• bilgisayarı 1 haftadır kullanan birisi olarak izlenimlerini paylaşmak istedim.
    öncelikle kimlere hitap eder?
    benim gibi yazılımla uğraşan, taşınabilirliği önemseyen, telefon olarakta huawei kullanan bireyler için biçilmiş kaftan
    kimlere etmez?
    evinde çoluğu çocuğu haşarı olan, pc yi facebookta gezmek, dizi izlemek için kullanan, işlemci gücüymüş, ekran çözünürlüğüymüş kendisini alakadar etmeyen kimseler içinse gereksiz

    pros:
    + aletin hafifliği muazzam, 1 kg içerisinde i5 işlemci ve harika bir görüntüye sahip ekranla, ortalama (4-5 saat) giden pil dahilinde estetik ve işlevsel.
    + huawei telefon ile iletişim mükemmel, telefondan fotoğraf al, pdf gönder, pc den bağlan ve ekranı paylaş gayet stabil çalışıyor.
    + klavye çok kullanışlı, yazdıkça yazası getiren klavyelerden
    + touchpad yeterince geniş, hapsolmuş hissi sıfır.
    + donma/kasma sorunuyla henüz karşılaşmadım, docker, emülatörler su gibi akıyor
    + dokunmatik ekran gayet sağlam çalışıyor, algılama problemi yok, basmatik değil, harbiden dokunmatik *
    + type c çıkışı için dönüştürücü yanında geliyor, piyasada 150 tl den (nisan 2021) az değil bir çoklu dönüştürücü. gelen dönüştürücü üzerinde 1 adet type c 1 adet vga 1 adet hdmı 1 adet usb 3.0 var.
    + şarj girişi type c, bu sayede telefonunuzu da aynı adaptörle şarj edebilliyorsunuz. aynı zamanda hem sağdaki hem soldaki girişten şarj edebildiğiniz için masanın doğru tarafını seçmek zorunda kalmıyorsunuz.
    + kulaklık girişi mevcut, ses kalitesi hem hoparlörde (apörlür müydu yoksa) hem de kulaklıkta tatmin edici. spotify da en iyi modda denediğimde doyurucu bir tiz performansı aldım. bass sevenler için yorum yapamayacağım.

    cons:
    - geldiğinde disk biçimlendirilmesi saçma yapılmış, 115 gb c'ye kalanı d'ye verilmiş. dikkatsizlik edip böyle kullanmaya başlarsanız yakın zamanda c'yi şişirirsiniz, o yüzden d'yi uçurup manuel olarak c'yi büyütmek gerekli.
    - pil bir tık daha iyi olsaymış tadından yenmezmiş. 4-5 saatleri zorluyor ama 3-4 saatler yük altında ancak görülebilir. şöyle ağız tadıyla 7-8 saatlere meydan okumasını beklerdim.
    - kameranın açısı kötü ve gömülü olduğu için açı vermek mümkün değil. insanların beni sürekli aşağıdan görmesi hoş bir açı değil. klavyeye gömülü olduğu için de f tuşlarını kullanırken sıralamay alışmanız zaman alıyor.
    - fn tuşu (gerçi bu çok bireysel ama) yapışkan tuşlar vari çalışıyor. yani işlevi tersine çevirmek istediğinizde fn ye bir kere basıyorsunuz ve normal moda geçiyor. bunun yerine manager üzerinden aktif/deaktif kılıp fn ile diğer modunun kullanılabilir olması çok daha iyi olurdu. buna da zamanla alışmanız gerekecek.
    - type c çıkışı az 1 sağda 1 solda mevcut. haliyle birini şarja feda ettiğinizde elinizde bir type c çıkışı kalıyor. soldaki çıkış sayısı 2 olsa çok daha iyi olabilirmiş. usb girişi koymalarını bekleyemiyorum çünkü kasa usb girişinden daha ince*

    hülasa, parasına değer mi?
    bu gün 11.000 tl'ye mağazasında mevcut, bu paraya muadil alabileceğiniz monster'da grafik kartı avantajı varken, bu alet 2.5 kg'mın yarısından daha az. pil ömrü monsterdan çok daha iyi. dokunmatik ekran ve huawei share gibi ekstra ekosistem avantajları var. ihtiyacınız taşınabilir ve ve diğer cihazlarınızla entegre bir laptop edinmekse doğru tercih. ama yok "ben coin mining yapacağım, oyunlar oynayıp, 144 hz ekranımda doygunluğa ulaşacağım, zaten evde kullanıyorum 10 kg olsa nolur, önemli olan güç" diyen tayfadaysanız size gelmez.

    zamanla kullandıkça (ve talep olursa) bu entry deneyimler kapsamında güncellenebilir.
  • photoshop, lumion ve autocad programlarını aktif kullanıyorum bunlar dışında hafif bir bilgisayar olması önceliğim. macbook ile arasında kalmış durumdayım. bütçeyi daha fazla arttıramıyorum. benzer konularda kullananlar memnun mu acaba? yardımcı olabilecek varsa yeşillendirirse sevinirim
hesabın var mı? giriş yap