• insan gerçekten hayret ediyor. bir insan nasıl bu kadar tarihinden habersiz, nasıl bu kadar kurucusuna düşman, nasıl bu kadar kendisini o makama getiren cumhuriyet kavramından uzak olabilir. kendisine o ünvanı verenlere yaranmak yerine açıp geçmişini okusa
    (bkz: nezihe muhiddin)’in ilk kadın parti kurucusu olduğunu
    (bkz: benal nevzat istar arıman)’ın ilk kadın milletvekili olduğunu
    (bkz: türkan akyol)’un ilk kadın bakan olduğunu
    (bkz: aysel çelikel)’in ilk kadın adalet bakanı olduğunu
    (bkz: sadiye hanım)’ın ilk kadın belediye başkanı olduğunu
    (bkz: gül esin)`in ilk seçilmiş muhtar olduğunu
    (bkz: tansu çiller)’in ilk kadın başbakan olduğunu öğrenebilirdi. ama kendisi, kendilerinden olanların her zaman yaptığı gibi gerçekleri çarpıtarak birilerine yaranma derdinde. gerçekten çok yazık.
  • bir kadının yaranmak için kendi hemcinsini nasıl aşağılıyor olduğuna tanık oluyoruz. bu parti döneminde çocuk yaşta evlenme yasa tasarısı tepkiler üzerine geri çekildi. kadının tecavüzcüsü ile evlendirilmesi tepkiler üzerine geri çekildi. kadın cinayetleri rekor kırdı ama özgürlükler bunlarla geldi. hangi dönemde kadınların daha özgür olduğuna atatürk döneminde çekilen fotoğraflar ve şimdiki dönemde çekilen fotoğraflara bakarak anlamak mümkündür.

    edit:mustafa kemal atatürk bu ülkenin kadınlarına daha birçok avrupa ülkesinde kadınların hiçbir hakkı yokken ve insan yerine konmak için savaşırken, sivil toplum örgütleri kurarken haklarını vermiştir. ama şu da bir gerçek ki hakları için savaşmayan hiçbir toplum bunun kıymetini bilmez. biz bu nedenle ne cumhuriyetin ne de kulluktan vatandaşlığa geçiren bu sistemin değerini bilemedik...

    edit 2: bugün özgürce yaşadığı kendi ülkesini işgalden kurtaran, imkansızlıklar içinde yepyeni bir ülke inşa eden ve halkına özgürlük nedir, insanca yaşamak nedir gösteren bir lidere mustafa kemal atatürk'e bu derece düşman olunmasını aklım almıyor benim. kendi liderine bu derece düşman olan bir kesim başka bir ülkede kesinlikle yoktur. insan biraz olsun minnet duyar be...
  • cahillerin milletvekili olma hakkı ellerinden alınsın. milletvekilliği seçilme hakkı iq testi sonucuna bağlı olsun.
  • demek ki türbanlı olmayınca kadın kadın sayılmıyor.

    kıçımızda yaprak, elimizde mızrak koşuyor, puta tapıyorduk. akp geldi de medeniyete kavuştuk. araba, buzdolabı, ambulans bunları hep akp sayesinde gördük.din nedir, ibadet nasıl edilir akp sayesinde öğrendik.
  • kızmaya gerek yok, ilkokul 2 hayat bilgisi kitabı hediye edilerek çözülecek problemdir.
  • linkteki resme bakınca durumu anladım.
    telaşlanacak bir durum yok ...
  • (bkz: beyin bedava)
  • ilginç bir açıklama. açıklamanın içeriğinde bu hakkın zaten var olduğu ama gasp edildiğinden bahsediyor.

    sormak lazım, kadın bir başbakan, bakanlar, milletvekilleri varken nasıl oluyor da gasp altındaymış?

    ama şunu da belirtmiş; başörtülü olarak seçilmek hep engellenmişti. bu noktada haklıdır. akp öncesi en son 99 genel seçimlerinde istanbul milletvekili merve kavakçı yemin töreni için meclise başörtülü geldiğinde dönemin başbakanı merhum bülent ecevit tarafından nasıl bir sert tepkiyle karşılaştığı hala hafızalarda (tabi bu noktada merve kavakçı'nın siyasi bağları tartışmaya açık, başka bir konudur).

    sonuç olarak bu açıklamayı talihsiz olarak nitelendirmeyeceğim çünkü ne konuştuğunu çok iyi bilen birisi olduğu gayet belli. tabi bu söylemlere de ülkece alıştık artık değil mi?
  • turbanli olmayani kadindan saymayan guruhun zirvasidir. bunlar kendilerinden olmayani da ayni zamanda vatan haini, fetocu ve terorist ilan ederler. bunlar magdur olduk diye aglayip bu gunlere gelmis fakat sonrasinda misliyle intikam almislardir.
hesabın var mı? giriş yap