• devletli sistemle birlikte ahlakın yernide getirilmiş egemenlerin elinde bir meşruiyet aracı olarak duran sistem.
  • bir gaia kuyusu, bir ömür törpüsüdür. (fakülteden veya meslekten değil, direkt kavramdan bahsediyorum.)
    neden öyle olduğunun cevabının portakallar üzerinden açıklandığı bir yazı için tıklayınız:

    http://koridorda.blogspot.com/…uyusudur-ve-bir.html
  • türkiye'de olmayan şey...şey kelimesini özellikle kullandım, bilesiniz....
  • iyi ve adil olanların sanatı olması gerekirken bir takım grupların maşası haline gelmiş olan kavram veya kurum.
  • türkiye'de öğretilemeyen bölümüm.ancak mevzuat öğrenirsiniz.kanunların içeriğinden haberdar olursunuz.hukuk felsefesi ve hukuk sosyolojisi gibi dersler hep kolay geçilen ve dolayısıyla öğretme gayretiyle öğretilmeyen derslerdir.hukukun ne olduğunu üniversitede öğrenemeyeceğinizden nasıl olması gerektiğini de isabetle düşünemeyeceğiniz için icra dairelerinde icra dosyalarının arasına işiniz hızlı görülsün diye para sıkıştıran o diğer avukatlardan olursunuz veya hakim-savcılık sınavlarında kopya çekersiniz,iltimas kollarsınız.

    bunun dışında havasını atması güzeldir, şimdi açık konuşalım.
  • hukuk fakultesindeki ilk gunumde hocalardan birinin sinifa gelip "size inanmadigim birseyi, hukuku anlatmaya calisacagim" demesiyle tum hayallerimin suya dustugu, ideallerimin ortadan kalktigi bölümüm. 3. sinifa geldigimde ise hocanin ne demek istedigini ancak anlamaya basladim. bugun bana hukuk nedir diye sorsalar insanlarin olusturdugu zirvalar butunu derim. lakin 3. sinifta hocalarinizdan biri hukuk nedir dedigi zaman artik olgunluk donemini yasayan bir ogrenci olarak "insanlar arasindaki iliskileri duzenleyen devlet mueyyidesine baglanmis kurallar butunudur" demeniz gerekiyor.
  • "iyi olmak kolaydır, adil olmak zordur" bari bu dersten edinilene göre doğuştan istidadı olanları fakülteye alsalar da 'ama hocaaaam şimdi yanee annamadım neden suçluya müdafiyyy tayin edilir savunulacak neyi var kiiiii' diyen dümbelekler dersi en güzel yerinde bölmese; balans, ölçülülük prensibi, savunma hakkı, adil yargılanma hakkı, hatta hukuk devleti gibi kavramları otomatikman düşünüp muhakeme etse de biz de 'seni kim çizdi buraya lan' bakışları atmasak iyi olmaz mıydı, devenin 'nerem doğru ki' sözü tam oturuyor, hatta miras hukukunda 'erkekler yuvarlakla temsil edilir çünkü düz mantıktır bir noktadan başlayıp sonuca gider, kadınlar ise kareyle temsil edilir köşelidir ya geç düşer' diyen hocamınız peşi sıra erkeklerden gelen nıhohohoh gülüşmeleri eşliğinde ders(!) dinlediğimiz de oldu direk allah'a havale ediyorum
  • çok acayip bir kavram. pratik bir örnek vereyim, beni en çok şaşırtan şeylerden birisidir.

    sizin bir malınız var diyelim ki fuşya renkli bir bere. siz bu bereyi canınız kanınız sevgilinize kullanması için verdiniz. al cicim kullan, seni soğuklardan korusun falan dediniz. şu an cicim dediğiniz için iticisiniz. her neyse, sevgiliniz sandığınız kişi ise saygısız ve sorumsuz bir oç gibi davranıp fuşya renkli berenizi iyi niyetli süreyya'ya sattı. iyi niyetli derken eleman bir katil de olabilir, buradaki iyi niyetten kasıt fuşya renkli berenin gerçek sahibinin siz olduğunu bilmemesidir. işte bu olayda fuşya renkli berenin yeni maliki ve sahibi süreyya'dır. siz gidip lan godoş ya da lan fahişe fuşya renkli beremi geri verir misin diyebilirsiniz ama o da size "nah" çekebilir bu da size koyabilir. siz anca kaşar sevgilinize gidip lan amcık neden sattın fuşya renkli beremi, götverene bak yaa deyip anca satım bedelini talep edebilirsiniz.
    bu ne biçim dünya dimi amk, gitti fuşya renkli bere.
  • (bkz: hukuk felsefesi)

    doğa kanunlarının yazılı kurallarla korunma çabasıdır.

    "ne bilimdir ne siyaset, polis devletindedir marifet."
  • devletin oyuncağıdır.
    hangi devlet sorusunun cevabı da; yasalarında tüm hukuk, demokrasi kavramlarına sahip olan ancak hükümetindeki adamların kafasında sahip olmayan devlettir.
    bil bakalım hangi devlet...
hesabın var mı? giriş yap