• itü'den mezun birisi olarak, nerde tırt kompleksli tip varsa hepsi dersime girdi.

    derslerde bi bok anlatmayıp öğrenciye en kazık konuları kendi kendine öğrenmeyi beklemek iyi eğitimse, itü bunda bir numaradır..

    hiç sevmedim lan seni itü.
  • 7 yıldır çalışıyorum. itü mezunuyum. artık tecrübe itibariyle 0-5 yıl arası deneyimli arkadaşların performanslarını da yer yer değerlendirmem gerekiyor (sadece maaş - prim mevzuları için değil, kaynak yönetimi için daha çok). şu ana kadar çalıştığım en iyi eleman, kocaeli mezunu. hatta, bence; daha az deneyimli olmasına rağmen benden bile iyi.

    kısacası, olayın sadece mezun olunan okul ile ilgisi yok.
  • o kadar üniversite varken, dalga geçilen tırt üniversitelerde ilk olarak kocaeli’nin yazılması kocaeli mezunu bir mühendis olan şahsımı derinden yaralamıştır :( pardon mühendis dedim.
  • başlık: "itü odtü boğaziçi hariç mühendislik okuyanlar"
    entry: "sorunları olmasına rağmen itü iyidir, farklıdır. 200 küsür yıllık bir okul olması da ayrıca güzeldir. iyi ki itü mezunuyum."

    (bkz: kapatıp gidin)
  • maalesef sizin gibi insanlar yüzünden sürekli mülakatta daha başarılı gördüğüm mühendislerdir. adam 5 yıldır bir firmada çalışıyor, işiyle ilgili soru soruyorum, odtü mezunuyum ortalamam şöyle falan diyor. ulan akademisyen mi seçiyoruz burada? kurtul artık şu okul kafasından, 5 yıldır ne yaptın, ne öğrendin diyorsun. okulda projem vardı kral oldum diyor. okul değil, tecrübeli kişi arıyoruz, bu işle ilgili ne yaptın diye soruyorsun. ortalamam 3.40 diyor.

    bu okullardan mezun olmayan adam geliyor, efendi gibi yaptığı işleri anlatıyor, 17 yaşında asosyal bir dönem yaşayıp daha fazla türkçe sorusunu başarılı çözmesini ön plana çıkarmıyor, işini anlatıyor. he işte o anda diyorsun ki bu adam işi biliyor, diğeri okul kafasında kalmış. bıktık lan, ben boğaziçi mezunuyum sike sike işe alırlar beni. alınmıyorsun lan, işi anlat bana. ne yapıyorsun dostum sen, o kadar iyisin madem git spacex'e cv gönder. orada devam et hayatına biz yetmeyiz size.
  • boğaziçinin de bu listede olması yanlış bence.

    diğer bölümlerini bilmem ama boğaziçili tonla mühendis ile çalıştım. istisnalar hariç geneli bir şeyler üretmekten çok kısa yoldan yönetici olup başkasının ürettiğinin ekmeğini yemenin derdindeler.
    mühendislik eğitiminden çok pr eğitimi almış gibiler.

    bunun yanı sıra odtü'ler her türlü farkını ortaya koyuyor.

    bu üniversitelerin dışında mühendislik okuyanlar ise diplomanın ekmeğini yeme lüksü olmadığı için gayet üretken mühendisler olabiliyorlar.

    bu üniversitelerden mezun olupta bunun kibrini yapanlar ise cehaletin üniversite ile gitmediğinin canlı kanıtı olarak gezerler. :)
  • harvard ya da mit mezunu olabilir. üçüncü dünya ülkelerindeki kalitesiz üniversitemsi yapılardan haberleri bile olmaması yüksek ihtimal.
  • gayet de mühendistirler.

    odtü'de 2 sene okuyup bölümünü beğenmeyip bırakmış, ardından itü makinada 8 senedir sürünen birisi olarak 2 laf edebileceğimi düşünüyorum.

    iyi mühendis olmanın okunan üniversite ile zerre alakası yok. kaynakların kısıtlı olduğu zamanlardaymış bu. internetten her şeye ulaşabildiğin günümüzde çalışan, meraklı ve hevesli adam her üniversite de iyi mühendis olur.

    iyi mühendis olmak için ilk şart ingilizce bilmek. çünkü ingilizce bilmezsen türkçe kaynaklara mecbur kalırsın ve babayı da alırsın.

    derslerde hocaların dağıttığı ders bilgilendirme formlarında kaynak kitaplar bellidir. arar bulursun internette. yetmedi mi?

    derslerini internette yayınlayan bir sürü yabancı üniversite var. aç birini izle. niyetin varsa anlarsın. 1 kere de olmaz, 2 kere de olmaz. ama sonunda olur.

    iyi üniversite sadece markadır ve fiyatını yükseltir----di. artıık o da kalmadı. türkiye ar-ge yapmayan; tübitak'ın arge projelerine kolay yoldan para cukkalama olarak saldıran sistemsiz, ciddiyetsiz firmalarla doldu.

    kurumsal firmalara gitseniz onlarda sizin isteklerinizi zerre takmaz. fazlaca mesai yaparsınız, vardiya mühendisliği gibi pasif işler üzerinize yapışır, yoğun stres ve mobbing de yanında bonusu olur. parasına da değmez.

