• link

    izmir dışında başka hiçbir belediyede bu ücretleri isteyemeyecek olan, işe çeşitli kayırmalarla girmiş işcilerin istediği ücret tam olarak 39.683 tl. yol ve yemek ücreti dahil değil.

    izmirde ulaşım kitlenmiş, milyonlarca izmirli bu sıcakta mağdur olmuştur.

    lokavt istiyoruz.

    edit: doktorla aynı maaşı isteyenler özelden bana küfür ediyor. izmir bugün türkiye'nin en pahalı suyunu kullanıyor. asgari ücretli sırf belediye çalışanı mutlu olsun diye parasını hibe ediyor, bu sıcakta otobüste sürünüyor.
  • ön edit: kendi kalesi olan, işçileri kendinin seçtiği bir belediyeyi bile yönetemeyen chp zihniyeti, asla belediye yönetemez. şehir yıllardır bok kokuyor, chp'nin çözüm için hangi projeyi yaptığını gördünüz? daha önce atatürk'ü sömürüyorlardı şimdi de erdoğan nefreti pompalayarak belediye kazanıyorlar.

    atatürk bile "benim söylediklerimle bilim çelişiyorsa bilimi seçin." diyor.(aslında böyle bir sözü yok da chp'liler anlasın diye yazdım.). bilimsel düşünelim: şehri bok götürüyor, bütün izmirliler chp'li başkandan şikayetçi. o zaman ne yapmak lazım, sorun çıkaran zihniyete oy vermemek lazım.

    bisikletli tunç sitem etmiştir.

    4- işçilerin taleplerini duyurabilecek yöntemler varken doğrudan greve çıkılması, üstelik de hafta başı başlatılması kentimiz ve hemşehrilerimiz açısından ciddi mağduriyete neden olmuştur.

    --- spoiler ---

    1- aylardır devam eden görüşmelerde,
    --- spoiler ---
  • hiç bir vasıf gerektirmeyen bir iş, şoförlüğü herkes yapabilir. biraz sabırlı ve anlayışlı olmak yeterli.

    kesinlikle haksız bir istek.

    çözüm: '40 almazsam çalışmam' diyeni yollayıp, gençleri işe alsınlar. 25+yol+yemek ücretine çalışacak binlerce insan bulurlar. bu yollama da diğerlerine ders olur.
  • bu chp kadar komedi bir parti yok. bütün belediyelerinde asgariye normalden fazla zam yaptı sırf akpye laf sokmak için.

    o belediyelerin hepsinde işçiler daha çok isteyip greve gitti. hizmet aksayınca hem oylar gitti hem de işçilere deli gibi asgari ücret verdikleriyle kaldılar.

    yemin ederim chpyi rezil et desen bu kadar olmaz.
  • ülke olarak 3-5 holdingi, şehir olarak da şu metro sürücülerini doyuramadık!!!
    yeter ulan!!! düşün yakamızdan artık.
    adamlar bildiğin malımıza, maaşımıza ortak oldular ya lan.

    mantıklı bir zam isteyin destek olalım da 40000 tl ne lan. %105 artış neyinize yetmiyor. sanırsın boeing sürüyorlar.
  • chp'li belediyelerin başlattığı tatlisu solculuğu akımının kaçınılmaz sonucu.

    niteliksiz temizlik iscilerine okumuş, meslek sahibi gençlerden fazla para verip grev, çöp dağları vs tehditlerine boyun egerseniz böyle olur.

    sosyal belediyecilik, hasbel kader belediyeye işçi diye doldurduğunuz yandaşlarınız, akrabalariniz sebeplensin diye işgücü piyasasinin dengelerini sikip atmak, çöpçüye mühendisten fazla maaş vermek değildir..
  • geçmişte yapılan yüksek zam sebebiyle, adamlar alım güçlerinin düşmesini istemedikleri için ellerindeki grev gibi bir silahı kullanabiliyorlar. maalesef ülkede tüm çalışan ve emeklinin alım gücü yarı yarıya düşmüş durumda. hepi topu 500 kişiyi ilgilendiren bir maaş durumunun cezasını yaklaşık 1 milyon kişinin çekmesi çok saçma. madem maaşı beğenmiyorlar, derhal istifa ederek daha yüksek maaşlı iş bulabilirler kendilerine
  • ben olsam hepsini kovarım.
    bu istenilen ücretin yarısına göbek atarak çalışacak birsürü insan var.
  • herhangi bir kamu kuruluşunda güvenlik görevlisi bile ortalama 30 bin tl maaş alırken makinist veya teknikerin böyle yüksek maaş istemesi hakkıdır. aradaki dengeyi korumayarak kamu işçilerine inanılmaz derecede yüksek zamlar yapılırsa ortaya da böyle krizler çıkar. aynı şekilde masa başı çalışan bi memurun 22 bin lira maaş alırken özel sektörde çalışanların 11-15 bin tl bandında maaş alması da başlı başına bir kriz sebebidir.

    kamudaki maaşlar düzenlenmezse daha çok başımız ağrıyacak tahminen.
  • anında kovulması gereken işçilerin isteğidir.

    belediyenin teklif ettiği paraya çalışacak tonla adam var.
    götünüz yiyorda hükümete karşı greve gidin

    umarım hepsini kovar başkan sabaha kalmadan
hesabın var mı? giriş yap