• batili ya da dogulu fark etmez. buradan tüm iranlilara sesleniyorum. izmir'den ve turkiye'den uzak durun. cok istiyorsaniz is birligi yaptiginiz çine, rusyaya gidin.

    edit: ne kadar cok iran sevdalisi varmis arkadas. madem oyle gidin iranda kardeslerinizle yasayin. sadecre muhalefet olmak icin yaziyorlar. iranlilar kulturluymus de bilmem ne. bana ne kardesim. bizim disimizda nereye giderlerse gitsinler.
  • kültür olarak yakın hissedilen yere taşınıp oraya uyum sağlamakta sorun yoktur. sorun bir yere kendi kültürünü de taşıyıp entegre olmamak hatta entegre olmaya direnmektir.
  • aydın kesimine her zaman kapımız açık dediğim başlıktır. zira ırk ile işimiz yok, yobazlık ile mücadele ediyoruz.
  • her genelleme gibi yanlis bir genellemedir ama izmir'de yasamak isteyecek iranliya siz kurban olun. o iranli muhtemelen molla rejiminden bikmis, modern hayat duskunu, senden benden laik, egitimli, kulturlu olan iranlidir. olmasa zaten izmir'de yasamak istemezdi.
  • iran ile izmir arasinda nasil bir kultur benzerligi olabilir acaba onu anlamaya calisiyorum.deniz kenarinda nargile icmek icin gelmek istiyorsaniz baska sehirlerde var denize kiyisi olan bence bir de oralari yoklayin.
  • başlık yaşamak istemesi değil yaşaması olarak düzeltebiliriz. şöyle ki 3 sene önce irandan izmir bucada çalıştığım okula bir öğrenci geldi. bir sonraki sene bir öğrenci daha. geçen sene ise 9 a yakın öğrenci gelmişti. zaten okulda türk, kürt, arap, azerbaycanlı, moldovalı, rus varken bir de iranlı gelerek okulunuz uluslararası ünvanını kazanmıştı *
    bu sene covid olmasaydı bence bu sene daha da gelen olacaktı.
    bir de son olarak gelen öğrencilerin velileri yukarıda bahsedildiği gibi gelir düzeyi yüksek kişilerdi (bir ikisi hariç diyebilirim)
  • memlekette suriyeliden fazla iranlı olduğunu düşünüyorum. daha sonra suriyeli, afgan, pakistanlı.
  • iranlı bir komşum var , bu insanlar kadar parti , mangal ve nargile düşkünü birilerini görmedim.
    istisnasız her haftasonu evlerinde en az 20 kişi ile eğlence düzenliyorlar . çok garip ve kadın çok abartılı dekolte giyiyor . iran deyince kafanızda baş örtüsü oluşmasın . iran dan çıkınca örtüde çıkıyor :)
  • dogma buyume karsiyakaliyim ve ilk defa gecen sene apartmanımızda iki tane iranli ev satin aldi. eskiden rum, ermeni dostlarimiz vardi, arkamizi kollamiyorduk; simdi etrafimizi kollamak farz oldu maalesef.
  • sadece izmirde yaşamak isteseler iyi. istanbul'da her yerdeler zaten özellikle avrupa yakası avcılar sonrası..
hesabın var mı? giriş yap