• bir hadis dini inanlısı görüşü.
  • müslüman olduğunu iddia eden bir kısım hadis dini inanlılarının dillendirdiği görüş.
  • saçmalıktır. gerçek bir müslüman onun "kulu ve elçisi" olduğunu bilir. böyle saçmalıklara takılmaz. bi hssktr çeker.
  • benim görüşüm değil valla. ismailağa cemaati'nin hocalarından bayram ali öztürk hoca'nın görüşü. gerçi o da kafasından söylemiyor. dayanağı imam rabbani. ondan aktarıyor zaten. it kopuk cahil cühela gelmiş sığırcık beyinleriyle bana laf sokmaya kasıyorlar. sanki ben zortladım. gidin ne diyecekseniz bayram ali öztürk hoca'ya, imam rabbani'ye deyin. allahın eblehleri sizi gidi.

    aha belgesi:
    http://www.youtube.com/watch?v=-ifofxzbvn8
  • "tanrı önceleri çok sertti hep bizi korkuttu,fırtınalar gönderdi, bu yüzden bu dönemler tanrıyı sevmek zorundaydık, sonra bizimle birlikte acı çekmeye başladı, bize merhamet etti ve biz onu gerçekten sevmeye başladık. " dedi bir papaz.

    burada tanrının gaddar olduğu dönem çok tanrılı dönemdir, ancak tek tanrıli dinlerin peygamberleri gelmeye başladıkça tanrının merhametini anlamaya başladılar. çünkü allahın peygamberleri topluluk içinde saygın, güçlü kimseler olmalarına ragmen doğruyu savunmaya başladıklarından toplum tarafından dışlanmaya başladılar. herşeylerini kaybettikçe fakir halkın gözünde yükseldiler. fakir halkta dönemle şu intiba oluşmuştu. demek allahın yeryüzündeki halifesi zenginlerden, güçlülerden daha çok bize yakın, bizimle. bu da allahı sevmelerine neden olmuştu.
    belki konu başlığının iddaasına bir yazar arkadaşın (bdiablo) söylediği hadisle cevap vermek mümkün. ama peygamler yaratıcının yeryüzüne düşmüş küçük bir tecellisidir.
  • insanların kendi aralarından çıkmış, kendileri gibi birini takip etmeyi kendi gururlarına yedirememelerinden doğan sanrı.

    peygamber bizdendir, bizim gibidir allah ise sadece allaha benzer. biraz mütevazı olun, size benzeyen birinin yolundan gitmeyi kabul edin ve onu koşulsuz sevin sizi kurtuluşa götürdüğü için, sizden üstün olduğu için değil.
  • sapıtana sapıttı dense şu islam dünyasında, çok şey düzelir.

    bir de savunmaya bak: sekr. sekr ne arıncına koyim? şarap mı? esrar mı? bunu söyleyen adam ayık kafayla söyleyebildiyse şarap niye yasak? bunun beyni olay anında bildiğin "örtülüymüş" yahu: bir taraftan şirk, öbür taraftan ölü adama iftira (ihaleyi imam rabbani'ye bağlamak suretiyle). şarhoş adam daha iyi, allah'la muhammed'le işi olmaz; en azından şirke girmez.
hesabın var mı? giriş yap