• judge dredd isimli çizgi roman serisinin konusu ise kısaca şoyledir: amerika birleşik devletler başkanının deliripte kendi ulkesine atom bombasi atmasiyla yargiçlar yonetimi ele almışlar ve iki buyuk şehirde kanunları birleştirmişlerdir. bunlar; mega city one ve mega city two dur. bu iki şehir arasinda ise suçlular, katiller ve yağmacılardan oluşan cehennem bolgesi yer almaktadır. durust ve sert bir kişi olan judge dredd kanunsuzların karşısına çıkarak kimi zaman bir cellat gerektiğinde ise tam bir yargıç gibi davranarak adaleti sağlamaya çalışmaktadır.
  • şaşırtıcı, fantastik ve sert öğelere sahip olan bu şiddet dolu çizgi roman ilk olarak 1977 yılında "2000 ad" isimli ingiliz dergisinin 2. sayisinda ortaya çıkmıştır. o zaman çizimler ispanyol sanchez esquerra, senaryolar ise john wagner tarafindan gerçekleştirilmiştir. sanchez esquerra yerini brian bollan'a, hemen akabinde ise bollan yerini diziye kesin stilini kazandıran mike mcmahon'a bırakmıştır. jugde dredd üzerinde çalışan diğer çizerler ise garry leach, ron smith ve brett ewins dir.
  • judge dredd serisinde yıkıcı bir dunya tasvir edilmiş, acımasız kahramanlar gözler onune serilmiş ve çizgi roman dünyasina şiddet dolu yepyeni bir hava katmıştır. bu çizgi roman serisinin başarısı, avrupa'dan ziyade birleşik devletlerde daha çok olmuştur.
  • robert smith bu kahramana duyduğu hayranlığın gazıyla olsa gerek filmi için enfes bir şarkı yapmıştır...
    (bkz: dredd song)
  • bir vakitler hürriyetin eski kelebek ekinde şerit halinde arkası yayın olarak yayınlanan çr idi . okumayı yeni çözdüğüm zamanlardan bahsediyorum sevgili sözlük.

    unutamadığım bir hikayesinde ; yaklaşık 2 hafta boyunca şehrin altını üstüne getiren uçan kaykayı olan şakacı bir veledi nihayetinde yakalayıp , ikinci karede şaşkın bakışlarım arasında suçlu bulup çotak diye öldüren bi amcaydı bu dredd .önce bu çr ile şerbetlendik aslında , clementinefilan hikaye
  • an itibarıyla cnbce'de izlenebilir.
  • stallone nin harcadığı çizgi roman. yıllardır çekmeye korkuyor adamlar stallone nin şaheseri yüzünden. ama aşmışlar korkularını sanırım ki şöyle bir yeniden çekim haberi çıkmış, umarım doğrudur;

    http://www.sinemacanavari.com/…niden-cekiliyor.html

    stallone ben de varım demez inşallah.
  • 2010 yılı sonunda çekimlerine başlanacak film. senaristi alex garland, yönetmeni pete travis olacakmış, bütçesi de 45 melyon dolar ve tabii ki 3d.
  • (bkz: i am the law)
  • yeni filmden ilk görüntü de düşmüş.. fena olmamış gibi sanki, urban yakışacak role..
hesabın var mı? giriş yap