• istanbul soforunun kazanacagi karsilastirmadir. istanbul'dayken kizariz ama istanbul soforunun kiymetini birkac gun anadolu sehirlerinde araba kullaninca anlariz. evet istanbul soforu cakallik yapar, kuyruk beklemez, streslidir, kavgaya meyyaldir falan ama en azindan kuralsizlik icinde kendi kurallarini koymustur ve yaptigi hareketler kurallara uymasa bile bilincli yapilmaktadir. anadolu'daki soforler ise tamamen araba kullanmayi bilmemekten, bilincsizce hareket etmektedir. istanbul soforu takip mesafenizdeki bosluga sap diye atlar. uzun sure istanbul disina cikmadiysaniz bu cok sinir bozucu gelir. ama aynisini anadoluda farkinda olmadan, seritten tasarak yaparlar. o zaman dersin ki istanbul soforu de onume kiriyor ama benim onu onun da beni anlayacagimi dusunuyor ve algilari acik sekilde atliyor. istanbul soforu artik cambaz olmus anadolu soforu oyle degil. oldurmeye geliyor direkt.

    hele bir anadolu sehrinde ne yapacaginizi anlamayan anadolu soforlerinin arasinda diger bir 34 plaka sizin maksadinizi anlayip size yol verince ayni dili konustugunuzu anlayip, tebessum edersiniz.
  • ilk entryden anladığım istanbul şöförü daha az mallık yapıyor. yaptığı mallığı da bilerek bilinci açık bir şekilde yapıyor. olm insanı sinir eden de bu zaten.

    (bkz: ya ben lan neyse bir şey demiyorum)
  • geliş gidiş olan bir yolda hatalı sollama yaptınız diyelim, sollamanız henüz bitmemiş olduğu için, sağınız dolu, karşı şeritten de hızlı bir araba geliyor… hah işte hayatta kalma şansınızla doğrudan orantılıdır o gelen aracın içinde istanbul şoförü olup olmadığı..

    istanbul şoförleri, değil türkiye’nin, dünyanın en iyi şoförleridir.
    hepsi 3 aylık hızlandırılmış eğitimle formula’da podyum görür.
  • istanbul dışına çıkarsanız yaya şeridi , kırmızı - yeşil ışık , hız sınırı, şehir içi sürati vb. tanımlar biter.

    genelde aynı anda 6 yanınıza dikkat etmeniz gerekir. (evet yerden çıkanı bile oluyor) yani yol üstünlüğü kavramı gibi şeyler istanbulda kalmıştır, üstüne üstüne sürerler göz göre göre çarparlar ve suçlusu da siz olursunuz.
  • vay be başlığa gel kazma istanbul şoförleri övülüyor swh
  • hali hazirda trafik kurallari varken onlari uygulamak ve uymak yerine kendi kurallarini koyan hicbir grup bu versus dahil hicbir sey kazanamaz.

    dolayisiyla anlamsiz versus'tur.
  • al birini, vur ötekine.

    aralarında fark olmayan kişiler.
  • istanbul'un bayan şoförü, anadolu'nun erkek şoföründen bile üstündür. kıyas kabul etmez.
  • hassiktirin demek istediğim versus. daha dün aracımla sollamaya çıktım, arkadaki araçla aramda kilometreler var. çıktım ama yokuş yukarı, zaten gitmiyor eşsek(1.2 symbol) yavaş yavaş geçiyorum işte. arkamdaki 34 plaka yetişti ve başladı selektore. 2 seçenek var, birincisi sike sike beni bekleyecek. 2.si frene kokleyip yandaki arabanın arkasına düşeceğim tekrar. her iki durumda da arkamdaki 34 plakanın hiçbir kârı olmayacak, hatta 2.sinde devirden düşecek, üstüne mala bağlayacak. dedim insanlık sende kalsın geç şunu, vites düşürüp azıcık daha hızlanarak geçtim aracı. yoluna gitti. böyle anlarda aklıma selvi boylum al yazmalimdaki "gavat istanbullu" repliği geliyor.
    (bkz: gavat istanbullu) merak edenler ve bilmeyenler için dolu bkz.
  • ıstanbul'da agir mal ve arabayi surmeyi cok iyi biliyorum diye ortalikta dolasan hanzo bolca gorursunuz. bugun 5 tane solu tikayan hanzoyu saglamak zorunda kaldim. ee geri zekali 1 iq madem yavas gideceksin ne diye solu kapatiyorsun. ortadan gitsen ne kaybedeceksin? ne sike anana ailene kufur ettiriyorsun arkandan?

    kamu spotu verdigimize gore basliga donecek olursak; istanbul surucusu anadoludaki suruculere gore 2x daha iyidir. konya, ankara, kocaeli ve antalya'daki suruculeri bildigim icin bunu diyorum. bir de surmeyi bilmedikleri ile ovunuyorlar tiktokta puhahah.
hesabın var mı? giriş yap