• insan mühendisliği 21. yüzyılda ortaya atılmış bir kavramdır. buna göre,insan denilen varlığın öğrenme edimve etiği planlanabilir,birey ve toplumların bilişsel ve duyuşsal yapıları tasarlanabilir.
  • (bkz: öğretmenlik)
  • kitapta deginilen hayat ve insana dair basit gibi gorunen ama aslinda cok onemli konular guncelligini koruyor. bu yuzden kanimca bu kitap okullarda okutulmasi gereken kitaplarin basinda geliyor. daha sonra iceriginin sayfa sayfa tartisilarak sindirilmesi gerekir. ama en onemlisi cocuklarin kitap okumasi icin gerekli motivasyonun ve saglikli bir ortamin saglanmasidir. bu noktada ogretmen ve ogrencilerin "nasil daha iyi yapabiliriz?" diye dusunmeleri ve tartismalari sonrasinda guc birligi yapmalari gerekiyor.

    "insanlar sikayet ve tenkitten hoslanmazlar. uluorta dogru ve gercek sandigimizi insanlarin yuzlerine soylemek aslinda belki medeni cesaret sayilabilir. bunun da yeri vardir ve dogru zamanda altin sayilan sukutten bile ustundur. fakat gercek cok degerli ve hassas bir olcu aletidir. ne care ki hayatta her seyi o kadar ince ve dakik olcmek kabil degildir. mihenk tasi yanliz altin icin kullanilir, onunla bakiri olcemezsiniz.

    gercekleri soylerken cok dikkatli olmaliyiz ve onlari ulu orta insanlarin yuzune carpmamaliyiz. tabi bununla dostluklarin yalancilik uzerine bina edildigi anlasilmamalidir. anlatmak istedigimiz soylenecek sozlerin insanlari incitmeyecek sekilde dusunulerek soylenmesidir. cunku gercek zannettigimiz seyin de eksik bir anlayis ve bilgiden meydana geldigini ve bugun gercek olan seyin yarin tamamiyle degisebilecegini hatirdan cikarmamaliyiz."

    "insanlari en cok uzen, onlarin canlarini en cok sıkan seyler aslinda onemsiz gorunen, ilk bakista deger vermedigimiz kucuk ve basit seylerdir. ornegin, birisinin bize senli-benli hitap etmesi, ayagimiza basan birinin "affedersiniz" bile demeden ne olmus sanki der gibi yuzumuze bakip gecmesi, kuyrukta beklerken sirada olmayan birinin bilet almasi, size yakin duran birinin sigara dumanini yuzunuze uflemesi ve buna benzer bircok seyler hepimizin nesesini kacirir, insanlardan sogumamiza sebep olur. hatta bircogumuzu karamsar bile yapar. peki madem ki bu gibi hareketler hos degildir. canımızı sıkıyor, bizi uzuyor, neden yapiyoruz? sebebi aslinda cok basittir. cunku kaba olmak, dusuncesizlik etmek kolaydir. nezaket, baskalarini dusunmek, kendimizi onlarin yerine koymak ise sanattir."

    insan mühendisliği
    nüvit osmay
  • (bkz: ergonomi)
  • (bkz: tıp)
  • güzide bir nüvit osmay kitabıdır. sadece iş hayatı için değil, genel kültür ve değişik bakış açıları kazanabilmek için iyi bir seçim.
  • (bkz: tomorrowland)
  • tevellütü 1983 olan* nüvit osmay tarafından yazilip günümüze atalarimiz tarafindan aktarilmis cok degerli kaynak. fiyati 750 türk lirasidir.
  • acilmasi halinde 1. ve 2. sinifin ilk yarilarinda gorecegi havuz derslerinde okuyanlarina dunyanin kac bucak oldugunu gosterecektir.

    (bkz: calculus)
    (bkz: differential equations)
    (bkz: linear algebra)
    (bkz: probability and statistics)
    (bkz: physics)
    etc.
  • ac kalir...
hesabın var mı? giriş yap