• edit: yeni kaynak
    https://www.google.com/…re-sikayet-etti-623010h.htm

    "yer: antalya. akdeniz anadolu lisesi'nde pazartesi sabahları okunan istiklal marşı'ndan rahatsız olan “türk vatandaşlığı satın almış bir ukraynalı”, cimer'e şikayette bulundu."

    https://mobile.twitter.com/…tus/1618714791434149888

    bunlar avrupa'da böyle şımarabiliyor mu? tepemize çıkarttık önümüze gelen göçmeni. bir de öğrenip cimer'e şikayet etmiş yüzsüz.
  • vay arkadaş ya ipini koparan memlekete giriyor bir de üstelik bizi beğenmiyor.
  • köyüne geri göndereceksin sabah akşam bomba sesi duysun amk.
  • bir şeyi beğenmiyorsan yapmazsın, bir yerden hoşlanmıyorsan gitmezsin, bir yerden yaşamaktan memnun değilsen orada yaşamazsın. mecburi bir şekilde geldiysen o önceden kurulan değerlere uygun yaşarsın, saygısızlık yapmazsın, ve insanlara saygı gösterirsin, ki vatandaşlık alabildiğine göre mecburi kısmının bu durum için geçerli olmadığını düşünüyorum.

    düşünün ki amerika’ya kabul edilen bir göçmen, bu olaydaki gibi ukraynalı örneğini alalım, bir lise yakınında yaşamını sürdürüyor ve lisenin amerikan futbol takımının maçlarından önce okul bandosu veya ses sisteminden amerikan marşı çalınıyor ve bundan rahatsızlık duyup amerikan resmi makamlarına yine amerikan milli marşı hakkında şikayette bulunuyor.
    bu tarz olaylar orada gerçekleşiyor diye değil, orada yapabilir mi, yaparsa nasıl tepki görür örneklemesiydi. sadece düşünmeniz yeterliydi.

    umarım resmi makamlarımız bu keyfi isteğe milli marşımızı ve değerleri savunucu şekilde güzel bir cevap verir.
  • antalya'da satılan evler ülkemize döviz kazandırıyor tezini savunan eksisozluk yazarı ((bkz: #147792815)) aklıma geldi.

    vatanını döviz uğruna satan bu yerli ve milli iktidar, aslında ülkenin geleceğini satıyor ama farkında değil.
  • hâlbuki ülkesindekiler (ukrayna) bomba sesiyle uyanıyor.

    istiklâl marşımız zaten haftada bir gün pazartesi sabahları söyleniyor okullarda, o da bir dakika sürüyor. kaldı ki, ukraynalıların kendi kültürlerinde patırtı kütürtü eksik olmamasına rağmen böyle bir şikayette bulunmak züppelik.
  • okula ceza verilse, şaşırır mısınız? ben şaşırmam. "türkiye cumhuriyeti" ibaresinden, andımızdan falan rahatsız olan zihniyetin ülkesinde, okula ceza gelebilir.
  • gidip köyünde rus marşı okumayı tercih edebilir
  • zamanında israil filistin topraklarını nasıl parayla 3 kuruş fazla vererek satın aldıysa ve yerli halk hahah enayiler 3 kuruşluk mala 5 kuruş verdiler, sattık, kazık attık gözüyle tapularını güle oynaya israile verdilerse, ve şu anda başlarına kurşun yağıp ağlayarak bütün dünyadan yardım istiyorlarsa, ha işte şu anda antalyanın, alanyanın, mersinin durumu budur.

    yarının gelişi bugünden bellidir. ülke içerden içerden fena halde satılıyor. 50 100 yıl sonra buralarda türkçe konuşana zulm edilecek. demişti dersiniz.
hesabın var mı? giriş yap