401 entry daha
  • /*güncelleme*/ artık insanların okudukları bir yorumu bozmadan alma becerisinin düştüğünü görüyorum. büyük bir çoğunluk -okudukları bir yorumlamayı ya da dinledikleri bir konuşmayı- büyük bir düzlük içinde alıyor. gündelik yorumların nasıl alınması gerektiğini bilmiyor. bu kısa yorumlarda kanaat olduğunu, istisnaların olduğunu ve deneyim payının bulunduğunu ve yine ayrıntılara yer verilmediğini fark edemiyor. cinsiyetlerin; çalışma koşullarına bağlı olarak daha elverişli olabileceklerini -ya da- elverişlilik sırasının değişebileceğini anlamak zor olmamalıydı.

    güven duygusunun hangi şartlar altında belirlendiği ayrıntısına yer vermemiştim; bu yorumu okuyan güven duygusundan söz edilince bunun ayrıntı ve deneyimlerle geliştiğini bilmeliydi. cinsiyetin; hem toplumsal hem ruhsal olarak, birey üzerinde davranış modelleri geliştirdiğini bilmeliydi. ortaya çıkan sonuçta ise, çalışma koşulları içinde meslek yeteneklerinin cinsiyetler üzerinde nasıl şekillendiğini görmek için aydın bir göz bulundurmaya bile gerek yoktu. kadına veya erkeğe bir iş'de gelişen güven duygusu çalışma koşullarını öne alarak şekillenir ki bunlar stres ve yoğunluk gibi driftlerdir. iki cinsiyet de aynı yeteneği ortaya koyacaktır; ama işin drifti uygulamada bu mesleki yeteneği; -cinsiyetlere özgü davranış modeli- üzerinden yürütecektir. cinsiyetlerin davranış modellerini reddedenlere gelince benim tartışma kapsamımda değiller.
    _____________________________

    güvenmiyorum. kadınlara teknik işlerde genellikle güvenmiyorum. cinsiyetçi birisiyim: kadın ve erkeği ayırıyorum; kadınların yetenekleri ile erkeklerin yetenekleri arasına açık çizgi çekiyorum.

    /*düzenleme*/ bir kadın mutfak işlerinde erkeklere güvenmiyorum dese ben bundan hiç rahatsız olmam ve bundan, kadının beni aşağıladığı anlamını çıkarmam. burada söz konusu kadın -ya da- erkeğin kişilik ve onuru değil; bir becerisi söz konusu olmuştur. onur - saygı el becerisi ile gelmez. aslında çokça da erkekler için böyle şeyler denilmiştir ve doğrudur da, erkeğin zayıf ve beceriksiz olduğu çok şey de var... kadın olsaydım ben de güvenmezdim. erkek de, her iş için çok uygun bir cinsiyet değil. ben, cinsiyetlerin -elverişli oldukları yetenekleri arasına- açıkça çizgiler çekiyorum.

    kadın ve erkek çok farklı iki cinsiyet; elbet insana özgü haklar bakımından da eşit. aptala anlatır gibi anlattırmayın insana; bu basit, gayet de açık anlaşılabilecek ve iyi niyeti de ortada duran bir ayrım. yetenekleri aynıdır diyenler yalan söylemiştir; değil. kadınların belli bazı işlerde elverişsiz olduklarına kanaat getirmek kadın haklarına saldıran bir özellik taşımaz. erkek ya da kadınların başarısız oldukları bir konu üzerinde bir araştırma da yapabilirsiniz ki bundan erkek ya da kadın haklarına bir saldırı anlamı çıkartılmaz. doğrudur ya da yanlıştır; bu ayrı bir meseledir, ancak bu konuda kanaat bildirmek, söz konusu o cinsiyete yapılan bir saldırganlık olarak yorumlanamaz. kadın ve erkekler üzerine benzer araştırmalar da yapılmış ve kadınların daha iyi oldukları ya da kötü oldukları yorumlamalar sosyal araştırma enstitülerinden de gelmiştir. bu yorumların önü; bizim gibi toplumlarda daha fazla alınmak isteniyor. gericilik olan -konuşmayı- tabu yapmaktır.

    sosyal medya da insanların duyarlıklarını sapıttırdı. çok gereksiz aşırıya varan bir alınganlık var. ben bu tip insanların hasta olduklarını düşünüyorum, bu kadar aşırı ince bir takıntı geliştirmek nevrotiklikten yüksek puan almayı gerektirir. üzerinde durmaya da gerek yok, son aşamada kişi düşüncesini söylemiştir; ne yapacaksın.. o insanı susturacaksın da, sonra bu ne işine yarayacak. onu sustur, bunu sustur, ne kalacak geriye. hoşuna gidenleri okumak istiyorsan git dergi karıştır.

