• circadian rhythm bozukluklarına ve mevsimsel duygulanım bozukluğunda tavsiye edilen bir tedavi yöntemi. yapmanız gereken şey, normal bir lambada kullancağınız ampülden kat kat daha güçlü, güneş ışığı ayarında ışık veren bir alet almanız, ve de durumunuza göre günün belli saatlerinde belli bir süre boyunca ışığın karşısında oturmanız sonucunda, vücudunuz normal bir ritme kavuşur e mevsimsel duygulanım bozukluğundan da eser kalmaz. yan etkisi yoktur. ama bu "ışık kutusu" adını verdikleri aletler ucuz değildir, haberiniz olsun.

    ayrıca, alakası olmasa da: (bkz: ışın tedavisi)
  • bende olan, ta amerikalardan getirttiğim aletin yaptığı iş. philips golite blu. amazon yoluyla 92 dolar kendisine, 43 dolar da kargoya ödemek suretiyle 4 günde elimde oldu. ilk kullandığımda suratımda güneş patlaması olmuş gibi bi neşe oldu. plasebo olabilir. güneş olmayan hergünü ızdırapla geçiren tam bir mevsimsel duygulanım bozukluğu muzdaribi olarak gördüğüm an aşık olduğum alet. günde 15er dakika sabah akşam alıp totalde yarım saat bu ışığa maruz kalıyorsunuz. migren ağrılarını tetikleyebileceği var kullanıcı yorumları arasında. ayrıca bipolar bozukluğu olanların kesinlikle kullanmaması gerekiyor. kullandıkça etkilerini de yazıveririm.
  • mutluluk için hormon şaşırtmaca.
    daha çok kış depresyonunu tedavide kullanılır. çok parlak bir ışığın karşısına oturarak melatonin salgısı tetiklenir ve beyindeki “gece” algısı durdurulur. bu da vücudun normal düzenine daha çabuk dönmesini, kişinin kendi daha mutlu, enerjik ve hayat dolu hissetmesini sağlar.
    (bkz: lüzumsuz bilgiler 1)
hesabın var mı? giriş yap