• kalp açıcı, kalp ilacı, kalp güçlendirici vd bir bitki olan kakao ile yapılan şamanik bir seremonidir.

    kakaonun içerdiği şimdilik bilinen yaklaşık 600 etken maddesinin bedene alınmasının yanı sıra (içerek tabi ki), kakaonun ruhu ile buluşmak üzere şamanik bir yolculuğa çıkılır.

    hiçbir kakao seremonisi bir diğeri ile aynı değildir. aynı kişi ile yapsanız bile.

    kakao seremonisi, hayatınıza dair almak istediğiniz bir kararda, atacağınız adımlarda, genç kızlık törenlerinde, bebek kutlamalarında, nikahlarda, kına gecelerinde ve ve benzeri herhangi bir dönüm noktasında yapılabilecek bir seremonidir.

    niyetini alır gidersin ve kutsal kakaonun ruhuyla şamanik yolculuğunda buluşur, ondan rehberlik alırsın.

    şu an dünyanın ilacı sevgi ve o sevgi kakao ile yayılıyor.
    kakao psikoaktif değildir. dolayısı ile kafa yapar mı, alemlere sokar mı gibi sorularınıza cevap olarak hayır derim ama buluşmalardan ne ile çıkacağınızı bir tek siz bilirsiniz.

    kakao seremonisi yapanlara ulaşmak üzere bir link
  • millet boşlukta yeni yeni saçma sapan şeyler buluyo inanıyo ve pazarlıyo :d. kolaklıklar diliyore
  • yeni nesil dolandırıcılık.
  • merak edip katıldım, değişik bir deneyimdi.
    kakaoyu tatlıyla ilişkilendirdiğimden içinde şeker olmayacağını bilsem de güzel bir içecektir diye düşünmüştüm, yanılmışım. içerken çok zorlandım. fakat, uzun süre tok tutuyor ve sonradan da etkilerini araştırınca birçok faydası olduğunu öğrendim. keten tohumu gibi her gün bir kaşık yesem mi diye de düşünmedim değil ama yapamadım. yiyemiyorum, yutamıyorum çok ilginç.
  • birileri yine spiritüel beyaz yaka tokatlıyor.
  • cacao people dan tek kullanımlık kakao paketimi sipariş ettim.evde kendim yapacağım nefes ve meditasyonla.. merakla bekliyorum.

    gönül isterdiki toplu ritüel yapayım bir rehber eşliğinde. illa yaparım da ilerde, tek başına evde de yapılabilir olduğunu öğrendiğim için ve bir şey merak ettiğim de onu bir an önce denemem gerektiğinden :) böyle deneyimlemek istedim.
  • bilinen en eski örneklerinin olmec'ler tarafından icra edildiği ve milattan önce 1500 dolaylarına değin uzandığı düşünülen, antik dönemlerde mesoamerican uygarlıklarını oluşturan yerlilerin geleneksel olarak gerçekleştirdiği ritüel.

    olmec uygarlığının bir ana kültür teşkil ettiği orta amerika'da, özellikle aztekler kakaonun bilgelik tanrısı quetzalcoatl tarafından insanlığa armağan edildiğine inanmaktalardı ve bu çerçevede evlilik törenlerinden, çocukların vaftizine kadar pek çok sakrament için kakaoyu, doğurganlığı ve bereketi getiren ilahi bir unsur olarak kullanıyorlardı.
  • ne diyeceğimi bilemediğim bir hadise.

    böyle şeylere ciddi yaklaşamıyorum. gerçekten. en ciddi olabildiğim noktada söyleyebildiğim şey bizi mi kopartıyorsun anlamadım ki olabiliyor. geçemiyorum ötesine.

    an itibarıyla kilosu 4.500 tl'ye gelen seremoniyel kakao denen bir şey var karşımızda. yine an itibarıyla, dr oetker'in kilosu 375 tl'ye gelirken, ben migros alırım derseniz kilo fiyatı 165 tl'ye tekabül ediyor.

    seremoniyel kakao alabilecek kadar zengin olmadığım gibi, sade kakao içebilecek kadar da keçeleşmiş bir damağım yok. eğer mümkünse, ben kendi nesquick'imi getirir, sütle karıştırır, onu içerim. isteyenle paylaşırım da. hiç sorun değil.

    kızmazlar bence. yani, umarım. dinde zorlama olur mu? bildiğim kadarıyla olmaz.

    ekleme: bir balıkesirli olarak vazgeçtim nesquick'ten. nesquick nedir ya? süka ile katılmama izin verirler mi acaba? umarım verirler, kendi iyilikleri için. bir kere süka içtiler mi vallahi billahi bir daha bakmazlar seremoniyel kakaonun yüzüne.
hesabın var mı? giriş yap