• herhangi bir oy verme durumu ortaya cikarsa gerekirse kalkip 10 bin km yol gelip sirf bu ubermensch icin oy kullanip geri donecegim kampanya olacaktir.

    taa 2007de ki tartismalarda da demistim ben ilber hoca bu ulkede reisi cumhur olmayi hakeden tek insandir, ustuninsandir..
  • hocası halil inalcık nasıl uşaklığı sayesinde bir kürsü sahibiyse talip niye olmasın dedirten vakıa-i hayaliye.
  • böyle bir kampanyadan haberim yoktu ama varsa düzgün tarih konuşabileceğimiz bir türkiye için destekleyeceğim olay
  • desteklenecek bir kampanya olacaktır.

    kesinlikle cumhuriyetin en yüksek kurumuna yakışan bir kişidir. kültürlü, birçok dil bilen ve geniş tarih bilgisi devlet için yararlı olacak, müslüman/hiristiyan komşularımızla tekrar (en azından nötr) ilişkiler kurmamızı sağlayabilecektir.

    (bkz: komşularla sıfır sorun)
  • kendi belirleyebileceği bir orta afrika ülkesinde olması kaydıyla aktif olarak destekleyeceğim kampanya.
    (bkz: vote for ilber)
  • +1'imle destek olacağım kampanyadır.
  • harika olur
  • klonlanmış bütün hallerimle desteklediğim kampanya.
    (bkz: neden olmasın)
  • kendisini televizyonda görmemle yeniden aklıma gelen kampanya.

    adamın bildiği dillere gel; türkçe, almanca, fransızca, ingilizce,italyanca,rusça,osmanlıca,kırım tatarca, slovakça, romence, sırpça, hırvatça, boşnakça,arapça, farsça, latince, yunanca ve antik yunanca.

    yani istiyorum ki bir fransız cumhurbaşkanı geldi, ermeni soykırımı ile bir laf mı etti, girsin fransızcadan versin küsküyü, versin şamarı.

    yunan başbakanı gelip kıbrıs'la ilgili bıdı bıdı mı yaptı dönsün antik yunancaya sonra ver allahım ver.

    biri çıkıp ayasofya cami mi olsun dedi, alsın sazı eline girsin justinyanustan çıksın refet bele'den.

    toplasın şöyle milli güvenlik kurulunu, iktidarı, muhalefeti, biri birşey söyleyecek olursa sus çünkü gerizekalısın bakışı atsın.

    ülke çok güzel bir yer olur lan. akşamları televizyon başından kalkmayız valla başkan acaba bugün kime ne ayar verdi diye.
  • yaygın bir fikir hale gelmesi, kitlelere ulaşması, sesini duyurması gereken kampanyadır. bu ülkede ilber ortaylı gibi neredeyse herkesin büyük saygı duyduğu başka bir isim yoktur. bu ülkede ilber ortaylı kadar "dolu" insan belki yoktur, varsa bir elin parmaklarından fazla değildir.

    ilber ortaylı eğer aday olmaya ikna olursa bir şekilde, chp'den mhp'ye, bdp'den bir kısım akp'ye kadar herkesin oyunu alabilecek bir isimdir. bizim milletimiz aydın sınıfı pek sevmez ama bir noktaya kadar, o bir noktanın ötesinde ise müthiş saygı duyar. işte ilber ortaylı halihazırda yaşayan düşünür-bilgin-akademisyen vesair isimlerimiz içinde bu saygıyı kazanabilmiş neredeyse tek isimdir. ilber ortaylı o koltuğa herhangi bir siyasetçiden daha çok yakışır, ilber ortaylının o koltuğa halk tarafından seçilme ihtimali, erdoğan'a rakip olarak aday olabilecek herhangi bir siyasetçiden daha yüksektir.

    ilber ortaylı, tarafsız, devlet adamı kimliğini ön planda tutan, siyaset üstü devletbaşkanlığı için ideal adaydır. ilber ortaylı ülkenin tümünün devlet başkanı olabilir. oysa bir siyasetçinin varabileceği en fazla nokta %51'dir. bugün erdoğan, hala aymamış üç beş yetmezamaevetçinin eklenmesiyle %52-53'ün desteklediği bir noktaya varabilir belki. erdoğan'dan başka hiçbir isim ise %30'un falan üzerinde bir halk desteğini hayal bile edemez. oysa ortaylı, ne kadar oy alırsa alsın, kendisine oy vermeyen insanların da devlet başkanı olarak benimseyebileceği bir insandır.

    olası tek sıkıntı, ilber ortaylı'nın sus çünkü gerizekalısın bakışının yaratacağı diplomatik karışıklık olur kanımca, bundan kaçınmak için yabancı ülke devlet başkanlarının ortaylı ile görüşmeden önce bir hafta en sağlam danışman kadrolarıyla kampa girip sınava hazırlanır gibi çalışmaları gerekecektir. *

    aday gösterme konumunda birileri bu fikri benimser mi, ilber ortaylı üşenmeyip, siyasete girmekten çekinmeyip bu yola girer mi, bunlar zor sorular tabi. ama şunu biliyorum, ilber ortaylı'yı cumhurbaşkanı seçen bir ülkeden bir daha beyin göçü falan olmaz. hiçbir beyin öyle güzel bir toplumdan kaçmaz.
hesabın var mı? giriş yap