• gireceksiniz idp tercih edin pişman olmazsınız.

    format olarak cambridge ielts setini indirip yapın. birebir aynı format gelir.

    listening kısmı icin gerekli dosyalar da mevcut
  • bugün academic olanına girdiğim sınav.

    6 gün kala başvurup 3 akşam cambridge ielts setinden reading ve listening denemesi yaptım. oldukça faydasını gördüm. bugün girdiğim sınav -sınav ortamında olduğum için midir bilmem- cambridge denemelerinden daha bir kolay geldi. ama listening'de başıma daha önce gelmeyen bir şey geldi ve "burayı ne zaman söyliycek yha :s" derken kayıt bitti*.

    totem: 7,5 ya da 8 alırsam odtülü bir hocama bira alacağım!

    edit: alamadım allahın cezasını. writing beklediğimden 1 bant düşük geldi, itiraz etmeyi düşünüyorum.
  • hedef puan 5.5 academic şuan seviyem intermediate orta halli bir ingilizcem var sanırım turizmde ingilizlerle çalışmıştım (muğla/dalyan) 3 sezon üniversitedeyken yaz tatillerinde burdan biraz akıcı konuşabiliyorum akıcı değilde hızlı sanırım ama 2..3 zamana tıkanıp kalıyorum diger taraftan kelime bilgim az olduğunu düşünmüyorum ama güvensizlik var üzerimde sınavın fiyatından korktuğum için özel ders mi almalıyım yoksa genel bir kursa mı gitmeliyim? 2.5 aylık bir zamanım var ne yapmalıyım bende bilmiyorum yeşillendiren arkadaşlara minnettar kalırım

    yaptıklarımı ve sonuçlarımı sizlerede faydası olması açısından paylaşıyorum
    işim gücüm şuan olmadığı için evde reader at work 1 kitabını 2 haftada bitirdim sonlara doğru 15..20 tane zor denilebilecek hikayeler mevcut burada bilmediğim kelimeleri işaretliyip yanlarına türkçelerini yazdım arada göz gezdiriyorum faydalı oldu baya kelime öğrendim akılda kalıcı olur mu bilmiyorum 2. serisini okuyorum bu kitap biraz ağır ama okunmıcak şekilde değil aynı işlemi uygulamaya devam ediyorum reading ve word konusu bu şekilde ilerliyorum
    writing internetten haftada 2..3 tane çıkmış ıelts sorusunu essay olarak yazıyorum 30dk 40dk arasında 200-250 kelime yazabiliyorum fakat grafik sorusu cevabı hakkında şuan bilgim yok bu süreç bu şekilde gidiyor.
    listening için hergün ingilizce film izliyorum alt yazısıda ingilizce olarak buradada bilmediğim kelimeleri not ediyorum fakat listening geliştirip geliştirmediğimden şüphelerim var anlamadığım çok fazla aksan olduğunu fark ettim ayrıca telefondan bbc yada politika ile ilgili podcastler dinliyorum faydalı bulmadım yada beni sarmıyor anlamadım arada dinliyorum
    bunları yaparken şimdi akın dil kursuna yazıldım sınava girdim 3.5...4 seviyesinde puanın dediler ve normalde genel ingilizce kurslarında upper-intermediate sınıfına aldılar gidip gelcem bu kursa giderken yanında ıelts kursuna katıldım fakat kararsızım haziran başı mayıs sonu sınava giricem ıelts ukvı için bilgisayarlısını seçicem bu sene olmazsa seneye tekrar denemeyi düşünüyorum ama çok sıkıntılı olur benim için inş 5 puan alabilirim bilmiyorum zaman geçtikce editliyeceğim
    ıdp ankara paper based aldım haziran 1 de giriyorum sınava bilmiyorum ne olur kafam çok karışık baya çalıştım buraya puanlarımı editliyeceğim
    sınava girdim
    tahminlerim l:6 r:5.5 w:3..4..5 herşey olabilir s:5...5.5 arası gelir diye tahmin ediyorum ama belli olmaz orta zorluktaydı bakalım
    sonuçlar l:5.5 r:5.5 w:5 s:5.5 o:5.5
    ben kaçar kalana allah sabır versin
  • yarın moda hilton'da gireceğim sınavdır. otoparkını kullanabiliyor muyuz acaba?
  • toefl dan çok çok daha basit olan sınav.ingiltere’deki lüks yaşamı karşılayabilecek kadar iyiyse durumunuz uçun gidin derim.
  • tier-2 vizesine başvuru için iyi bir skor almam gereken sınav. malum yurt dışında çalışma hayallerimiz var. ancak ielts for ukvi sınavı için sınav tipi academic mi general training mi olacak bilgi verilmemiş. acaba ikisi degeçerli mi ? bu konuda bilgi sahibi olan yazarlar varsa mesajlarını bekliyorum.
  • üst edit: l:7.5 r:8.0 w:6.0 s:8.5 overall:7.5 geldi sonuç. 6 gün içinde açıklandı.
    bugün bilgisayarlı olanına girdiğim ingilicce sınavı. 1100tl verdim içime oturdu. adamların kağıt masrafı yok nerdeyse, speaking hocaları da türk idi. 10 kişiydik bugün sınava giren, 11000tl iyi para valla, kısa günün karı. bakalım kaç güne açıklayacaklar sonuçları. sınav hakkında sorusu olan arkadaşlara elimden geldiğince yardımcı olurum; tek seferde geçmek önemli, çöpe gitmesin o kadar paranız.
    edit: çok soran oldu zorluğu nasıldı diye, geçtiğimiz hafta cambridge 13’ü çözmüştüm, onlardan bir tık daha zor geldi bana.
  • canada education days/kanada eğitim günlerinde ielts çekilişi yapılıyor ve yarın açıklanacakmış eğer boş vaktiniz var ise çekilişe katılıp şansınızı deneyebilirsiniz.
  • sınava girecek olanlar için temel bilgiler ve tavsiyeler:

