• arkadaşlar öncelikle başlık formata uygun olmayabilir.
    başlıkla ilgili her türlü hata için şimdiden özür dilerim.
    gerekirse daha sonra başlığı silebilirim.

    mesleğim: siemens nx programı ile 3d ürün tasarımı ve plastik enjeksiyon kalıp tasarımı.

    başlık açmamın sebebi, karşı tarafa cevap vermek için çok fazla zamanım yok. ispanya'da almanya gibi çok soru soracağım bir türk yoğunluğu yok.
    ispanya'da yaşayan iki arkadaş sağolsunlar bazı konularda bilgilendirdiler ama oralarda yaşayan daha fazla kişiye ulaşmak istiyorum.
    hemen karşı tarafın teklifini söylemek istiyorum,
    -şirket valensiya , alicante'de .
    -2400 euro aylık net maaşa denk geliyor .
    -yılda 2 kez 1000 +1000 euro prim var.
    -günlük 10 saat çalışma.
    -ayda 2 cumartesi de gitmem gerektiğini söylediler.
    -orada çalışan bir türk arkadaş hemen araç almam gerektiğini söyledi çünkü toplu taşıma iş yerine yokmuş ve ayrıca alicante şehrinin içinde de toplu taşıma hizmetleri gelişmemiş herkes araç kullanıyor dedi.
    -ek herhangi bir yan hakları yok.
    -35 kişilik bir firma.

    genel hatları teklifin bunlar.

    extra sorularım,
    -oraya gittim diyelim almanya'dan bir iş buldum geçiş yapmak zor mu?
    -bluecard alabilir miyim?

    normalde iş arayışım almanya ve civarıydı. burası biraz süpriz oldu. bende arada kaldım. bekar olsam düşünmezdim ama evliyim ve çocuğumuz da var.
    iyi ve kaliteli bir eğitim alsın çok istiyorum özellikle. önceki entrylerim de bu durumu açıklamıştım.

    edit:
    -cumartesi günler 5 saat çalışılacak yazmayı unutmuşum.
    -eğer olursa eşimi ve çocuğumu tam emin olmadan ilk başta götürmemeyi düşünüyorum.
  • ev kirasi ve diger detaylar icin maliyet hesabi yapilmamis gibi gorunuyor. 2400 net ile bir aile zor gibi ama sen bilirsin tabi
  • asgari ücretli amele arıyorlar. kabul etme. günde 10 saat ne mk. millet 4 gün çalışmaya geçiyor artık.
  • para maaş konusuna girmeden ispanya gibi ülke politikası olarak çalışılmamanın güdüldüğü ülkede bile günde 10 saat çalışılan bir firmaysa kaçarak uzaklaşılması gerekiyor.
    he türkiye'de biz farklı mı çalışıyoruz hayır. dediğimi anladınız ama.
  • evli olmasan hiç düşünme git derdim, ama evliyken bile git, elbet daha iyi şartlarda bir yer bulunur.
  • ispanya’da hayat diğer avrupa ülkelerine göre daha ucuz. o sebeple o parayla geçinebilirsin. ama diğer avrupa ülkelerine geçmek şu an için kolay değil. önce ispanya oturumunu kalıcı hale getirmen gerekecek, ancak almanya’da yeni yasa hazırlığı söylendiği şekilde yürürlüğe girerse geçiş mümkün olabilir.
  • ayda 2400 euroya bati avrupa'da surunursun, turkiye'deki hayatini mumla ararsin.

    dip not: su konu altinda bile turkiye'ye olan nefretini bir sekilde kusmak icin seni gitmeye tesvik eden ve avrupa'ya ayagini basmamis cok fazla insan var. sizlere 50 yasina merdiven dayamis bir abi tavsiyesi: sakin ama sakin bahsettigim tiplerin aklina uymayin.

    adam kalkmis sen git basla iki gun sonra is degistirirsin demis, tabi kontrat imzalayacagin sirket aptal bir kendi akilli.
  • oraya gidip sonra hayal kırıklığı ile geri dönen bir doktor arkadaşımın anlattıklarına dayanarak sana bir tavsiye verebileceğimi düşünüyorum. öncelikle 2400 euro avrupa ülkelerinde yaşamak için çok düşük bir ücret onu baştan belirteyim. neden düşük peki ? çünkü ispanya'da ev kiraları ortalama 1200-1500 euro'dan başlıyor, faturalar vb…maaşından çıktıktan sonra sana kalan para 800-1000 euro civarı, o parayla da çok yüksek bir standartta yaşayabileceğini düşünmüyorum ancak kıt kanaat ay sonunu getirebilirsin. bence bir daha düşün derim !
  • eğer bekarsan;

    sat gitsin

    eğer aile olara gideceksen ve ilk süreçte sadece sen çalışacaksan zorlanırsın ki ispanya gibi siestacıların arasında günde on saat mesai istiyorlarsa baya bir yoracaklar seni demek ki. bu durumda salt ülkeden gitmek istiyorsan ok yoksa attığın taşa değmeyebilir.

    (bkz: hayırlı forumlar)
  • almanyada 4 gun calismaya gecilirken ispanyada gunluk 10 saat calisacak + 2 cumartesi de gelecek kole aramislar ve seni bulmuslar hocam. ev kirasi fatura gibi iki onemli kalemin disinda net 2400 euro ise iyi gibi ama pek sanmiyorum.

    sanirim tr deki calisma saatlerini duymuslar sana yem atmislar. yersen...

    not: almanya da 4 gune gecilmemis pilot sirketler varmis mis mis mis... takildiginiz sey bu mu? gunde 10 saat ayda 2 cumartesi de full calisacaksan otur türkiye de calis.
hesabın var mı? giriş yap