• (bkz: turkcell)
  • halen kotil'in göreve geleceğini düşündüğüm için sürpriz turkcell adayı.
    vay be, bir ara 15 günde bir barmen gelirdi şirkete cumaları happy hour yapardık.nereden nereye....
  • turkcell'in yeni ceo'su*
  • spekülasyon çıkmadan: ne hükümet adamıdır, ne fazla mesafelidir. artık nasıl okursanız.

    ciliv'den sonra kotil değil terzioğlu'nun gelmesi sanırım daha sağlıklı bir geçişe imkan sağlar.

    (oha, kendimi otorite hissettim bir an)
  • turkcell'n yeni ceo'su olmuştur.
  • akbank'taki tanıtımından: kaan terzioğlu akbank'a 3 nisan, 2012 tarihinde yönetim kurulu üyesi olarak katılmıştır. kariyerine istanbul'da arthur andersen and company'de denetçi ve finansal danışman olarak başlayan terzioğlu, daha sonra 1990-2000 yılları arasında chicago ve brüksel'de bilgi teknolojileri, bilgi güvenliği ve bilgi yönetimi alanlarında yönetim danışmanlığı yapmıştır. 1999-2012 yılları arasında cisco systems'da farklı üst düzey pozisyonlarda çeşitli uluslararası sorumluluklar üstlenmiştir. tüsiad üyesi olan kaan terzioğlu istanbul serbest muhasebeci mali müşavirler odası'na kayıtlıdır ve smmm sertifikasına sahiptir. ayrıca, aksigorta a.ş., teknosa iç ve dış ticaret a.ş., carrefoursa a.ş. ile neostratus isimli firmada yönetim kurulu üyesi'dir. kaan terzioğlu, boğaziçi üniversitesi iktisadi ve idari bilimler fakültesi işletme bölümü mezunudur.
  • (bkz: lord varys)
  • ayrıca selin kutucular'ın abisidir.
  • demirören'in listesindeydi, haliyle artık tff yöneticisi. aynı zamanda turkcell genel müdürü. turkcell 2. ve 3. lig sponsoru. parasını verip düdüğü çalıyor sanırım.
  • turkcell platinum müşterilerine yönelik ıvır zıvır indirimler üzerinden tasarruf etmeye tenezzül edecek denli başarılı ceo'dur.

    güncelleme stratejisiyle günlerdir çalıştırmadıkları app sayesinde, hizmet parasını ödedikleri halde uygulamadan yararlanamayan üyelere bağlı olarak geliştirilen kâr taktiği, gerçekten de üçüncü dünya ülkesi esnaf çakallıklarına çok iyi bir örnek.

    gün itibarıyla da "güncelleme sorunu için aksiyonlar alındı, apple store onayı bekleniyor.." gibisinden son derece legal bir açıklamayla oyalama kumpası başarıyla yürütülüyor.. kaç gün sürer bilinmez...

    ödemesini geciktiren müşteriler her zaman cezalandırılırken türlü numaralarla hizmetleri askıya alan kurumların hiç bir şekilde sorunları telafi etmeyişlerini ilgili resmi mercilere bildirmekten başka yapacak bir şeyimiz bulunmuyor... bu ülkede kaybeden her zaman vatandaş/müşteri/üye olacağı için de beklenti sahibi olmanın yazık ki anlamı da yok...

    bu aşamada; "sayın terzioğlu.. madem app güncelliyorsunuz niçin testini adamakıllı yapmadan sahaya sürüyorsunuz? açılış ekranını füme renge bulayıp 'telefonun kapandığına' dair algı yaratmak tasarımcının basiretsizliğinden mi sizin superior kastınızdan mı kaynaklanıyor?" türünden sorular sormak komik kaçacaktır..
hesabın var mı? giriş yap