• ups gibi fedex gibi uluslararası kargo taşımacılığı yapan işgüzar bir firmadır. cloud based routing ile uluslararası gönderim kabiliyeti olmayan ürün pazarlamacılarına bu imkanı en uygun fiyata sunduğunu söylüyor, doğrudur...20 tl ye amazondan ürün gelmekte (gelebilirse). velakin bence türk gümrük kanunlarını yanlış yorumlamış bir firmadır aynı zamanda kendileri, çünkü gönderi daha amerikadan çıkmadan durdurmuş, ara beni demiştir gönderi takibi detaylarına bakıldığında.... kendisine ulaşıldığında da "sizin gümrük var ya, alıcının id bilgisini bilmek istiyor. sizin oradalarda 75 euro ve yılla 5 gönderi limiti varmış, onun için lazım demiştir." doğrudur doğrudur da sana ne. sen götür at gümrüğün önüne bin uçağına dön evine, gümrük görevlilerinin en az 5 parmağı vardır, saymayı da biliyorlardır. sen niye sayıyorsun dert ediyorsun kendine.

    az bir ihtimal de olsa çıkış noktasındaki yer kirası bizim gümrükçülerin dükkanın önünden daha ucuz olduğu için, bizim gümrükte bekleyeceğine çıkmadan beklesin diyor da olabilirler ama dhlin son getirdiğine baktım o işlemi 112 dakikada halletmişler.

    neyse,o kanunu koyan saymak için bir veritabanı oluşturarak türkiyeye giren tüm gönderileri kayıt altına alması gerektiğini bilmeli değil mi ....primary key olarak elle tutulur bir tek tc kimlik no olduğunu ve yurt dışından gelecek gönderilerde bu tckn bilgisinin olmayacağını da bilmeli. isimden ya da gönderide yazan telefon numarasından bu bilgiyi alması için bir helpdesk kurması gerektiğini de bilmelidir.... düşündüm de i-parcel işgüzar firmadır evet ama bizim gümrük de az değil iyi kafalamış adamları.

    neticede takip edilen gönderide "additional information is required to process through customs. please contact carrier to ensure timely delivery" diye bir ibare görürseniz ve sayın carrier i-parcel ise, casenotifications@i-parcel.com adresine konusu=gönderi_no içeriği =wassup man! olan bir mail atıp yollayacakları cevaptaki adresten istenen bilgileri girmelisiniz... afiyet şeker.
  • amazondan 6 günde gönderiyi 13$a istanbula hem de yurtiçi kargo ile teslim ederek takdir kazanan ama yine de iş güzar olan kargo şirketi. her ne kadar başka sehirlerde farklı kargo şirketleri ya da ptt ile gönderim yapabileceği gerçeği nedeniyle benim tecrübem genel bir tespit yapmak için yeterli olmasa da yine de takipli ve hızlı gönderi yaptıkları için çinden çin postası aracılığı ile birşey almak yerine i-parcel kullanan firmalardan almak bir alternatif teşkil edebilir.
    örnek olması bakımından gönderinin cizdiği yolu ve zamanlamayı paylaşayım, telaş yapmadan evvel belki birilerinin işine yarar.

    date time location event details
    march 13, 2013 02:38:00 pm ıstanbul tr delivered
    march 12, 2013 02:37:00 pm ıstanbul tr out for delivery
    march 12, 2013 01:27:00 pm tr arrived at destination country
    march 12, 2013 01:15:00 pm ıstanbul tr ınitiated customs clearance process
    march 9, 2013 05:40:00 am carlstadt nj us departure scan
    march 8, 2013 04:27:24 pm carlstadt nj us arrival scan
    march 7, 2013 05:59:22 pm --- arrival scan
    march 7, 2013 09:26:45 am --- arrival scan
    march 7, 2013 03:44:06 am carlstadt nj us additional information is required to process through customs. please contact carrier to ensure timely delivery
    march 7, 2013 12:29:19 am breinigsville pa us shipment has left seller facility and is in transit to carrier

    normal durumda yurtiçi kargo takip numarası i-parcel.com sitesinde yer almıyor ama destek hizmetlerine mail atıldığında alıcıya gerekli bildirim yapılıyor.
  • amazon da bunlarla çalışıyor galiba. sipariş ettiğim tabancayı (airbrush tabancası yanlış anlaşılmasın) 6 günde amerikadan istanbul'a getirdiler, istanbul sonrası kendi siteleri üzerinden takip edilmiyor, #32656966 buradaki gibi yurtiçi kargo'yu aradım ama onlarda böyle bir paketin varlığından haberdar değildi, en güzeli mail atıp sormak dedim, sağolsunlar kibarca paketinizi pts ye sorun dediler, öyle yaptım, evet haklılardı, paket pts'nin elindeydi.
    başınıza böyle bir şey gelirse trackmyparcel@i-parcel.com a mail atın, nereye verdiklerini söylüyorlar.
    ekleme: pts 'de yurtiçi kargoya postalıyormuş, pts yi arayıp yurtiçi kargo takip numarasını istemeniz gerekiyor.
  • amerika'nın yurtiçi kargo'su. bugün bunu anladım.