    - academic ve general arasındaki temel farklar:

    hangi ielts'e gireceğiniz önemli, başvuracağınız kurumun academic mi general mı istediğine iyi bakın ki sınava tekrar girmek durumunda kalmayın. iki tipte de listening ve speaking aynı. fakat academic ielts'in reading metinleri daha analitik konuları içerirken general reading daha çok işle ilgili metinler bulunduruyor. metinlerin örneklerini internette aratıp bulabilirsiniz. writing bölümünde de, writing 1 ve writing 2 olmak üzere iki yazı yazmanız bekleniyor. academic ve general arasındaki fark writing 1'de oluyor. academic writing 1'de bir grafiği yorumlamanız bekleniyor. general writing 1'de ise bir mektup yazmanız isteniyor. her iki sınav tipinde de, writing 2'de genel bir konu hakkında essay yazılıyor.

    - paper-based ve computer-based arasındaki farklar:

    öncelikle şunu hatırlatalım: sınava saat ile, telefon ile girmek yasak. bundan ötürü sınava bilgisayarda girmenin avantajlı olacağını düşünenlerdenim, zira bilgisayarda geri sayım var. haliyle zamanı daha iyi kullanabiliyorsunuz. ayrıca writing bölümünde tutturmanız gereken belirli bir kelime sayısı var. writing 1 için 150, writing 2 için 250 kelime yazmanız tavsiye ediliyor. bilgisayarda siz essayinizi yazarken kelimelerinizi sayan bir sayaç da oluyor, böylece "acaba kaç kelime yazdım?" anksiyetesine kapılmıyor, giriş gelişme sonucu daha gerçekçi bir şekilde planlayabiliyorsunuz. kağıt üzerinde girerseniz, her değişiklikte silgi ile uğraşmanız lazım. eğer klavyede hızlı yazabilen biri iseniz ve ekrana bakmanızı engelleyecek bir sağlık probleminiz yoksa sınava kağıt üzerinde girmeniz pek mantıklı olmayabilir. sınava kağıt üzerinde girerseniz, listening bölümünde duyduklarınızı cevap anahtarına geçirmeniz için 10 dakika ek süre veriliyor. bilgisayarda bu ek süre yok ama olmasına gerek de yok, bilgisayarda dinlerken düzgün yazmak gibi bir kaygınız olamaz zira.

