• artık sağdaki dip dalga mı diyeceğiz, üst dalga mı diyeceğiz belli değil ama konya gibi ak partiliden geçilmeyecek bir şehirde bile ilgi az. ya ramazan rehaveti, ya insanlar "yine kazanırlar yav!" havasında. veyahut hakikaten bir dip dalga mevcut.
  • ihtiyaç duymuyorlardır belki
  • seçim sisteminin ayarlarıyla oynayarak istedikleri oyları çıkabileceklerine olan güven ve buna bağlı olarak gelen "ne uğraşacaz yea" düşüncesinden kaynaklanan durumdur.
  • "ihtiyaç duymuyorlar" , " seçim sistemi ile oynamak" , " hile, hurda" doğal olarak insanların aklına gelen olgular. fakat;

    - seçmendeki ilgisizlik
    - teşkilatların küsmesi / küstürülmesi
    - m.akşener ve özellikle m.ince'nin adaylığı ve yaşanılan " bu sefer güçlüler" algısı
    - ekonomi
    - dış ve iç politik
    - suriye'liler ve diğer mülteciler
    - devlet baskısı
    - yorgunluk

    gibi olguları da hesaba ciddi olarak katmak gerekir. teşkilatların en büyük sorunu, da 16 yıldır iktidarda olan bir partinin, yeni döneme ilişkin projelerinin, iktidarları döneminde rahatça yapıabilecek ama yapılmayan işler olması. akp bunları halka anlatmakta zorlanıyor.

    adamların yeni dönem projeleri "kıraathane" arkadaşlar. çevremde ( ki akp'liler ve mhp'liler çoğunluktur) kekler,meyvelımı, kakaolu mu olacak? adam başı bir tane mi? diye ciddi geyik dönüyor.
    insanlar eskisi gibi körü körüne "reis" demiyorlar.
    diyenler elbet var. ama oransal olarak nedir? ancak seçimde göreceğiz.

    yani önemli olan, bizlerin kafasındaki önyargıları silmesi. gerisi gelecektir.
hesabın var mı? giriş yap