    adres kısmını eksik yazma işi türkiye'de olur diyordum ama amerika'da da oluyormuş.
    amazondan çıkan siparişte adamlar kutunun üzerine adresi eksiksiz yazıp üzerini gift olarak işaretliyorlar, bu ipnelerde o etiketin üzerine başka bir etiket yapıştırıp, gift i merchandise olarak değiştiriyorlar, adres kısmından da kapı ve daire numarası kısmını kaldırıyorlar. ulan kapı numarası olmadan adamlar beni nasıl bulsunlar mal mısınız nesiniz.
  • artik gonderi trye ulaştığında http://www.pts.net/ptstrack.php adresinden durumu sorgulanabilen kargo firması. halen işgüzarlıkları devam ediyor ama amazon'a kayıtlı e-mail adresine mail atıyorlar online olarak tckn girilecek form için url yolluyorlar.
  • ulan herkes mi kotu yorum yazar dedigim kargo firmasi. bu yil icerisinde amazon'dan 2 adet elektronik urun aldim farkli zamanlarda. iki seferde de kargo dahil fiyatlari 100 dolari geciyordu. yusuflamadim degil. sonuc: iki seferde de kargom 7 gun gibi bir surede sorunsuz olarak elime ulasti. tracking panelde hareketlenme olmadigi zaman heycanlanip mail attim bi kac kere. yarim saat icinde geri donup durum bilgisini verdiler.

    anlayacaginiz amazon -> i-parcel -> pts uclusunden iki seferdir cok memnunum. pts de yurtici kargoyla calisiyor. iste orda korkmuyor degilim biraz. amerika'dan buraya 1 haftada sag salim geliyor ama ben istanbul icinde paketin kaybolacagindan korkuyorum. saka gibiler.
  • neredeyse dünyanın en kötü kargo firmasıdır. bir günde ellerine ulaşan ürünü günlerce depolarında tutarlar. gubidik bi tc kimlik uygulamaları vardır. ürünün durumu 5. gün güncelleyip tc kimlik numaranız istenir, iletişime geçerek verirsiniz. aradan bi hafta daha geçer ürün hala aynı durumdadır. tekrar mesaj atarsınız 'hemen ürününüzün durumunu güncelliyoruz' cevabı alınır. yine bir günün ardından güncellenmiş durumda şu yazmaktadır; 'adresinizi bulamadığımızdan ötürü kargonuz geri yollanmıştır, alışveriş yaptığınız site size paranızı en kısa sürede iade edecektir.' *

    bi de, gelen onca olumsuz facebook mesajının ardından sayfalarının duvarını, kullanıcıların yazmasına kapatan ve kendi paylaşımlarını sadece kendisi beğenen* bir firmadır.
  • yaklaşık bir haftadır müşteri hizmetlerini gerek telefonla aradığım ve mükemmel ingilizcemle(!) derdimi anlatmaya çalışarak gerekse trackmyparcel@i-parcel.com adreslerinden iletişime geçip hatta kendi çabalarımla bulduğum bir link üzerinden tc numaramı göndermeme rağmen hala ürünü depolarında tutan ve tracking bilgilerinde action required from customer uyarısı olan firma. müşteri hizmetleri ile konuşurken tc kimlik uygulamasının aslında gereksiz olduğunu anlatmaya çalıştım ama bambaşka bi şekilde anlaşılmış olmaktan korkuyorum. yurtiçi kargoyu öpüp başımıza koymak lazım.
  • ben bir kere amazon.com üzerinden kullandım bu firmayı. gönderim bir hafta içinde elime ulaştı.

    diğer yorumlardan da anlaşılacağı üzere bu şirketin en kötü özelliği tc kimlik numarası istemesi ve bu sebeple paketi depoda bekletmesi.

    benim paket 1 gün bekledi, istedikleri zaman hemen 1-2 saat sonra verdim tc kimlik numaramı. gönderdikleri emaili görmez ve tc kimlik numaranızı vermezseniz yanlış hatırlamıyorsam bir hafta içinde gönderiyi iade ediyorlar amazona.

    neden böyle bir uygulamaları var anlamadım, ups böyle birşey yapmıyor.

    o süreçten sonra, gönderi yolla çıktıktan sonra hiç bir sorun olmadan hızlı bir şekilde ulaşıyor ve yurtiçi kargo ile teslim ediliyor.
  • sipariş kargoya verilmesinden sonra yollanan tracking number bulunduğu mail içeriğinde tc kimlik numara girebileceğiniz adres linki yer almaktadır.

    no additional fees are assessed with fulfilling this requirement and it is used for customs clearance purposes only, please click here to enter your information.
hesabın var mı? giriş yap