• işe giriş sırasında istenilen saçma evraklardan biri.

    dünyanın hangi yerinde kan grubunu birisine inandırmak için evrak vermen gerekir ki? ne yani şimdi benim kanım b rh+ de sana ab rh- mi dicem! yaz ulan işte oraya.. nedir bu ne için istenir anlamış değilim. bunu geçtim istemiş olabilirsin. ehliyet denen kartın üstünde de yazmakta bu bilgi. onun fotokopisini verince de kabul etmiyorlar. neymiş bir laboratuvar ya da hastaneden alınmış olması gerekiyormuş. eh be kardeşim ben o ehliyeti alırken kafadan mı salladım kan grubumu?
  • bugün gidip bir özel sağlık merkezinden almaya çalışacağım kart.devlette 18 dinar diyorlar bakalım özelde kaç dinar vereceğiz.

    aylar sonra gelen edit : aldım en sonunda. özelde 15 dinara hallettik. kadın ne ara deldi de aldı kanı anlayamadım. aklımı başımdan alıyorsun kaliteli sağlık hizmeti.
  • sürücü belgesi için gerekli olan hede. yaklaşık 40-45 dakika zamanınızı alacak olan sürecin sonunda, 13 tl gibi cüzi bi' miktara poliklinik ve bilumum sağlık kuruluşlarından temin edebilirsiniz.
  • yaklaşık 30 saniye içinde aile hekimimden aldığım hede.

    +kan grubun nedir?
    - a+
    +emin misin ?
    - evet
    + buyur.
  • ehliyet almak için gerekli evraklardan biridir bu.
    1 haftadan beri nasıl tekrardan gidip kan vermeden bunu halledebilirim diye çareler aradım durdum.
    "kart veririz yazarsınız" dedi aile hekimindeki görevli.. sonra başka bir gün "veremeyiz" dedi.

    ve sonuç olarak kan grubumu bildiğim halde yine gidip parmağımı deldirdim. öyle güzel deldi ki hemşire hanım dedim "bi de pearcing takalım."
    her neyse 10 tl karşılığında özel hastanede yaptırmış oldum sonuç itibari ile. ama 2 kart istedim.. yeter artık şunu benim sisteme geçin! e-devlette adımın yanında görmek istiyorum..
    bıktım yaaaa ...
  • bugun ehliyet icin gerekli oldugundan ozel bir hastaneden edindim kendisinden. yillardir (31 yildir) kan grubumu bilmedigim ortaya cikti. kimlik kartimda yazmiyordu; annem, babam falan da b rh+ demislerdi, ben de kabullenmistim. meger 0 rh+'mis. en azindan pozitif kismini tutturmus ailem.
  • romalılar bu kartı her lazım olduğunda tekrar tekrar almanıza gerek yok. sadece bir kere alıp kırtasiyeden 50 kuruşa 3-4 adet fotokopisini çektirin ve lazım olduğunda gerekli yere verin. that's it. nema problema.

    bu arada 0rh+ istanbul. lazım olursa.
  • sacma sapan bir kart.halihazirda kan grubunu bilen birinden neden kan almalari gerektigini de hic anlamis degilim.
  • devlet hastanesinde 65 tl istendi bu dandik belge için. özel hastanede 12 liraya hallettim. sigortam yok. bimere şikayet etmeyi düşünüyorum. resmen soygunculuk bu.
  • elimde 4 adet bulunan kart, herbiri bir hafta içinde farklı hastanelerin hematoloji servisinde yazıldı ve birbirinden farklı. a+, b+ ab+ ve ab- . en son gittiğim tıp fakültesi "yabcak bişi yog" diye yolladığından beri kaza geçiririm ya da bir yerim kanar diye ödüm bokumda hazır dolaşıyorum.
hesabın var mı? giriş yap