• home theatre personal computer denilen, ingilizce aciklamasi cok yeterli ve guzel olan sistem:
    "htpc - home theater personal computer: a computer designed to be used as a media center for digital home entertainment such as movies, music, television, games, etc."
  • (bkz: hptc)
  • piyasadaki mevcut dvd oynatıcıların hd dvd, blu-ray diskleri ve mkv formatlı ripleri çalıştıramamasından; hd dvd veya blu-ray oynatıcıların da fiyatlarının halen yüksek olmasından ötürü kullanıcıların yöneldiği sistemdir.
  • dell çıkarmış bi tane. pek güzel duruyor.
    http://www1.euro.dell.com/…o-hybrid?c=tr&l=tr&s=dhs
  • micro-atx ya da mini-itx anakart ve uygun bir kasa, bir adet düşük tüketimli çift çekirdekli işlemci*, bir adet düşük profil hd video çözen ekran kartı, 1-2 gb ram, bir tane hard disk*, tercihe göre ,bd rom, dvd rw, tercihe göre bir linux dağıtımı ya da windows 7 ama illa ki kablosun klavye ve mouse ile kolaylıkla kurulabilecek sistem tipi.

    dikkat edilecek hususlar olarak seçilen ekran kartının çıkışlarında hdmi bağlantısı olması ve mümkünse pasif soğutulan bir model olması.

    bayağı da iş görür kendileri.
  • dijital uydu alıcı kartı ve xbox 360 wireless gaming receiver for windows eklentisiyle salonda sadece bir lcd tv ve htpc kasa kullanarak, kablo, görüntü ve elektronik karmaşasına çözüm olan bir sistemdir. uydu receiver, 5.1 ses sistemi, oyun konsolu, dvd player gibi pek çok işlevi tek başına hallettiğinden, teknoloji ile barışık olanların seçimi olan salon eğlence sistemidir.
  • hastasiyim, sessizligiyle meshur itina ile secilmis guc kaynagi, pasif ya da cok sessiz fanli bir ekran karti ile varligi yoklugu bir merkezi bilgi istasyonu kurma islemi. az isinan, az enerji tuketen, dostane sistemlerdir.

    asus anakartlardaki epu gibi teknolojiler alinan verimi iyice yuksege cikarirlar. cooltek marka bir kasa, be quiet! marka bir guc kaynagi, asus gtx550 ti dc ve phenom-2 islemci ile kurdugum gicir gicir bir tanesine sahibim.
  • yakinda amd a8-3850 apu + gigabyte a75m-ud2h + corsair vengeance 4gb 1600 ile kuracagim sistem. harddiskler cok pahalandigi icin o konuda napcaz bilmiyorum.

    kasa isini de piyasada eli yuzu duzgun tek slim olan frisby s6020b'nin guc kaynagina guvenmedigim icin ya akrilikten, ya kontrplaktan, ya aluminyum tabakalari bukerek ya da elimde bulunan eski bir yatik kasaya xilence 350w psu koyarak cozmeyi dusunuyorum.

    overkill oldugunu dusunenler a6-3650'yle devam edebilir.
  • htpc işin daha ziyade donanım tarafı; peki kendi sisteminizi kurduktan sonra en iyi ses ve görüntü performansını nasıl alabilirim, bunun yapılmışı yok mu diyorsanız o zaman sizi şuraya alıyoruz: http://www.bishoujoproject.com/…-hc-playback-guide/

    bu iyi ama biraz daha ileri seviye bir şey istiyorum diyorsanız, o zaman da şuraya: http://www.homecinema-hd.com/intro_en.html

    tanım: biz kullanıcıları yeni nesil media player'ler ile arasında seçim yapmak zorunda bırakan hede.
  • http://global.shuttle.com/…ctsdetail?productid=1669 adresindeki ürünü hararetle öneriyorum. yurtdışından gümrüğe takılmadan ancak bir miktar ödeme yaparak sorunsuz geliyor. bu cihazın üzerinde işlemci, ram ve hdd bulunmuyor, alınca ihtiyaçlarınıza göre kendiniz burada takıyorsunuz.

    edit: http://www.techpowerup.com/reviews/shuttle/ds61/ adresindeki bir kaç sayfadan oluşan detaylı incelemesine bakmayı unutmayın.
hesabın var mı? giriş yap