• bir hatırlatma.

    "söylendiği gibi, bir memleketi sevmek, değiştirme iradesinin parçası olmakla mümkün. zorunluluğun kavranması böyle mümkün oluyor. "benim sevmek gibi bir derdim yok" diyenlere, "bu iş göründüğü gibi değil" yanıtı verilmeli. dünyanın herhangi bir yerine gittiğimizde, memleketimizde olup bitenlere ilişkin duyarsızlaşacağımız bir yalan. ne yapılırsa yapılsın, çok büyük çoğunluk için söyleyebiliriz ki, insanın kafası hep "memleketinde" olacak. yani aslında burayı sevmeye mecburuz ve bu mecburiyeti kavramak gerekiyor. "mecburuz" diye sevmeyeceğiz, ama kolayına kaçma rüyasından da uyanmak zorundayız. mecburiyet burada önemli."

    "memleketle ilişkisini bu bağlamda kurmayanların, ülkeden kaçarak bireysel rahatlama yaşayacakları rüyasından uyanmaları gerekiyor. memleketi değiştirmek, memleketle kurulan doğal bağı ve kader birliğini parçalamaya çalışmaktan daha "akla yatkın" görülmeli."

    http://www.komunistgenclik.org/…vjzr821rgog.twitter
  • okuyup aydınımsılara anlatılası tercih.

    (bkz: yılmaz odabaşı)
  • "landman economics ve fabian society tarafından yapılan araştırma, önümüzdeki 15 yılda ülkede(ingiltere'de) zenginlerin daha da zenginleşeceğini, ancak 2 milyon çocuğun daha yoksulluk sınırının altına düşeceğini ortaya koydu.

    verilere göre sağcı hükümet tarafından uygulamaya konan politikar uzun vadede yoksulluğu artırırken, ülkede gerçekleşebilecek büyümenin de yoksulları değil, zenginleri zenginleştireceği görülüyor.

    hükümetin politikalarının, en yoksul işcilerin gelirini düşüreceği de görülürken, yoksul insan sayısının 3.6 milyon artacağı, bunun 2 milyonunun da çocuk olacağı bildiriliyor."

    http://haber.sol.org.tr/…n-cocugun-yoksullasacagini

    ingiltere'ye kaçacağım, x olup gideceğim diye on yıldır bıdı bıdı yapan berke'ye ozan'ın söylediği cümle. anlamlı.
  • 2016 ekonomik krizinin simgesinin bu slogan olmasını bekliyorum.
  • "hangi ülkeye kaçalım rehberi" ayrıntılı olarak incelendiğinde ortaya çıkan gerçek/sonuç veya kaçınılmaz son.ilgilirehber

    aslı'nın 22 yıl, 4 ay ve 3 gündür aralıklı olarak memleketi terk edeceğini söyleyen berke'ye cevabı.
  • türkiye'yi en baştan kurmak isteyen toplama karşı sunulmuş boş bir hayal "yurtdışına gitme hayali".

    kapitalizm her yerde aynı aslında, mücadeleden kaçılmıyor.yurtdışıhayali
  • bugün adana'da tkp'ye üye olarak; akıllarını, yüreklerini ve yumruklarını ortaklaştıran güzel insanların ağzından dökülen söz öbeği.

    https://www.facebook.com/…kp/posts/1572327776216787

    (bkz: halkın seçeneği güçleniyor)
  • memleketi sevmek zorundayiz. kactiginiz zaman bitecek mi saniyorsunuz? sevdikleriniz burada olacak. mecburen bir gozunuz, kulaginiz burada kalacak. kacmak cozum degil ki. kaliyorsak da sevmek ve elimizden geldigince hizmet etmek zorundayiz.
  • "kaçarak kurtulamadığımız düzene ‘kapitalizm’ diyoruz"

    "avrupa ya da geniş anlamıyla yurtdışı, çoğu zaman bize ülkemizdeki kötülüklerin tam zıttını ifade ediyor. yerimizi yurdumuzu terk etmek zorunda kalıyor ya da buna değeceğini, bunun en iyi ihtimal olduğunu düşünüyoruz.

    böylece, kimimiz can yeleği kapmak, bize iyi ihtimalle akdeniz’i geçirecek bota binebilmek için birbirimizle yarışırken, kimimiz çan eğrisinin üzerinden atlayıp erasmus programına hak kazanıyor, yurtdışına kaçma yolunda, belki de, ilk adımı atıyoruz.

    çoğu örnekte, vardığımız yerin “taşının toprağının” öyle söylendiği gibi “altın” olmadığını görüyor, geri dönüş planları yaparken ömrümüzü yarılıyor; avrupalı ya da abd’li kapitalistlere, bu alışverişten karlı çıktığımızı düşünerek, güle oynaya sattığımız en verimli çağlarımızın sonuna geliyoruz.

    kimimiz ise, bizi hayatı bir göçmen olarak yaşamak zorunda bırakan emperyalist-kapitalist sistemin büyük yalanlarının objesi olmaktan öteye geçmek, yurtdışı rüyalarına kapılmamak ve kapitalist dünyada mutlu bir gelecek kurulabileceğine inanmamak konusunda uyanık davranıyor ve uyarıyoruz:

    kaderimizi değiştirmek istiyorsak, ülkemizi değiştirmek zorundayız…

    inanın; eşitsizlik, geleceksizlik, kriz ve savaş üreten bu düzenden kaçış mümkün değil ama kopuş zorunlu."link
hesabın var mı? giriş yap