• hakiki urfalılara verilen isim.

    ekleme: isotçuların özelliği.

    -bir isotçu tokken bile midesinde 2 ekmeklik yer vardır.
    -iyi bir isotçu öğlen yemek yerken akşam ne yiyeceğini düşünür.
  • urfa şehir yerlisine yine urfa köylülerinin taktığı isim.
  • oğlancı manasına gelir. sakın dj dikkat'e söylemeyin
  • urfa merkez yerlilerine verilen isim.

    -evde ve dışarıda türkçe konuşurlar ama çok iyi kürtçe ve arapça da bilirler. anne baba, dede veya ninelerden biri muhakkak ya kürt ya da araptır. yani melez bir türdür.

    -konuşma tarzları azeri türkçesine benzer. ibrahim tatlıses ve mahmut tuncer en popüler isotçulardır.

    -sayıları o kadar da çok değildir. ilçeler dahil şanlıurfa nüfusu 2-2.5 milyon arasıdır. bu kadar nüfus içinde sayıları 50-100 bin arasıdır. bu isotçu nüfusunun %99'u eyyübiye ve haliliye adlı merkez ilçelerdedir.

    -genel urfa nüfusunun %5'i bile etmezler ama urfa'yı bunlar yönetir. akp il ve ilçe başkanlıkları bunların elindedir. son yıllarda mhp, iyi parti, deva gelecek partisi gibi partileri de ellerine aldılar. mevcut akp il başkanı abdurrahman kırıkçı ve mevcut belediye başkanı zeynel abidin has isotçudurlar. hatta erdoğan'ın danışmanlarından biri olan deli muro adıyla bilinen murat demir süzme isotçudur. haliliye belediye başkanı mehmet canpolat, eyyübiye belediye başkanı mehmet kuş keza isotçudur.

    -mevcut akp urfa vekillerinin yarısından fazlası isotçudur. eski belediye başkanı şimdikinin vekili ahmet eşref fakıbaba sağlam isotçudur.

    -il ilçe dahil urfa'daki memurların %70'i isotçudur.

    -aşiret bağları yoktur. ancak türkiye'de drej ali ve feridun öncel adında iki meşhur mafyaları vardır.

    -belediyeleri sağlam soyarlar. mevcut tüm urfa belediyeleri şu an borç batağındadır. nedeni ise belediyeye ait ihalelerin çok yüksek fiyattan verilmesidir. ihaleyi de kendi akrabalarına verirler.

    -polis ve subaylık gibi mesleklere mesafelidirler. bu tür kolluk kuvvetlerinde isotçular bulunmaz.

    -20 yıl öncesine kadar o kadar zengin değildiler ama devlet kurumlarına yerleştikten sonra imar rantından çok zengin oldular. urfa'nın en değerli arazileri isotçuların elindedir.

    -çok iyi yemek yaparlar. midelerine çok düşkündürler. urfa'da yemek kültürü varsa bu isotçular sayesindedir.

    -20 yıl öncesine kadar çok iyi rakı kültürleri vardı. ibrahim tatlıses sayesinde seküler tiplerdi. akp'den sonra alkole mesafe koydular. camilerden çıkmaz oldular. nasıl olduysa son 3-4 yıl içinde tekrar seküler bir profile büründüler.
hesabın var mı? giriş yap