• "eğer bir türk ile karşılaşırsan onu öldür" anlamına gelen ingilizce bir nasihat. ermenileri gerçekten severim, çektiği acılara üzülüyorum. hatta 1915 olaylarının soykırım olarak tanınmasının ciddi olarak tartışılmasını istiyorum. bu konuda fikir yürütecek kadar bilgim yok ama o insanların çektiği acıların, acılar yarıştırılmadan, bir şekilde kabul edilmesi, ama onlar da türkleri öldürdü sarmalından çıkılması gerektiğini düşünüyorum vs.
    ama bugün, ilgimi çeken bu konuda bir roman okurken bu ibareyi görünce açıkçası biraz irkildim. romanın yazarı eric bogosian kitabın önsözünde `:operation nemesis: the assassination plot that avenged the armenian genocide` dedesinin kendisine çocukluğunda anlattığı hikayeleri bu şekilde bitirdiğini söylüyor. görsel
    şimdi bu mantalite ile büyüyen insanlar ile bir ortak nokta bulmak gerçekten çok zor olacaktır ve ben açıkçası türkiye'de kimsenin çocuklarını bir ermeni ile karşılaşırsan öldür diyerek yetiştirdiğini zannetmiyorum. tabii ermenilerin durumu farklı ama yine de bu gerçekten içinden çıkılmaz bir hal sanki.
  • toplumsal kitlelerin duygusal tepkisidir. duygusal tepkiler de her zaman olduğu gibi mantıkla açıklanamaz. bazen öyle canı yanmıştır ki halkların böyle garip mantık dışı ve hatta nefret dolu tepkiler üretebilirler.
    rumlarda da buna rastlamıştım. bir arkadaşım anlattı, yunanistana gitmiş bir barda bir yunanlı kızla tanışmış. turist olduğunu soylemiş kıza. hatta türküm demiş, kız da gülmüş geçmiş, yok canım sen türk olamazsın falan. neyse bunlar fingirdemişler vs vs vs. sonrasında cocuk vallaha bak türküm demiş. kız inanmayınca ay yıldızlı tc kimlik kartını göstermiş. kız bunu görünce kafayı yemiş. nasıl inanamıyorum die ağlamış deli gibi. meğerse kız kıbrıslı rummuş ve yunanistanda yaşayan elen halkından daha çok türk düşmanlığı taşıyormuş kıbrıs rumları.
    nasıl bir canavarla seviştim ben diye resmen ağlamış kız.
    nasıl bir nefretse artık. türkü öldürmek ile koynuna girmek arasında bir uçurum açabiliyormuş bu kolektif histeri ve toplumların duygusal tepkileri.
    yetiştirme tarzının sonucudur.
  • erdoğan : “tsk arşivi tamamen açılmıştır, artık incelemeye hazırdır. cumhurbaşkanlığı arşivi açılmıştır, incelemeye hazırdır. yüreği yeten varsa gelsin. özellikle sözde ermeni soykırımı iddiasında bulunanlara sürekli bu çağrıyı yaptık. yüreğiniz yetiyorsa buyurun, biz arşivlerimizi açıyoruz, sen de arşivlerini aç." kaynak

    diye belirtmiş zaten. eğer somut kanıt sunabiliyorlarsa buyursunlar. isterse tüm dünya ermeni soykırımı yapıldı desin. tabi birde soykırım olması için şuanda bunları savunacak kişilerin kalmamış olması lazımdı. türkler soykırım yapmamıştır yapmış olsalardı o ırka ait tek bir birey bile kalmazdı
  • maalesef bu olay arsiv acmak vs ile sonuclanmaz. nazi arsivlerinde de yahudi soykirimi ile ilgili tek bir bilgi belge bulamazsiniz. zaten bu konuda birseyler bulunmasi beklenen tek arsiv ittihat ve terraki arsividir ki o da zaten yillardir kayiptir, ve muhtemelen yok edilmistir. burada sorun iki toplum arasinda kin ve dusmanliktir zaten.
hesabın var mı? giriş yap