• genelde tatli olan ve sirf bir $eyler iciyor olmak icin icilen sivilara verilen isim.. (bkz: coca cola)

    - icecek ne alirdiniz?
    - diet kola alayim..
  • (bkz: icki)
  • sıcak ve soğuk olarak ikiye ayrılır. misal çay: sıcak içecektir. misal kola: soğuk içecektir.
  • içilerek yutulan genellikle su ihtiva eden sıvıların genel ismi.bunların benim için özel isim muamelesi görmesi gerekenler ise kahve(macchiato da olabilir),çilekli milkshake ve erikli sudur.
  • iki adet kivi
    iki dilim limon
    birkaç dal maydonoz
    birkaç dal nane
    yarım çay kaşığı bal
    su

    hepsini mixerle karıştırıyoruz. afiyetle içiyoruz.
  • sıvı dost.
    dostun sıvı hali adeta.

    hani şarkıda diyor ya, "benim en iyi dostum içkim sigaram" diye...
    işte benim de en iyi dostlarım kahve, çay, bira filanlar falanlar...
    sabah uyandıran mı var. aslında yok. ama uyanmaya yardımcı olan, lezzetiyle, sıcaklığıyla ilham veren kahve var, çay var.
    bundan iyi dost bulunur mu?
    rezil halde akşamdan kalmayken veya kabusla uyanmışken... canım sıkkınken veya ufak bir molada.

    hele ki işten güçten yorulduğum akşamların en iyi yardımcısı bira... biradan daha iyi dost az bulunur. böyle böyle insanın kaslarını gevşetir.

    peki bu dostları nasıl severim?

    çay

    rossmmann'da çay poşeti satılıyormuş. yani evinizdeki dökme çayı bu çay poşetinin içine dilediğin gibi harman yapıp, koyabiliyorsun. böylece demlik temizleme sorunun kalmıyor. ben uzun zamandır çay demlemiyorum. poşet çayı termosun içine atıp çay yapıyorum. ama en iyi poşet çaylardan biri olan champion bile o kadar iyi değil. bir süre sonra çamurlaşıyor. oysa bu çay poşeti ile bu çamurlaşma çok çok azalıyor. hatta süresi içinde çayı bitirdiğinizde hiç olmuyor.

    kahve

    türk kahvesi ayrı. onu antep'ten aldığım cezvede yapıyorum. mümkünse çok kısık ateşte. her zaman klasik türk kahvesi fincanında da yapmıyorum. türk kahvesi fincanı yerine birazcık daha büyük cici fincanlar var. onları tercih ediyorum.

    filtre kahve de kolombiya çekirdeğini seviyorum. kuru kahveci mehmet efendi'nin 250 gr.'lık paketleri çok iyi değil.
    bazı aktarlar çekirdek kahve satıyor. onlardan açık alıyorum çekirdeği. ya da erkek arkadaşım internetten taze kahve alıyor.
    eğer çekirdek taze değilse, yapması daha kolay. french press'e 3 tatlı kaşığı kahveyi koy, üzerine suyu ekle. 3 dakika bekleyince, oluyor. ama kahve tazeyse daha zor. onun gramajı ve su oranı çok hassas. ben gene de bu hassasiyeti, 3 tatlı kaşığı kahve ve kahve fincanının bir parmak üstü kadar su ile çözüyorum. ancak iş sadece kahve ve su oranında bitmiyor. kahveyi kaynar olmayan sıcak suyla ıslatıp, kahvenin biraz köpürmesini beklemek gerek. en azından 30 saniye filan. sonra da suyu, kahvenin her yerine değecek şekilde yavaşça doldurmalısınız. bu biraz sabır işi. ben pek uğraşmıyorum. usulü biraz zahmetli olsa da lezzeti çok iyidir.

    nescafe

    sadece sütlü kahve yaparken veya çok zorda kaldığımda...

    bira

    malt. soğuk. yazın ise buzlukta soğutulmuş bardakta.
    buzlu köpüklü.
  • rtük’ün, fermente üzüm suyu dışındaki içkileri belirtmek için kullanılmasını istediği kelime.
  • meşrubatın tam karşılığı olup, aslında alkollü de dahil içilen her şeyi kapsayan bir kelimedir.
  • dünyanın her yerinde tüketilen gazlı içecekler ve meyve sularının yanı sıra türk mutfağının kendine has içecekleri de mevcuttur. yoğurdun sulandırılmasıyla yapılan ayrantamamen türkiye'ye özgü bir içecektir. bunun dışında boza, kefir, şalgam suyu ve şerbet de türkiye'nin kendine özgü soğuk içecekleri arasındadır.
hesabın var mı? giriş yap