• merakla beklenmektedir.
  • japonların bunu yapmayacak kadar zeki olduğunu düşündüğüm için gelmeyecek gündür. ayrıca bir insan neden başka insanların felaket içinde ölmesini merakla bekler ki?

    edit: imla

    not: imla hatası için özür diler mesaj atan arkadaşlara teşekkür ederim. yazım kuralları önemlidir ve dikkat edilmelidir.
  • japonları atom bombası yedi,ama kısa zamanda toparlandı ve güçlü bir ülke haline geldi. intikam almak için silaha gerek yok. adamlar emin adımlarla ilerliyor,ufak ufak hesaplaşıyorlar dünyayla.
  • yok laiklik elden gidiyea
    yok japonya intikam aliyea
  • devletlerin( millet olarak da okunabilir burası) de insanlar gibi hafızaları vardır. o yüzden pek de küçümsenmemesi gereken bir fikirdir bu.

    belki şimdi hatta yüz yıl içinde dahi böyle bir şey olmayabilir ama bu tür acıların karşılığını vermek için gelecek gün de beklenir bir şekilde.

    olur demiyorum ama olmaz hiç demiyorum bu konuda.
  • bal gibi de japonların ufaktan hazırlandıkları gündür.

    öyle bağcılar’daki evinde göt büyütmekle tespit kasılmaz ekşici piç.

    adamların hangi şehrindeki fabrikasına gittiysek (nükleer endüstriden söz ediyorum) her fabrikanın bir müzesi ve her müzede düzinelerce amerikan bombardımanı sonrası çekilmiş fotoğrafla karşılaştık.

    fabrikalarda yaşanan yıkım ve tahribat olduğu gibi aktarılıyor ve toplum hafızası canlı tutuluyor.

    sözün özü, kimsenin yaşadıklarını unutmaya veya unutturmaya niyeti yok.
  • japonya'nın ikinci dünya savaşı sonrasında imzaladığı barış antlaşması gereği, self-defense force dışında ordu kurması yasak. bu orduya verilen izin ise dışarıdan gelen saldırıları savunmak kadar. kalkıp da başka yere saldıramıyor.

    hepsini geçtim, abd artık japonya'nın bir dostu. fazla mı film izliyorsunuz bilmiyorum ama biraz makul ölçüde gaza gelmeniz yerinde olur. müttefiki olmadan abd'ye saldıracak kadar gerizekalı mı sanıyorsunuz japon halkını? shinzo abe geçen senelerde daha self defense force'un kapsamını kuzey kore ve çin yüzünden değiştirmek istiyordu. adamların derdine bak bizimkilerin sağdan soldan duyduğu japonya bir gece ansızın gelebilir goygoyuna bak.

    aynen kardeş bir gece ansızın 82 san francisco, 83 san jose...

    yok çocuklara gösteriyorlarmış da yok şu da yok bu da. kendi şehitlerini anmak, tarihini unutturmamak kadar normal bir şey yok. elbet abd'ye kin tutan insanlar da vardır. fakat japonya'yı gizlice abd'ye saldırabilecek mücahitler yetiştiren bir ülke olarak görmek bayağı salaklık, kusura bakmayın.

    her yıl abd'ye kaç japon öğrenci geliyor, abd'de kaç japon yaşıyor bunları da görmüyorsanız siz o japonya'ya bir daha gitmeyin bence.
  • belki bizi kıskanmayı bıraktığı gün.
  • boston dynamics'i softbank group'un satin alisiyla temelleri atilmis olabilir. atlas bey ve kopegi spotmini'nin ebemizi belleyecegi gunler cok uzakta degil sanki.
  • ay ne zaman dünya’ya savaş açarsa, japonya o zaman abd’ye savaş açabilir.

    (bkz: uydu devlet)
hesabın var mı? giriş yap