• http://www.milliyet.com.tr/…aliriz--gundem-1965184/
    adresinde görülebilecek haber.

    "diyarbakır’da yaşayan abbas aslan, hasta olan eşi gülhan’a böbreğini verdi. ancak abbas’ın ailesi “bırak karın ölsün, sana yenisini alırız” diyerek bu karara karşı çıktı. “ailem beni reddetti ama böbreğimi verdim"

    vicdansızlığın, kötülüğün bu kadarı kabilelerde bile yok diyeceğim ama yine de:
    (bkz: kürtlerin kabile kültürü seviyesinde yaşaması)

    helal olsun adam o zalim kültürün ortasında çiçek gibi açmış.

    not: ırkçı değilim, bilakis babaannemler diyarbakırlı. zaten kürtlerin kültürünü eleştirmedeki rahatlığım oradan geliyor..birtek kürtleri hedef almışsın diyenler: #35849073 gibi genel olarak türk kültürünü de eleştirdiğim bir çok entrym mevcut, bunlarla da debeye girmiştim. bakan görür..
  • cehaletin, vicdansizligin tezahuru bir cumle. neyse ki, sonuc cift icin olumlu, saglikla cikmislar hastaneden.
  • kadının bu topraklarda ne anlam ifade ettiğinin özeti olan söz. sanki telefon bozulmuş, elleme zaten eskidi yenisini alırız diyor şerefsizler.
  • "ayrıca kürtlerin kabile kültürü seviyesinde yaşaması bakınızı verilerek yine yeni yeniden genellemenin dibine vurularak ırkçı duygular kusulmuş. bırak ölsün diyen aile kürt de karşı çıkıp böbreğini veren oğulları isveçli mi?" diye sorulmuş.

    bakın burada oğulları her insan evladı gibi tepki vermiş. seni sevmediğin biriyle zorla evlendirseler bile o kişi iyi bir insansa, o kadar seneden sonra bağ kurarsın, onun iyiliğini düşünürsün. tabii insansan. bu adam da insanmış ve bir nevi geleneği delmiş, insani tepki gösterdiği için de kendi kültürü ile çatışmış.

    bunu ırkçılık olarak etiketlemeden önce kabile kültürürünün neden insani değer yargılarını yok etmeye çalıştığını sorgulasanız kendi kültürünüze daha faydalı olursunuz.
  • kadın ölse daha iyiymiş, böyle bir aile içinde yaşamaktan iyidir, dedirten olay.
  • haberin devamı okunursa eğer. kocasının tüm bu söylelenelere kulaklarını tıkayıp, üstüne ailesiyle görüşmemeye karar verip, elindeki tek mal varlığı olan arazisini satıp, ameliyat masraflarını böbreğini de vermek uğruna karşılamıştır. adam resmen severek evlendim karımı seviyorum diyor. vay be anadoludan üstelik aşiretine böyle baş kaldırabilen insan az bulunur. öğrensin kadın çocuk kesen orospu çocukları. helal lan
  • okurken tüylerim diken diken oldu.. ne yazık ki bu durumdan utanmak yerine düşündüğüm ilk şey ailemin ne kadar iyi olduğuydu.
    yani adamın ailesine yükleneceğim hayvanlar, insan değil bunlar diyeceğim de .. kadının ailesinde de aynı mantık var. ölsün, o zaten yarım bizim ailemizde ki kadınlar da yarım olmasın demiş. bunu diyen kadının kardeşi yaa.. insan kardeşine nasıl böyle kıyar aklım almıyor.
    ayrıca inşallah ölsün sana yenisini alırız diyenler böbreğe, ciğere bir organa muhtaç olsunlar da.. onları verip yenisini alalım.
hesabın var mı? giriş yap