    devlet kurumlarına ya da türk silahlı kuvvetlerini güçlendirme vakfı gibi kurumların şirketlerine giderseniz paranızı alırsınız(hem de iyi para), çok stres yaşamazsınız. ama kendinizi pek bir şeye yaramaz hissedersiniz.

    bunları nereden mi biliyorum?
    ben uzattım ama bitiren çokça arkadaşım var. mesela arçelik'de 1 sene vardiya mühendisliğine katlanan arkadaşım görevinin değişmesini istedi. kabul edilmeyince istifa etti. en son iş arıyordu.

    itü'den 2 tane arkadaşım doğalgaz işi yapan firmalarda çalıştılar. sadece 4 ay sonra istifa edip asistan olarak girdiler itü'ye. bu seferde hocaların vurdum duymazlığında, ihtiyaçları olan kaynaklara erişememekten ağlıyorlar. bir tanesi istanbul'dan bıktım daha fazla çekemeyeceğim diyerek memleketine dönüyor. orada iş kuracakmış.

    yine itü'den 2 arkadaşım arçelik'e girdi. 4.ayda sikerim böyle işi diyerek istifa ettiler.

    tübitak sage'de odtü bilgisayar mezunu arkadaşım var. herifin daha lisedeki hayali sabah 8 akşam 5 işte çalışıp, geri kalanında oyun oynamaktı. aynısını şu an yapıyor. gayet memnun.

    kardeşim ogü elektronik bitirdi. bayraktar'a girdi. 1 sene çalıştı. bayraktar'ın ilk atışını yaptığı testleri yapan ekiptendi. aylarca istanbul dışında göçebe gibi yaşadı. günde 15 saat çalıştığı zamanlar oldu bolca. ama ne zaman ki kendisine verilen yüksek lisans yapabilme sözünün yerine getirilmesini istedi, şirketten siktiri yedi.

    ardından iha yapan başka bir firmaya girdi. orada da bolca mesai yaptı keriz gibi başkaları yatarken. evleneceği zaman 1 hafta izin istedi diye cıngar çıktı. bir kaç ay sonra da ayrıldı ve başka işe girdi.

    daha bir çok tanıdığım var böyle maceraları olan. okuduğunuz üniversite falan yalan gençler. böyle konuşan malları hiç ciddiye almayın. sadece ingilizce öğrenin ve hevesli olun.

    bir de çap yapın diyen mal hocaları hiç dinlemeyin.
    bunlardan birisine çap yapınca çift maaş mı alıyorlar diye sormuştum. adam mavi ekran verdi.

    bu hayatta idealist olmayacaksınız. olanı sikerler, sonra düzelirsiniz. düzelmezseniz düzelene kadar üzerinizden geçerler. bu hayatta her şey "para-çokomel" sistemiyle işler.

    edit: itü'yü küçümseyenler doluşmuşlar başlığa.
    itü'nün mühendislik alanında türkiye'de eline su dökebilecek bir tane okul yok şu anda. kıyaslamayı nasıl mı yapıyorum?
    açın her üniversitenin bölüm ve sayfalarını ve bölümlerde olan akademisyen sayılarını, prof sayılarını kıyaslayın. yaptıkları araştırmalara ve yer aldıkları projelere bakın.

    sadece itü makina'da ki prof sayısı adı geçen üniversitelerin tüm mühedislik bölümlerindeki prof sayısından fazla veya denk.
    itü denilen okulun bir ekolü var mühendislik alanında. o yeni yetme okulların ekol yaratacak kadar yaşamı olmamış daha.

    itü proflarının kendi alanlarındaki dev şirketlerle sıkı fıkı bağları vardır.

    türkiye'de teknik anlamda nerede bir ilerleme varsa itülülerin elinden çıkmıştır. teknik konularla ilgili çıkıp konuşanlara bakın çoğu itülüdür.

    neden itü'yü eleştiriyorum?
    öğrenciye çok yükleniyorlar çünkü. o yüzden mühendislik benim hayatım diyenler dışında kimse gidip de burada okumasın. liseyi yeni bitirmiş insanlardan bunun farkında olmalarını beklemek de haksızlık. ama kendi iyiliğiniz için bunu yapmak zorundasınız.
  • ne 7-8 sene ustabaşı ve teknisyenlerden daha az kazanırlar..

    ne 8-0 geride başlarlar..

    edit: bir de ingilizce falan denmiş. gören de bugünkü odtülülerle itülüler çok iyi ingilizce konuşuyor falan sanır. çoğunun ingilizcesi yarak gibi.. onlarca iş alımı yapmış bir yönetici olarak, saçma sapan bir üniversiteden mezun olunmadığı sürece (nişantaşı, ayvansaray hebe hübe) mezun olunan üniversiteden çok daha başka şeylere bakıyoruz. iki lafı bir araya getirmek gibi.. nice kalburüstü üniversite mezununda olmayan bir özellik. zaten bu da yeni mezun için geçerli.
    temel yetkinlikleri olduğu sürece (ingilizce vs) sektöründe tecrübe ve iş başarısı yakalamış herhangi birinin üniversitesi çok da fifi...
  • mezun oldukları üni ismi haricinde başka bi bokla övünemeyen insan beyanı
hesabın var mı? giriş yap