• daha önceki senelerde ,adını hatırlamadığım bir ülkede yapılandır.yani copy paste.yani gereksiz.sanki 12 çeşit insan var bu alemde de ...bence iq testi yapılmalı.
  • gerizekalı bir insanın doktora tezi.
    (bkz: 21. yüzyılda burçlara inanan insan)
  • korkunç bir haber. türkiye’de cehalet artık doktora seviyesinde. bu seviyede, akademide yozlaşma kabul edilemez.

    bilime bu kadar saygınız yoksa neden doktora yapıyorsunuz? neden doktora öğrencisi yetiştiriyorsunuz? nasıl bir ahlaksızlık bu? daha kaç tane böyle tez görmek zorunda kalacağız? bu insanlar doçent olup, kendisi gibi doçentler yetiştirecek. inanabiliyor musunuz?

    e: sinirim geçti artık sadece komik diyorum.
  • desteklediğim önerme.

    her mülakatçının ofisinde bir adet teleskop bulunsun bence, işe alımlarda burçlara (takımyıldızlar) bakalım beraber, çünkü yıldızları seyretmek güzeldir.

    burçlara bakılsın derken, "burçların insan karakteri üzerindeki iddia edilen etkilerine bakılsın" tümcesi kasdediliyorsa eğer siktirilsin gidilsin ama lütfen.
  • paganizmin türkiyedeki yükselişinin habercisidir.
  • anketlerin sallama usulü doldurdurulmasının nelere sebep olduğunu herkese göstermek açısından başarılı bir doktora çalışması olduğunu düşünüyorum. sonuçta katılımcıların verdikleri cevaplar konusunda samimi olduğunu varsaydığımızda hiçbir sorun kalmıyor.
  • zaten ekşi sözlük'ün en meşhur başlıklarından birinin muhatabıyım. üstüne bu olay bir ik uygulaması haline gelirse yiyecek ekmek bulamam herhalde. erkeği de dişisi de sevmiyor benim gibileri.

    bakılmaması evla olandır. belki yükselenden yırtardık ama annem olacak mübarek saat konusunda çok kararsız.
  • bu astroloji işine gerçekten inanan insanların hala varolması bir yana, doktora düzeyinde bir insanın ne matematikçi ne de astronom filan olmadığı halde böyle yorumlarda bulunabileceğini zannetmesi ve bu kişinin de insan kaynakları doktorası yapması, tamamen sözel ağırlıklı bir eğitim geçmişi bulunması filan. yani cahil cesareti böyle bir şey demek ki.

    mesela bir insan kaynakları uzmanısınız, firmanız finans üzerine çalışıyor, analist ilanınız için biri geliyor, mesleği maden mühendisliği. “bizle ne ilgin var, niye başvurdun, hiç bir eğitimin yok bu konuda” diyorsunuz, “bu konuda çok okudum, ekonomi bilimini yeniden kuracak teorilerim var, komisyoncuları aradan kaldırmak lazım, üreticiden tüketiciye bir sistem kuralım, rockefeller ve rotschild dünyayı yönetiyor, buna engel olalım” dedi mesela. bu adamı işe alır mısınız, hayır. ne astrofizik, ne matematik geçmişi olmayan birisi burçların doğruluğunu veri alan bir doktorayı nasıl yazıyor? bu nasıl ciddiye alınıyor, danışman hoca, jüride kimse “bu konu akademide tartışmalı biraz evladım, gazetelerin eklerinde rezzan kiraz’ın yazdığı gibi değil, biz başka bir konuya yönelelim” demiyor mu?
  • yengeçler işsiz, yengeçler aç, yengeçler ağlıyor...
  • oğlak burcu bir tembel teneke olarak katıldığım öneri.*
hesabın var mı? giriş yap