    - listening:

    listening bölümünde hiç aklınıza gelmeyecek bazı durumlar ortaya çıkabilir. mesela listeningi daha önce ezana denk geldiği için azımsanamayacak kadar çok soru kaçırmış olan birini gördüm. sınava mümkün olduğunca gürültüsüz bir yerde girin ve ezan gibi olasılıkları sınav saatinizi seçerken hesaba katın. sınav listening ile başlıyor ve listening yalnızca 1 defa dinletiliyor, tekrarı yok.

    - reading:

    metinler uzun, önce sorulara bir göz gezdirin ki metinlerde neyi aradığınızı iyi kötü bilin. önemli yerlerin altını çizebilirsiniz, bilgisayarda da sağ tık ile bunu yapabiliyor ve not alabiliyorsunuz.

    - writing:

    academicte grafik için durmadan rise veya fall gibi sözcükler kullanmayın. kelime sayısı kadar çeşitliliği de önemli. mesela yükselişler için soar, rocket, leap, climb, surge gibi sözcükleri de kullanabilirsiniz. soar ve rocket güçlü yükselişler için, leap ani yükselişler için kullanılabilir. düşüşler için drop, sink, plummet, dip gibi kelimeleri not edin. düşüş bir yükselişten sonra eski değere geri dönme şeklindeyse slip back kalıbını yazabilirsiniz. stabil durumları constant shift, steady movement, consistent flow vs. olarak açıklayabilirsiniz.

    generalda ise mektubu yazarken resmiyeti göz önünde bulundurmanız önemli. önce duruma göre formal mı, semi-formal mı, informal mı yazacağınıza karar verin, mektuba ingiltere kraliçesine yazar gibi başlayıp, bitişi 40 yıllık kanka modunda yazarsanız abes olacaktır. çoğu kişi otoriteye mektup yazmanın formal olmayı gerektirdiğini zannetse de, iş yerinizdeki otoriteye mektup yazarken formal yazmazsınız, semi-formal yazarsınız. formal olan, tamamen resmi bir yazıdır veya hiç tanımadığınız bir insana göndereceğiniz bir mektuptur. sözcüklerinizi düzgün seçin. mesela informalda need, later, also, enough, whole gibi sözcükleri yazmanız problem değildir ama formalda bunlar yerine require, subsequently, moreover, sufficient, entire kullansanız daha şık olur. formal mektuba dear sir/madam olarak, semi-formala dear mr/ms ****** olarak, informala dear ****** olarak giriş yapın. formalı yours faithfully, semi-formalı yours sincerely, informalı best regards gibi kalıplarla bitirin.

    - speaking:

    pek endişelenmenizi gerektirecek bir bölüm değil. arkadaşınızla sohbet eder gibi rahat olun, zaten uzun sürmüyor. örnek bir speaking için link.

    sınava girmeden önce deneme çözmek isteyen varsa şu sitelere göz atabilir:

    ielts online tests
    ielts exam
    ielts essentials

    herkese başarılar.
  • bütün aşamaların mala anlatılır gibi anlatıldığı sınav. writing, reading ve listening sınavının aşamalarında yapılan uyarılar tam böyle mala anlatılır gibi kelime kelime insan kendini çok basit bir sınavda gibi hissediyor.
    speaking kısmında yüz yüze konuşmak da çok rahatlatıcı ben sıfır pratikle girmiştim sınavda tatlı bir hoca denk gelmişti sınavda azmime 5 verdi herhalde, yoksa ben konuşurken yüklem ne özne kim havada uçar hepsi asjj.
hesabın var mı? giriş yap