• arkanizdan vurmaya calisan cok olur. sanki calismiyoruz da dallas dizisi ceviriyoruz.

    (bkz: oyle basa boyle tarak)
  • kraldan çok kralcı: fazla mesaiye kal diyen üstü olmasa da fazla mesaiye kalalım diye ısrar eder. eve gidince yapacak işleri yoktur sanırım.

    az çalışan goy goycu: sürekli şirketin olumsuz yanlarından bahseder. yatışlarda olmasının bir sebebi vardır aslında.

    kötü espri yapan tip: mevkisi üstteyse güleni çoktur, değilse arkasından güleni.

    gıybetçi: hemen hemen herkes. ortamda olmayan hakkında konuşmak farzdır. günde en az 9 saatin geçtiği yerde zaman nasıl geçer sonra?
  • mesai saati süresince al pacino, öğle yemeği ve iş bitimi fatih ürek olan tipler.
  • alaycı tip: ciddi bir şey konuşmanın mümkün olmadığı tiptir. en ufak hatanızla günlerce alay eder, başınıza gelen ciddi bir olayda dahi taşak geçecek bir şeyler bulur.*
  • zaten görev tanımı içinde olan bir işi rica minnet yaptırdığınız, sizin özel işinizi halletmiş gibi karşılığında da bir şeyler ısmarlamanızı isteyen kişiliklerdir. bulundukları kabın şeklini alırlar.
  • whatsapp'ci: her boslukta telefonuna gomulen ve surekli mesajlasan tip.

    telefonda kavga eden tip: daha fazla aciklamaya gerek yok sanirim. her daim sinirli olabilen ozel genel her turlu konuda telde gergin anlar yasayan arkadaslar.

    egoist ay-tiii: cok isi varmis gibi takilan ama genelde dizi izleyen, millete bi bok biliyomus gibi yukaridan bakan takriben mudur yalakasidir. bu adama yapilabilecek bisi yoktur. evrene ya da darth vader'a havale edilmelidir.

    kuyu kazici egoist: pozisyonu iyi olsa dahi baskalarini hazmedemez. pozisyonu kotuyse les kargasi gibi birinin ayaginin kaymasini bekleyen (ya da kendisi bizzat planlar ve mobbing yapan) tiplerdir. genelde iyi uni mezunlari ya da kezbanlardir. her ikisi de olabilir fark etmez. cok dikkatli olunmali ve ters dusulmemelidir.

    hazimsiz kezbanlar: bunlar yukaridaki arkadasla ayni familyadandir. hem guzel hem basariliysaniz bu tiplerden mobbing yemeye hazir olun, buyuk bi savas sizi bekliyor. bunlarla basa cikmanin tek yolu yapay samimiyet yaratmaktir. lanet olsun ki oyledir, yoksa ne isinizi yaparlar ne de birlikte calisirlar. direkt kavga cikarabilir ve mudurunuzu manipule edebilirler. yilanlar ayyy tissssss

    isini sevmeyen tipler: azicik yogun olurlarsa size mesai saatlerinizi rezil eden, hem de birlikte is yapiyorsaniz sinirlerinize hakim olmaniz gereken tiplerdir. sakin ola ki ona isini sevmedigini bu yuzden motivasyonsuz oldugunu soylemeyin. bunlarin ne beyni vardir ne de islerini degistirmeye gotleri yer. oluruna birakin, yorumsuz kalin.

    cool tipler: bunlar genelde elflere benzer. sinirleri alinmis gibi inanilmaz bir poker face ile islerini tikirinda halleder ve mesai bitince giderler. bunlar dedikodu da yapmazlar ama dikkat edin pandora'nin kutusu gibi her an surpriz yasatabilirler.
  • üsküdar'a giderken'de* ayrıntılı bir şekilde anlatılmış olan tiplerdir.

    stajyer oryantasyonu + ofis insanları bölüm 1, 2, 3
  • yalamacıların atlanılmaması gereken tiptir. bunların genelde dil gücü yüksek olduğundan yalamaya baya elverişlidirler. haliyle her türlü yalamayı sabahtan akşama kadar hallederler. sonrasında çeşitli karakter bozulmalarıyla "rüzgar nereden eserse" tipine de dönüşebilme ihtimalleri yüksektir. aynı gibi gözükür ama arada ufak farklar vardır.

    (bkz: profiline bakarak dil gücünü öğrenme)
    (bkz: rep verdim teraziye tıkladım)
hesabın var mı? giriş yap