    yeteneklerin zihinsel -ya da- kol gücüne bağlanması da örnekler için önemli bir ayrıntı değildir. zihinsel yetenekler de cinsiyetler üzerinde farklılık gösterir, bunu sadece söyleyen ben değilim. kadın bir iş için yeteneksiz olabilir, erkek de yeteneksiz olabilir.. birisi, bir iş de daha elverişlidir. burada yarışacak ve ortaya kanıtlar koyma girişimine kadar kudurup hırslanacak bir durum yok. *birisi: "haklar konusunda eşitiz demen korkudan" diyor. ayıplanma korkusu namına hiçbir şey taşımıyorum. düşüncemi bastıracak ve kamoyunun sosyal bir linç ile susturabilecek çapı yoktur. kamuoyunun düşünceleri düşüncelerime müdahale etmez, bu saçlar değirmende beyazlamadı.

    /*düzenleme*/ en iyi aşçıların erkekler olduğunu söylemek pratik yorumlama zekasına uymadı. yazılan bir yorumu okuyucusu, tekrar pratik bir yorumlama zekası ile alır; bunun karşısına erkek aşçıları koymak verilen örneğin dengi değildir. aşçılık mekanik bir beceridir ve aşçı prosedürleri uygular; yalnız bu erkeği evin içine koymak, aile içindeki bir mutfağa yerleştirmek başka bir şey. her türk kadını bilir ki mutfaklar çabuk dağılır... bu örnekte açık yok, yazılan yorumu bozmadan almak okuyanın sorumluluğudur... tabela bile böyle okunmaz, bu düzlük asfaltta bile olmamalı.
  • kendilerine çok büyük derecede saygı duyduğum kadınlardır.
  • her firmada pozitif ayrımcılık yapılır bunlara , evet kıskanıyorum artık yeter *
  • çok sağlam yazılımcılar çıkar kadınlardan. bu işin ayrıca kadını erkeği yoktur. kadınlık eğer bir beyinse o beyin erkek görünümlü çok erkekte de vardır. ya da vice versa. bu işler iki bacağınızın arasındaki organla ölçülmemeli.
  • yazilim erkek isi degildir (yani, güce dayali islerde erkeklerin egemenligi olmasi gayet dogal), erkeklerin fiziksel avantajlarini kullanmalari bir avantaj olusturmaz.

    bir de kiyaslama yapmis, erkegin yaptigi yemege güvenmiyorum deme hakkini da kadina vermis pasam. ama aslinda kafasindaki kiyas, kadina güvenmeme sebebi, muhtemelen kadinin erkek kadar zeki oldugunu (yazilimi da zeka ile birlestirmis muhtemelen) düsünmemesi.

    zeki bir kadin olarak karsisina gecsen, aklini alirsin muhtemelen. böyle zavallilar kadini tuhaf gördügüne göre, muhtemelen zeki insanlarin ortamina da pek düsmemistir. yani, ortalama/ortalama alti zekada falan bir tiptir.

    gayet de iyileri vardir. erkeklerin bakamadigi bakis acisiyla, ciddi fark olusturabilirler.

    ha kadinlarin yazilimla ilgilenmemesi dersin, o zaman buna cesitli mantikli sebepler gösterilebilir. ama kadin yazilimciya güvenmiyorum dersen, kadinlarinin kafasinin ancak ev islerine calistigini sanan eksik akilli biriyim demis olursun.

    edit: bu entry'den, kadin yazilimci erkek yazilimcidan üstündür gibi cikarimlar yapanlar olmus. erkegin bakamadigi bakis acisiyla derken, ilgi alanlari, kisisel deneyimlerinden gelen farkliliklarla demek istedim. sonucta iyi yazilimcinin cinsiyetine, diline, dinine karar verecek olan ben degilim.
  • yazılım kas gücü mü istiyor?
  • dişi insanın, yazılım işi ile ilgileneni.

    ve s e k s i'dirler.
  • erkeklerin iki eli ile doğrultamadığını tek eli ile rahatça yapabilecek potansiyelde olandır.

    diğer eli ile de iki satır kodlama yapabildiği için kendisini allah sanan sığ erkek bireylerini tokatlayabilir, dikkatli olunmalıdır.
257 entry daha
hesabın var mı? giriş yap