• ya benimsin ya da kara toprağın minvalinde bir açıklama olmuş.

    dünya siyaseti ihtiras ve intikam dolu ilişkilere sahne oluyor.
  • dünde benzer açıklamayı yapmış dolar 5.42 olmuştu bizim yandaş medya türkiye-abd anlaştı diye yalan haber pompalayıp 5.27 ye düşürdü bakalım bugün nolucak
  • bildiğin iran'ı yalnızlaştırma politikası tam gaz. zaten avrupa iran ile pek bir iş yapmıyordur. yani asıl hedef burada türkiye'yi iran'dan koparmak. bunu zaten bir çok yoldan aylardır deniyor.

    şimdi iki senaryo var. birincisi abd'nin bu restine uymak. bu öncelikli olarak ihracatımızın %7sinden vazgeçmek, sonralıklı olarak da, sınırlarımızda bir adet daha düşman edinmek. üstelik iran suriye gibi falan da değil, çok çetrefilli bir ülke. iran'ı hiç bir sınır komşusu düşman edinmek istemez. ha pkk uzantılarının iran yapılanmasından hiç bahsetmiyorum bile, zira iran pjak ile silah bırakma konusunda anlaştı, o pjak'ı salarsa, bir de onunla uğraşma çıkar başımıza.

    ikinci senaryo ise, reyizler kapışmasında bizim reyizin "restine rest ulan" demesi var. bu durumda abd'ye aleni cephe almış oluruz, dolar comolokko olur, can çekişen ekonominin fişi çekilir, sarı pipi reyiz trump iran için söylediklerini türkiye için de söyleyebilir. bu durumda ülkeyi kapatıp gideriz zaten. venezüela falan takılırız kol kola.

    sarı pipi reyiz "make america great again" olayını biraz fazla abarttı gibi...
  • https://www.sozcu.com.tr/…na-duvar-bitiyor-2457848/

    bence karar coktan verilmis gibi.

    yakinda iran’i karalayan haberlerin sayisi da artarsa iyice emin oluruz.
hesabın var mı? giriş yap