• kaçak çay biraz beklese dahi içilebiliyor ama türk çayı öyle değil. kimi zaman politik tercihlere dahi konu olabiliyor bu karşılaştırma.

    + ne alırdınız?
    - çay ama kaçak olsun.
    + hacı ne alaka
    - amed'teyiz ya. çay içeceksem kaçak olsun.
    + olm burada türk çayı zor bulunur zaten. heheheee
  • kaçak çay içmek, türk çay üreticisinin emeklerine yapılmış olan bir saygısızlıktır, tadının kötülüğünden bahsetmiyorum bile. adı üstünde kaçaktır, yasal değildir.
  • + kaçak çay içmeyelim ya! türk çay üreticisine saygısızlık yapmış oluyoruz biz.
    - alman çikiletası yerken öyle demiyordun ama.
    + hacı onlar alman bunlar kürt. para gitmesin onlara yani biliyosun durumumuzu. ülke bölünmesin
    - cidden ya!
  • (bkz: layalina)
  • kaçak çayın lezzeti başkadır şansal. hattâ kimisi vardır ki, lezzetiyle kafa buldurur. bu bağlamda rabea diyorum ve kaçıyorum.
  • birbirleriyle karıştığında bir tutam da tomurcuk atıldığında en güzel sonucu verir. oran sormayın bilmiyorum. ama şu ana kadar içtiğim en güzel çay böyle bir karışımdı.

    hah bi de kaçak çay içmek türk üreticisine saygısızlıktır ve yasaktır. bunu söyleyenler üreticitiye ve hak sahibine o kadar saygılıdır ki, asla internetten video, müzik indirmezler, kaçak herhangi bir şeye ellerini dahi sürmezler. misal ben bütün filmleri ve albümleri d&r'dan 20+ lira bayılarak alıyorum. çok da hoşuma gidiyor.
  • (bkz: ıstıkan)
  • içimizdeki seylanlıları, suriyelileri, iranlıları ortaya çıkaran karşılaştırmadır. eğer devlet bu seneki gibi düşük fiyatlar verirse yakında böyle bir karşılaştırma olmayacaktır zaten. tüm çayımızı yurtdışından ithal edeceğiz, sabahları da türk çayı yerine "seylan" çayı içeceğiz, ya da kivi de yiyebiliriz, malum çayın yerine artık kivi dikiliyor karadenizde.
  • kaçak çay daha pahalıdır. ederi fazladır yani değerlidir.
    pre-edit: bu saptamamı kıçından anlayıp "ghostcountry bize bir mesaj vermek istiyor çay üzerinden baksana. daha değerli diyor kürt çayı için biz değersiz miyiz yani. ırkçı lan bu" diyebilen onyüzbin adam var sözlükte yeminlen!
  • yaşadığım şehirde ( adana ) bu iki çay çeşidiyle ilgili yapacağım en önemli kıyaslama, demlendikleri mekanlara göre olan kıyaslamadır.

    kaçak çay bereketlidir. işbu sebepten kahvehaneler, çay ocakları, bilumum işyerleri bu çay çeşidine abanırlar. hatta kahve sahiplerinin, demliklerde kalan kaçak çayları kurutup tekrar kullandıklarına yönelik bir rivayet mevcuttur. demlemesel bir döngü söz konusudur yani :)

    türk çayı ise - daha az tüketildiğinden mütevellit - genellikle evlerde demlenir ve tercih edilir.

    şahsi tercihim evde ve dışarıda türk çayı yönünde tecelli etmektedir. fakat gün geçtikçe dışarıdaki mekanlarda türk çayı bulmak zorlaşmaktadır. ( sosyetik mekanlarımızı tenzi ediyorum )
hesabın var mı? giriş yap