• soyadina gerek olmadan, lakabiyla "anilabilecek" az sayida insandan biridir herhalde. topal, çerkes, kadirgali, la môme, gibi soylendiginde soylenen kisiyi gozunuzde canlandirabileceginiz bir lakap degildir ama bu. dile getirildiginde, beraberinde bir goruntu getirir, o kisiyle ozdeslesmis ama kisinin fiziksel varligindan bagimsiz bir siddet goruntusu. iki gozlu, iki kulakli, insana benzer bir goruntuye ait olan bir el tutmaktadir tabi hortumu ama hortum geri kalan her seyi siliklestirir.
  • vakti zamanında beyoğlu'nu mesken tutmuş olan travestileri mobil ekip araçları ile toplayıp, polis merkezinde hortumuyla döven emekli beyoğlu emniyet müdürlüğü ekipler amiri.
  • hortum lakabi suradan gelir: hortumla mi doveyim, demirle mi diye iki secenek sunarmis "kurbanlarina". onlar da daha az acir diye hortumu secerlermis, o da hortumun icine demir koyup oyle dalarmis.. efsane boyle yani.. ben bu secimi yapmak durumunda kalmadim sukurler olsun.
  • hürriyet'te gülden aydın'ın tanımıyla: "o bir ‘travesti avcısı’, o bir ‘fenomen’; devlete ve polisliğe ‘iman’ etmiş, toplumun ahlakını bozacak her türlü ‘sapık eğilimle’ yılmadan, yorulmadan savaşmış..."
    aynı röportajdan devam edecek olursak hortum süleyman'ın incileri şu şekilde:
    1. "ben disiplini seven insanım. görev yaptığım yerde herkes benim kurallarıma uymak zorunda."
    2. "bakın, biz işkence yapmadık. bunu bağıra bağıra, rahat rahat söylüyorum. bunu herkes böyle bilsin. işkence, bir insanı götürüp işlediği ya da işlemediği suçu itiraf ettirmek için fiziki şiddet uygulayarak sorgulamaktır. benim görevim, sokaktaki asayişi sağlamak. baba oğlunu döver, anne de kızını. dövmedi diyenlere inanmıyorum. bizde de zaman zaman olmuş olabilir. olmadı demiyorum."
    3. "kadın satanların saçlarını berberde üç numara kestirdim. çok bakımsızdılar zaten. polisler uzaktan onları tanısın diye."
    4. "profesör olan da var. ruhunda gizli dürtüler olanlar için aile eğitimi önemli. çocuğumuzu özgür yetiştirirsek her şey bekleyebiliriz. homoseksüelliğe karşı insanlarımızın topyekun seferber olması lazım."
    5. "devletin polisi homoseksüelden dayak yiyor mu dedirteceğim? devleti zaafa mı uğratalım?"
    6. "n’apayım yani? sanki dünyayı homoseksüeller yönetiyor! insanların kültür ve inançları farklı olabilir ama doğru bir tanedir."
    7. "fatih’in 69 mahallesinin muhtarı asayiş toplantısında bugün bile adımı zikrediyorsa, diyeceğim bir şey yok."
    8. "biz devlet memuru olduğumuz için kendimize özel iş kuramıyoruz. ama maaşım da beni 15 gün idare ediyor. zaten polis maaşıyla kim geçinecekse, getirsinler bunun ilmini biz de öğrenelim. neyse geçinemiyorum ama yasaların bize öğrettiği bazı sahtekárlıklar var. istanbul’a geldiğimde baktım, papuç pahalı. polisin bizzat uğraştığı yasak olan korsan taksiciliği öğrendim. arabamı verdim, korsan taksi çalıştırdım."

    sen disiplini sev, devleti yasalara bağlı ol ama sahtekarlığı ahlaksızlıktan sayma. yasa var, hak hukuk var de ama benim kurallarım demekten de çekinme. doğrunun çoğunluk kimse ona göre şekilleneceğine inan. özgürlüğü eşcinselliğe indirge.

    bir de muhtarlar üzerinden aldığı bir meşruiyet algısı var ki size kimi hatırlatıyor bilemeyeceğim.
  • iyi tanıdığım bir abimizdi. önce ıslatıp sonra hortumla dövermiş, morluk yapmaması için de bazı trikleri vardı da hatırşamıyorum. dövdüğü oğlanlardan birinin penisinden bahsederken betimlemek için kedi yavrusu gibi siki var ibnenin haybeye gezdiriyor derdi.
  • senin torun tombalak farklı sektörlerde!!! sen de gurur duyuyorsun onlarla...

    hortum benim elimde, n'apmamı istersin?

    yanlış anlama!!! karaktersiz değilim şiddete mey'ledeyim?!?!

    dedelerinin cehaletini mi anlatayım? ortalığa dedelerini mi anlatayım?!
  • yenisi süleyman soylu ve çoğu polis müdürleridir. furkan vakfına yapılanlarda yerdeki adama iki eliyle balta kullanır gibi cop vuran emniyet müdürleri de yeni hortum süleymanlardır. başında ve sonunda lanetle anılacak dönem polisleridir. izinli gösteriye izinsiz yalanı uydurup gösterici sayısından fazla polisle müdahale etmek, on metre ötedeki kadınlara plastik mermi sıkma, markete sığınan tek kişiye dört polisle dövmeye devam etmek.
  • eline düşmüş olana selam.
hesabın var mı? giriş yap