• her ne kadar yüreğime su serpmiş bir haber olsa da, linç sonrası aynı kalabalığın linç ettikleri adamın iş yerinin bulunduğu sokaktaki bütün dükkanlara zarar vermeleri de tadımı kaçırmamış değildir hani.

    intikam -eğer doğru kişiye doğru orantıda yapılıyor ise- sana bahşedilmemiş adaleti kendi ellerinle tahsis etme durumudur. ve bu adamda hak ettiği son ile bu vesile sayesinde karşılaşmıştır. fakat beni tedirgin eden, bu tip olayların hükumetlerin ve otoritelerin tarafından değil de halkın kendi içindeki tepkisi sonucu spontane gelişmesidir. çünkü kanın ve nefretin tadını alan insan sonrasında durmak istemez. bu insan olmanın doğasında vardır. en vahşi hayvan bile zevk için öldürmez iken insan bunu sadece zevki uğruna yapabilir. haklı bir sebep uğruna bile bu tadı alan insanların sonrasında işin dozunu kaçırmaları durumunu da ben kendimce böyle açıklıyorum.

    bence esas doğru olan tüm dünyada bu tip olaylar karşısında kanun koyucuların o kişiyi halkın yüreğini soğutacak bir biçimde (asılmak veya ilaçla uyutulmaktan bahsetmiyorum yani) ve sonrasında o suçu yine işleyecek olanların başına ne geleceğini gösterecek biçimde vermesidir. hak edene gerekirse ölüm cezasını uygulamak bence vahşet veya barbarlık değil adaletin tecelli etmesidir.
  • ya işte bu da şiddetin başka bir biçimi, bu gezegende şiddet unsuru sadece insan denilen canlı türüne ait. tecavüzü yapan bir psikopat onu linç eden kitle başka bir psikopat.. bu şiddet duygusu köreltilmez ise her şey yönelebilir..şuursuzca ilerler..
  • vahşettir.

    (bkz: insanlıktan çıkmak)

    insanları eğiteceksin.
  • tecavüzcüyü savunmuyorum ama onu öldürmek, parcalamak ve dahi yakmak nedir arkadas? onun yaptiginin yaninda senin yaptiginin ne farki var? birakin tek basina hücrede her gün,psikolojik olarak ölsün. ne insan görsün ne ses duysun. insan kafayi yer o zaman.

    kissadan hisse: medeniyet yoksunu insanlarin olaylari cözme sekli.
  • tecavüzcüyü yakıp cesedi linç etseler daha anlamlı olurdu.
  • uzay araştırmalarına, genetik mühendisliğine, teknolojide geldiğimiz noktaya bakıyorum. sonra da bu tür vahşet olaylarına bakıyorum.

    dünyanın yarısı olayı çözmüş, diğer yarısı hala kendi sikiyle, kendi sikini zorla başkasına dayayanla uğraşıyor. sik sok işlerle uğraşmayı bir bırakabilseler.

    ne tecavüz doğrudur, ne linç doğrudur. asıl yanlış olan kafayı hala bu tür konularla meşgul edebilmemizdir.
  • modern insanın yaklaşık 200,000 yıllık, sedentizm'in (yerleşik hayata geçişin) yaklaşık 20,000 yıllık, yazının yaklaşık 6000 yıllık bir tarihi var. yani insanoğlunun birlikte yaşamak ve bunun imkanları üzerine düşünüp taşınıp tartışması en fazla 10,000 yıllık bir geçmişe saihptir. yeryüzünde hayatın daha milyolnlarca yıl devam edeceğinin aksine elimizde bir veri olmadığını kabul edersek 10,000 yıl çok kısa bir zaman dilimidir ve 21. yüzyıl insanlığın basbayağı ilkel bir dönemidir.
    ama bu ilkel çağda bile yaşayıp, görüp, tartışıp konuştuklarımız sonuucunda öğrendiklerimiz var. adeletin saf intikam üzerine temellenmediği, temellenemeyeceği de bu öğrendiklerimizden biridir veya öyle olması gerekiyor aslında ama 21. yüzyıl ilkelliğinin bile ulaşabildiği noktanın çok uzağında kalanlar var maalesef. sözlük ahalisinin bir kısmının bu olayı övmeye başlamış olması da biraz bununla ilgili olabilir sanki. memleket genelinin daha da beter olduğunu düşünecek olursak, tepeden tırnağa bir toplum eleştirisi yapmadan, toplumu bir sonuca yönelik yerden yere vurmadan hiçbir halt olmaz buralardan. olmayınca neler olduğunu öğrenmek için de çok uzağa gitmeye gerek yok aslında, üzerinde yaşadıkları topraklar dünyanın en zengin dil, din, medeniyet, toplum, devlet mezarlıklarından biridir. 21. yüzyıla kadarki süreçte modern hukukun, yargılama ve cezalandırma yöntemlerinin evriminin hiçbir anlam ifade etmediyi kalabalıkların yapması gereken de güzel bir mezartaşı hazırlığına girmektir ama ilkel bir yargılama ve cezalandırma yöntemi övgüsüyle yapılan mastürbasyon daha zevkli olabilir tabii. kolay gelsin!
  • keske idam cezasi olup uygulansa idi de insanlar bu grotesk tepkiyi vermek zorunda kalmasa idi dedirten hadisedir. bizim tatli su humanistleri aglarlar simdi yazik bu tecavuzculere, haketmediler falan diye. bilmeyenlere hatirlatalim da otobuste genc kizin anusune ve vajinasina kuflu demir sopa sokup ic organlarini doken hayvanoglu hayvanlarin yasadigi tecavuzler ulkesinde boyle tepkiyi elestirirken iki kere dusunsunler. gerci turkiye cok mu farkli? hayir.
  • "kalabalık bu arada otomobil ticaretiyle uğraşan zanlının dükkanının bulunduğu bir caddedeki ev dükkanları da ateşe verdi."

    al işte. neden aklı başında insan işi olmadığına şu cümle bile yeterli. gözümde o tecavüzcüden farksız insanlardır.
hesabın var mı? giriş yap