• (bkz: 3d xpoint)
  • ssd kapasitelerinin artmasıyla beraber o kadar da önemli olmayan, detay teknoloji. kullanımı kısıtlı olacaktır diye düşünüyorum.
  • driver sorunlarıyla beni bezdirmiş, ana akım bir ürün olabilmek için ucuzlaması ve uyum sorunlarını gidermesi gereken teknoloji harikası.

    nvme kontrolöre sahiptir, bu yüzden asla bir m.2 nvme hızı beklemeyin tüm diskten. fakat o ssdler de yurtdışında bile pahalı. gerçi hoş, kapasitesine göre optane daha pahalı, ama olayı o değil.

    sisteminizi okuyup hıza ihtiyacınız olduğu vakti kendi ölçüp biçen ve devreye girmesi gereken vakti öğrenen bir bileşen, bu sayede devasa, ucuz hdd'ler daha pürüzsüz bir kullanıcı deneyimi sağlıyor. teoride sata ssd'lerden daha pürüzsüz.

    yine de non-raid olayını resetleyince sistemde görülmez oldu. intel yazılımı görüyor, bios görüyor ama diskpart göremiyor, değişik.
  • tanitimlarini izleyip ne ise yaradigini anlamadigim zimbirti ssd olmayan makinelere boost mu yani simdi sadece??
  • klasik ssd'ler gibi nand değil 3d xpoint teknolojisiyle üretilmiştir. ssd'ler mesela 200-600 terabyte arasında yazma işlemi sonrası kullanım ömrünü doldurur, optane 1000 kat daha yazma işlemlerine dayanıklıdır. ssd'lerle karşılaştıramayacak kadar hızlı response verir, ram'lerle karşılaştırmak daha doğru olur. en hızlı ssd'den 20 kat daha hızlı olabilir. ancak çok pahalıdır, bu yüzden genelde 16gb, 32gb gibi düşük kapasitede üretilir. ram taktığımız dimm slotlarına uygun üretilenleri de vardır, böylece anlık olarak hibernation moduna sokabilirsiniz cihazınızı. terabyte kapasitesinde olanlar 5500 avrolara satılıyormuş. intel 7. nesil ve üzeri işlemcilerle çalışır, rst sürücülerini yüklemeniz gerekir. intel hem optane hem de ssd bir arada olan ürünler de çıkardı, bir m.2 slotuna takıyorsun, iki ayrı disk gibi görüyor pc ve optane ssd'den hızlı olduğu için cache bellek görevi görüyor.

    benim 2019'da aldığım hp gaming laptopta bir optane bir de sata hdd vardı, anormal hızlı açılıyordu, programlar jet hızıyla yükleniyordu. ama bir süre sonra yeni uygulamalar yükledikçe optane kapasitesi doldu ve o müthiş hız azaldıydı.
  • ticari olarak yaygın şekilde pazarlanmaya başlanmıştır
  • yapay zeka modülüyle bilgisayarda bulunan tüm katı hal sürücülerin barındırdığı, sık kullanılan bilgileri ön belleğine alarak, bu bilgilerin çağrılma hızını önemli ölçüde arttıran ucuz bir bileşendir. günümüzde satılmamaktadır.
  • yeni aldığım hp dizüstü bilgisayarımda olan zımbırtı. net olarak söyleyebilirim ki alet canavar gibi çalışıyor. bilgisayarın açılış kapanışından tut, kullandığın programların hızına kadar etkisinin olduğunu düşünüyorum.

    yavaş yavaş tr pazarına giriyor.
hesabın var mı? giriş yap