• merkez efendi mezarlığı'nda bulunan mezar taşında yazdığına göre emine müşerref adlı 5 yaşındaki çocuğun 1906 yılındaki ölümünün nedeni, yuttuğu iğne.

    âh firak!
    emr-i hak'la tamâm oldu vâdesi
    ağlayıp kaldı pederi hem vâlidesi
    beş yaşında iğne yutup bulunamadı çaresi
    gitti elden kaldı dilde yaresi

    dûyûn-ı umumiye beyiyye nezâreti, beyiyye memurlarından mehmed şerâfeddin efendi'nin kerîmesi emine müşerref hanım'ın ruhuna fâtiha fi safer sene 1323.
  • öncelikle tanım: korkutucu bir eylem.

    bununla ilgili ilkokulda bir okuma metni vardı adı yanlış hatırlamıyorsam (bkz: iğne yuttu) idi. iğne yutan çocuk doktora gidiyor veya bol bol patates haşlaması yemesi tavsiye ediliyordu.

    yıllar sonra sınıf öğretmeni arkadaşlarıma sordum ama artık öyle bir metin yok dediler. eminim 90 sonu öğrenci olanlardan hatırlayan vardır.
  • baş örtüsü türban felan takmaya çabalayan sakar kızların standar belası olur bu olay. kuzenlerden biliyorum sonucu bol bol haşlanmış patates reçetsi ile son bulur.
  • 8 tane yorgan iğnesi bile yutsanız doktor sıçarken dikkat etmenizi söyleyerek geri yollar, öyle korkulacak bi olay değildir. yeterki bağırsaklara giriş yapsın.
  • "çengelli iğne yutmak" şeklinde açılasıca başlığa mevzu bahis olmuş bahtsızlık eylemidir. iğne yutmak ile çengelli iğne yutmak arasında gelir ve gider dengesi açısından onulmaz bir fark vardır.

    peki.

    iğne yutmak hiç iyi değildir, yutmayın. iğne yutmak insan bedenine hiçbir fayda getirmez, yutmayın. hele hele yorgan iğnesi va dahi çuvaldız, ilk yutkunmanın ardından çıkana kadar adamın anüsünü ağlatır...
  • toplu iğne değil de dikiş iğnesi yutulmuşsa patatesti, ekmekti fayda etmeyebilir. yolunu şaşırıp başka yerlere ilerleme olasılığı olduğundan iğnesever takibe alınır.
hesabın var mı? giriş yap