• yanlışlıkla videoyu izledim. içim gitti hemen kapattım. ya insanlar olarak biz daha ne kadar kötü olabiliriz diye düşünürken her gün daha da kötüsü çıkıyor karşıma.

    bu hayvanların bizden çektiği nedir ya?
  • endüstriyel tavukçulukta olmazsa olmaz bir işlemdir. yalnız burada izlediğiniz video bu konuda en steril ve kanınızı en az donduracak cinsten. hatta tavukçuluk işi yapsam herkesin sadece böyle videoları izlemesi için elimden geleni yapardım, çünkü daha yaygın olan, civcivlerin diri diri öğütücüye sokulduğu yöntemi gösteren videoları izleseniz bir daha ağzınıza tavuk tavuk eti koyamazsınız.
  • dün twittırda 2-3 saniye bakabildiğim video. aklıma geldikçe kötü oluyorum sözlük civciv demek küçüklüğüm demek babama zorla aldırıp onları özenle beslemek, avuçlarımın içinde sıcakta uyutmak demek. lanet olsun insanlığınıza.
  • erkek olmanın pek de matah bir şey olmadığını gösteren bir başka doğa olayı.

    mesela aslanlarda da erkek sadece sperminden yararlanılan bir bireydir. onun dışında sürüde bile tutulmaz dişi aslanlar tarafından.
    peygamber devesi böcüğünde durum daha da ilginçleşir; erkek olan böcük, cinsel aktiviteden sonra dişi tarafından afiyetle yinir.

    mesela kenevir bitkisinin de erkek olanları makbul değildir ve özellikle iç mekân yetiştiricilik yapanlar, bitkinin erkek olduğunu fark ettiklerinde söküp atarlar; erkek bitkinin dişisini döllemesi her zaman istenen bir durum değildir. (bkz: sinsemilla)

    mesela türk erkekleri. evlilik kapanına yakalananları da boşanma durumunda haksız nafakalar gibi zulümler altında ezilirler.

    hülasa, zordur erkek olmak. boşuna dememişler, zaten bende şans olsa annem beni kız doğururdu diye.
  • bir gece kulubü de biri kavga eder.
    gencecik kıza 10 suriyeli tezavüz eder.
    erkek, dişi ayrımı yapılır ve öldürülür.

    nasıl bir düzen oldu..
    allah belanızı versin.
  • izleyemediğim civcivler.

    hiçbir avcı hayvanın avlarının yavrusuna böyle toplu bir kıyım yaptığını gördünüz mü? insan, yaşamıyla doğal dengeyi bozan tek canlı.

    en kötüsü de hiçbir vegan topluluğun kurban bayramında kopardıkları yaygaranın onda birini bile bu hayvancıklar için koparmaması. çığırtkan olmak, samimi olmak demek değildir.

    edit: "endüstriyel hayvancılık doğanın dostudur. eğer bu hayvanlar endüstriyel olarak yetiştirilmese doğada ne kadar eti yenen kanatlı varsa hepsinin soyunu kuruturduk et fiyatları 100 katına çıkar onlara da sadece zenginler ulaşabilirdi." diye bir mesaj geldi *. haklı olduğunu düşünüyorum, o yüzden "endüstriyel hayvancılık doğanın düşmanıdır" cümlesini siliyorum. endüstriyel hayvancılığın kendisi bizzat kötü değil.

    hayvanlara keyfi olarak acı çektirmenin yasaklandığı, doğa dostu bir hayvancılık anlayışına geçmeliyiz.
  • go vegan dememize sebep en minik bebeklerdir. canlı olarak çöpe prese atılırlar, daha "medeni" ülkelerde boğularak katledilirler.
    endüstriyel hayvancılık insanlık tarihindeki en büyük aptallık ve kıyımdır. dünyanın sonunu getirecektir.
  • insan dediğimizin, işin içine daha çok para kazanma hırsı girdiğinde ne kadar vahşi olabildiğini gösteren video.
  • benim tanıdığım bir tavuk çiftliği sahibi erkek civcivlerle dolu alana dalıp ayaklarıyla ezerek öldürdüklerini anlatmıştı. bir diğer tavuk çiftliği sahibi arkadaşı ise mahallenin çocuklarını toplayıp (bu arada bu çocuklar 10 yaşında) civcivlerin başlarını gövdelerinden ayırmalarını söylüyoruz çocuklar da zevkle yapıyor demişti. bu çocuklar bu yaptıklarını gülerek bir oyun gibi anlatmaya kalkmışlardı bana. bu çocukların ve buna benzer çocukların gelecekte hangi rollere bürüneceğini az çok tahmin etmişsinizdir.
  • samimiyetsizliğe gel, içim gitti ay çok kötü oldum falan diyorlar bir de. kesin yarın sabah omlet yiyecek, akşama da tavuk vardır.

    izleyemiyorsan yumurta yeme, tavuk yeme mesela? bu vahşete ortak olma? klişe insanlık oldukça kötülük de olacak edebiyatına girmek yerine gördüklerine sebep olma?
hesabın var mı? giriş yap