• dünyada senaryosu en çok filme çekilen senarist olma ünvanı ile guinness rekorlar kitabına girmiş santçı safa önal'ın, sinema yaşamına son vereceği ve çekimlerine yeni başlanan filmi.

    “bu, yeşilçam’da bir ilktir. bütün bir yeşilçam’ın en ünlü, en usta, en deneyimli, en şöhretli kadın ve erkek oyuncularının ne rollerini, ne rollerinin önemini, adlarının nerede yazıldığını hiç sormadan ve hiç önemsemeden böyle bir filme katkıda bulunmaları kolayca inanılacak ya da daha önce yaşanmış bir şey değil. hepsine müteşekkirim” demiş safa önal. zira filmde eskilerden hülya koçyiğit, türkan şoray, cüneyt arkın, selda alkor, rutkay aziz, haldun dormen, ayla algan, selma güneri,süleyman turan gibi isimler, yeni nesilden ise ahu türkpençe, ümit sezgin, ceyda düvenci gibi oyuncular yer almakta.
  • kulaga guzel geliyor... daha şimdiden 'adından sıkça söz ettirecek' gibi görünen filmdir. hadi hayırlısı.
  • dvdsi için koleksiyon içinde yeri şimdiden açılan film. inanılmaz geniş bir kadro var, oynayanların bir çoğu bundan sonra kaç filmde rol alır bilmem ama böyle bir kadronun bir daha kolay kolay bir araya gelmeyeceği kesin.

    üstelik filmdeki bir çok oyuncu safa önal'a saygı ve sevgilerinden ötürü mütevazılığın doruklarındadırlar. mesela filmde türkan şoray'ın rolu çok uzun değilmiş, ya da kendisi çok ön planda değilmiş ama buna hiç itiraz etmemiş. hülya koçyiğit ise safa önal'ın senaryoyu okutma teklifini bile geri çevirip 'sen yazdıysan olay bitmiştir' demiştir.

    güzel film olacak.
  • annenize babanıza bayram sürprizi yapmak isteyipte bu filme 4 kişilik bilet alırsanız hele bir de saati 19.15 ise bir de üstüne üstelik bu filmi capitolde seyrediyorsanız canınız kesinlikle mc donald's yemek istemesin.eğer isterse film esnasında bir arkadaşınıza msj atıp filmin kaç dakika sürdüğünü sorabilirsiniz.cevap olarak 160 dak. gelince kalbinize inmemesi için ablanıza msjı gösterebilir ve gülüşebilirsiniz.film tam bir kabus normal bir türk filmi konusu ayla alganın büyü yaptığı sahneler olmasa film çekilmez.filmin tek güzel yanı ise her karede bir ünlünün bulunması.
  • yönetmen safa önal
    senaryo safa önal
    yapımcılar safa önal, m. attila gökbörü
    görüntü yönetmenleri çetin tunca, mahmut yumuşak
    özgün müzik cahit berkay
    özel besteler gökhan kırdar
    yapımcı şirket mag film
    türkiye dağıtımı özen film
    gösterim tarihi 14 aralık 2007

    http://moviegrande.com/sinema/arsiv/ sitesine gore ;
    17.161 izleyici

    104.720 tl hasılat
  • eski yeni birçok sinemacının **** * *destek vermek amacı ile bir yerinden tuttuğu ama tüm desteklerin heba olduğu anlaşılan film.

    adeta safa önal ın hayatı boyunca senaryolarını yazdığı 200 küsür filmden oluşturulmuş 130 dakikalık sıkıcı bir kolaj çalışması olmuştur.

    acaba bu film ertem egilmezin arabesk filmi tadında yapılmış bir komedi de ben mi yanlış anlıyorum diye kendinizden şüphe ettirir.

    bunca desteğe karşın incelikli bir film olamamıştır * ne yazık ki.

    velhasıl bir heves girdiğiniz salondan kazıklanmış duygusu ile kaçarcasına uzaklaştırır.
  • hayatimda izledigim en tirto filmlerden biri. izlerken "ulan kesin biri benimle dalga geciyor" diye dusundum film boyunca. hele o basroldeki elemanin rol kabiliyeti karsisinda istemdisi "yok artik" demisligim bile vardir. cocuklugumdan beri izledigim degerli sanatcilari heba olurken gormek aci vermistir.
  • bir ortamda fikrim sorulduğunda, "o ne izlemedim ki" demeyi tercih edeceğim filmdir.
    yani ben anlamadım.
    kadroya bakınca heyecandan elim ayağım dolandı. efendim türkan şoray, ahu türkpençe, cüneyt arkın, hülya koçyiğit, haldun dormen, neler neler...

    filmin ilk yarım saatini ha düzeldi ha düzelecek tadında izlememe rağmen, son sahnelerde başrol erkekinin, türkan şoray olan annesine hitaben, "ben sizi görünce niye mutlu oluyorum" repliğiyle, küçük emrah benzerliğini görüp fenalaştığım film olmuştur. klasik konu, kıytırık çekim, belgeselvari hareketler, yanlış montajlar ve klasik bir bitiş...
    olan 130 dakikama oldu, izlememek kayıp denemez hiçbir şekilde...
  • tek kelimeyle, berbattır.
  • değil veda filmi olarak başlangıç filmi olarak bile çekilse berbat bir başlangıç olarak sınıflanması garanti film. orson welles yurttaş kane ile başlarken safa önal hicran sokağı ile bitiriyor, bu tecrübeye hiç yakışmıyor. stv dizilerinde bile daha nitelikli oyunculuk ve kamera kullanımı görmemiz daha olası. bir de filmde dizi filmlerinde kullanılan 3.-4. sınıf kameralar kullanılınca sinema duygusundan en başta büsbütün çıkmış. böyle kadroya yazık olmuş.
hesabın var mı? giriş yap