• geleneksel bir throat singing grubu. sibirya'daki tuva cumhuriyeti'nden cikmislar. ayni ulkeden cikan yat kha grubunun kurucusu albert kuvezin de zamaninda bu grupta iken, sonradan cok geleneksel bulup, kendi grubunu kurmus.
    anglo-asyali fundamental grubunun son albumunde de yer aldi huun huur tu.
  • tuvalı müzik grubu. sözlükte dikkatsiz bir yazar yüzünden huun hur tu başlığında da incelenmiş.
    grubun isminin anlamı:
    'güneş doğarken ya da batarken, uzun otların bittiği yerlerde, otların arasında yatay olarak ayrışıp uzayan güneş ışığı hüzmesi'
    dir.
    çok güzel albüm isimleri de vardır. örn:
    'sürümde 60 atım var'
    'bir kartal olarak doğmuş olsaydım eğer'
    gibi.
    frank zappa, the chieftains, johnny "guitar" watson, the kronos quartet, l. shankar, ry cooder gibi batılı müzisyen ve gruplarla da çalışmışlıkları vardır.
    ancak kanımca en başarılı ortak albümleri, bulgar vokal grubu angelite ile ortaya çıkardıkları 'fly fly my sadness' isimli albümdür.
  • bunlar 1997'de türkiye'ye de gelmiş, hatta bulgar kadın korosu ile de konser vermiştir. o zamanlar tabi biz ne bilelim throat singing filan habire sahnede başka adam aramıştık. bulgar kadın korosunun çıkardığı sesler de eklenince bu heralde kaydedilmiş müzik bunlar da üstüne böyle tiyatro yapıyor demiştik. öyle ses insandan çıkar mı kardeşim. orgdan filan çıkar.

    bir de bu konserde siyah eldivenimin tekini kaybetmiştim akm'de. 1997 kışında akm'de üstünde adidas equipment yazan (ancak sahteydi) siyah eldiven teki bulan olduysa, onu giyebilir veya ne istiyorsa yapabilir. ben öbür teki de kaybettim daha sonra.
  • khöömei (throat singing) stiliyle vokal yapan tuvalı bir müzik grubu. ilk çalışmaları gayet etnik ve güzel olmasıyla beraber, grubun yurtdışına açılmasıyla almanya da bir takım djler tarafından yozlaştırıldığı görülmüştür. grup buna tepki vermemiş hatta beraber çalışmayı kabul etmiştir. bunun yanında blues a yakın çalışmalarıda vardır. tümata ve otağ müzik işbirliği ile türkiye'ye bir kaç kez den fazla gelmişlerdir. kongurei, tuva international, fly fly my sadness, orai la boldu la, tozhular yry, daglarim favori şarkıları arasındadır.
  • grubun elemanları kaigal-ool khovalyg, sayan bapa, alexei saryglar,andrey mongush dan oluşur.
    kaigal-ool khovalyg: vokal, throat-singing* (xöömei, sygyt, kargyraa), igil
    anatoli kuular: vokal, throat-singing* (borbangnadyr), byzaanchi, xomuz.
    sayan bapa: throat-singing* (kargyraa, xöömei), doshpuluur, igil, gitarr, xomuz, synthesizer
    alexei saryglar: vokal, throat-singing* (sygyt), igil, dunggur, tuyug, xapchyk
  • the bulgarian voices - angelite ile birlikte yaptıkları fly fly my sadness isimli bir albümleri vardır. albümdeki fly fly my sadness ve lonely bird isimli parçalar oldukça iyidir; alır götürür..
  • şamanların büyüleri ve rüzgarla yoğrulmuş, ölümcül sibirya (türk) müziği yapan grup. ehil kişiler kullanırsa iyileştirme gücü tartışılmazdır. aşağıda linkini vereceğim şarkı tuva hikayelerinde geçen , kocası , kendisinin kol ve ayaklarını kestiğinde kendi kendini iyileştiren altın prenses aldyn dangyna ' nın hikayesini anlatıyor. finlandiyalılar da türk mü acaba diye elfleşme hayalleri kuran bünyelere ilaç olsun, akıl versin.

    http://www.youtube.com/watch?v=srngle3hsi8
  • kongurei gibi diger bir akillara zarar eserleri de mevcuttur bu zatlarin, ki tosiro mifune kolajina oyle boyle degil, cuk oturmustur. (tosiro-sama'yi bilen bilir, bilmeyense once suradan baksa yeridir: (bkz: tosiro mifune). isbu baslikta da kolaja yer verilmis laforgue tarafinca.)
  • grubun adı olan huun-huur-tu, stilleri olan khöömei (throat singing) ve öztürkçe gramer bir arada düşünülürse
    türkiye türkçesinde pekala hünkürtü veya höykürtü olarak okunabilir, tabii yamulmuyorsam...
hesabın var mı? giriş yap