• müthiş karar. rektörü kutluyorum.
  • olması gerekeni yapmışlar, bravo. hayatta tercihlerimizle yaşarız. aşı olmak istemiyorsanız bu illet bitene kadar üniversiteye devam etmemeyi tercih edebilirsiniz.

    dünya neyle kasıp kavruluyor, haspalarım neyin derdinde. senin sikik ve sıkıcı, her günü birbiriyle aynı natamam bedenine kim neden çip yerleştirsin? diyelim ki aşının yan etkisi yüksek tansiyon. ee? daha geçen gün ülkemizde, paketli gıdalarda glikoz oranını %5'e çıkardılar, en temel gıda maddelerine ulaşamıyoruz, ulaşabildiklerimiz ise birbirinden zararlı. zaten bu ülkede yaşayıp da iliklerine kadar hasta olmama ihtimalin yok. aşının yan etkilerinden korkmak büyük lüks. en azından aşı olup sevdiklerimize ve tanımadığımız insanlara hastalık bulaştırmadan yaşabiliriz. kimse bizim yüzümüzden hastanelere düşmez. nasıl bir vicdanınız var anlamıyorum ki. birine hastalık bulaştırıp, ölümüne sebep olup hayatınıza devam mı edeceksiniz?
  • müthiş karar. truva filmindeki achilles gibi kampüsün kapısına gidip "rektööööör" diye bağırasım geldi.
  • bazı katı şartlar yerine getirilmediği için insan hakları evrensel beyannamesine aykırıdır.. bu katı şartlar arasında deneysel -acil kullanım onayı alan- aşılar vardır ve deneysel aşılar da vicdani ret hakkını verir. yine bu katı şartlar arasında önemli bir ayrıntı daha vardır; o da hükümetin ve yerel sağlık politikalarının şeffaflığına duyulan güvendir. diğer şartlar & detaylar için bkz: #124613313

    ayrıca mrna aşıların yan etkileri için bkz: #124867392 bkz 2: #125193263 (mrna tekniğinin mucidi r. w malone'nun mrna için eleştiri ve görüşleri ve ab, mrna aşı için olumsuz reaksiyon veritabanı).

    /*düzenleme*/ aşıların covid-e karşı değil, davalara karşı bağışıklığı var: *aşıların yasal muafiyeti hakkında daha fazla bilgi alın - 2 (bu ve aşı reaksiyonları için yönlendirilen entry'deki ema kaynakları akşam haberlerinin sorumsuz şamataları değil. bu acil durum yasası -kasıtlı suistimal yoksa- ilaç / aşı firmalarına yasal muafiyet verir, zararı tazmin etme yükümlülüğü kalkar). fda'nın "acil kullanım" ifadesi insani çağrı değil, hukuki maddenin soğuk metinleridir. bu pandemi aşı ile değil, televizyonlarınızın ve covid hakkında yayın yapan kanalların sesini kapattığınızda bitecek.
  • alınamayacak karar. aşı olmak yasal zorunluluk değil. eğitim hakkı böyle bir koşula bağlanamaz.

    bu işler kişisel kanaate, arzuya göre değil. vücut dokunulmazlığı diye bir şey var; temel bir hak. başka gün, başka bir yerde, başka şekilde herkesin ihtiyacı olabilir. ne derler: "şeytanın adını anmayın, gelir".

    edit ek: aşı karşıtı değilim. her sorana eldeki veriyle kâr/zarar, fayda/risk değerlendirmesini yaparak davranmasını önerdim; ki, aşı yaptırmayan da olmadı. rutin aşılar için zaten tartışmaya bile gerek yok, yapılır. başka bir entrimde kitle bağışıklığı oluştuğu durumda aşı olmayan kişilerin aşı olanların yan etki riski bedeline durumdan yararlandığını da yazmıştım; fakat, bu başka bir konu. bu işler zorla olmaz. aşı olan da kendi iradesiyle oluyor, olmayan da. bunun zoru başlarsa ve hâttâ vücut dokunulmazlığının çiğnenmesine çanak tutulursa nereye varacağını kimse bilemez.

    edit ek 2: mesajlar geliyor... şöyle açıklayalım: hiç kimse kamuya hizmeti, kendince kural koyarak veremez; keyfi olarak vermemezlik edemez. bakkal dahi, kapısına gelen müşteriyi yasal gerekçe olmadan çeviremez. bu işler keyfe bağlı oyun değil. yaşınız daha küçük, yaşam deneyiminiz eksik, hukuk algınız tamamlanmamış olabilir, tamamlanır; ama, mesaj attığınız kafayla giderseniz bu tamamlanma süreci acılı olabilir, onu da ekleyeyim.
  • yahu hala asi karşıtları diye yazan, cahillikle suçlayan arkadaşlar ortada bir asi yok, aşı adayı var, ortada doğru dürüst bir hastalık da yok!!!!
  • alınamayacak karar değildir, asilanmadiginiz zaman bu bireysel değil toplumu etkileyecek bir karardır dolayısıyla rektörü kutluyorum.
  • aşı karşıtı olup olmamakla alakası yok. orası ayrıca tartışılabilir ki tartışılıyor da. fakat teknik olarak tamamen bir saçmalık olan bu teşebbüs, cahil bir rektör ve cahil danışanlarının olduğunu somut bir şekilde gösteriyor.
  • süper bir karar inşallah her üniversite alır bu kararı. öyle çakallar var ki herkes aşı olsun bağışıklık kazansın ben de faydalanayım kafasında. mecburen gidip aşı olurlar. bir kendileri akıllı amk. aşı olan onlara göre enayi.
  • plandemici aşı karşıtları şok :)
hesabın var mı? giriş yap