu adam her filmde ayni karakteri canlandirir genellemesini yapacak kadar cok filmini seyretmemis olsamda, film afisleri bazinda morgan freeman derim. zira morgan dayi, oynadigi her filmin afisinde, esas oglanla esas kizin piril piril fotograflarinin fonunda "bu ne arkadas ya" saskin bakisi ile yer alir..
  • popüler filmlerde çok renkli karakterler var da abiler mi canlandırmıyor şeklinde anti tez sunulabilecek tez. yapımcı hergelesinin gelip de tutan filmlerin mutantlarını yaparak paraya para katma azimine ek olarak aktörlerin paraya ihtiyacı sinerjisiyle kardeş senaryoların ve suratların coşması sendromu. uzağa bakmamıza gerek de yok ülkemizde değil filmler diziler ve reklamlar da bu hastalıktan muzdariptirler.
  • bu aktörlerin başında ekmeğini aksiyon filmlerinden yiyen uzakdoğu dövüş sanatı ustaları gelir. genelde kullandıkları combo'lar bile aynırdır. misal; bir steven seagal filmi izlerken "şimdi adamın sol elini yakalayıp arkaya doğru bükerek kıracak, sonra da arkadaki adamın kafasını kızgın yağa batıracak" diyebilirsiniz, ya da jean claude van damme filminde "önce döner tekme sonra da uçan tekme geliyor" diyebilirsiniz.
  • bir de her mafya filminde karsımıza cıkan bi abi wardır boole tombik tatlı burusuk suratlı... joe viterelli
    oynadıı her filmde ayni tiplemeyle bir klasiktir bu konuda ekoldur .... allah rahmet eylesin topraa bol olsun...
  • (bkz: lee van cleef)
    (bkz: erol taş)
  • gene hackman abimiz de bu klasmanda incelenebilir pekala. saman altindan su yuruten, sahte gulumsemesinin ardinda derin devlet gucleri ile turlu entrikalar ceviren politikaciyi oynar cogunlukla. bu rol onun uzerine o kadar yapi$mi$tir ki; senator adayi olmaya cekinmi$tir "insanlar uzerinde biraktigim bu intiba ile hic oy alamam" diye.
  • karakter oyuncusu olmayan oyuncudur muhtemelen. örneğin kemal sunal bu kategoriye girer . şaban karakteri için de biçilmiş kaftandır, başka bir allahın kulu oynayamaz. fanusta saklanasıdır.
  • şener şen'in babası. hep kötü niyetli muhtar'ı oynar. ama iyi de oynar.
  • türklerde nuri alço, coşkun göğen, eray özbal tecavüzcü kötü adamlar olarak lanse edildiler.
    hep ak saçlı temiz yüzlü adamları nubar terziyan, hulusi kentmen oynadı.
    seksi,şuh kadınlar banu alkan, ahu tuğba,müjde ar oldu.
    yabancıların aksiyon starları da aynı bu kriterdeler.illa da dünyayı kurtaran adamları oynayan sylvester stallone, arnold schwarzenegger, bruce willis de bu klişeden bıktılar ki komediye ya da daha farklı rollere yöneldiler bu adamlar...
    burdan da şu anafikir çıkar:
    her devrin adamı ya da kadının olmazsan oyunculuk bir işe yaramaz....unutulmaya mahkum olursun
    kadınlara göre erkekler daha avantajlıdır. erkekler yaşlandıkça yıllanmış şarap gibi hoşlaşır, kadınlar ise iş bulma sıkıntısı yaşar,çöker,sarkar,yağlanır, yuvarlaklaşır. (doğa da adil değil yani)
hesabın var mı? giriş yap