• bunların bu yaptığını yemin ederim habeş maymunu yapmaz.
  • gerçek islam bu deyip hemen saldırıya geçmeyin. kuran'ın neresinde kadınlarınızın başlarını kesin diye ayet varda hemen gerçek islam bu diyorsunuz.
  • "eşlerinizi hafifçe dövebilirsiniz"in geldiği nokta. keşke azıcık öngörülü olsaydın be.
  • düşünsenize adamın birisi geliyor 100 yıl önce ülkeyi kurtarıp
    yetmezmiş gibi bir de bu habeş maymunları gibi olmamamız için ön görülerde bulunup dinle devlet işlerini ayırıyor
    sonra 2021 yılında başkaları gelip 100 yıl önceki halimize dönelim deyip din tüccarlığı yapıyor
    aklın mantığın bittiği noktadayız.
  • usa adaleti ve demokrasisi gelmediği sürece bu tür olaylar ortadoğunun kaderidir.

    usa, japonyada gerçek adaleti tesis etti ve japonyayı islah etti sonuçları ortada dünyanın en güçlü ekonomileri arasında japonya.

    usa olmasaydı japonya hala kılıç ve kalkanla samuraylık oynayacaktı.
  • vahşetten bağımsız olarak, islam'ı kendine müslüman diyen insanlara bakıp yorumlamaya ve yargılamaya çalışmak çok büyük bir cehaletin sonucudur.
  • dini kendi yaşantılarına, siyasi görüşlerine, kişilik yapılarına uygun bir biçimde yorumlayıp, en rahat edecekleri şekilde yaşıyorlar. dinlerin tehlikeli tarafı da bu. bir denetim mekanizması da yok, medeni kanun ihlalindeki gibi ani ceza uygulanması yok, bütün olay senin veriyi nasıl filtreleyeceğinle ilgili. gerçekte yazılı kurallar halinde indiği iddia edilen kitapta bariz erkek hegemonyası mevcut. o kitap size, bir süre sözle uyardığın eşin lafını dinlemiyorsa hafif hırpala diyor. bu arkadaş 'hırpalamayı' kendi anladığı biçimde uygulamış. nihayetinde bir kelimenin bilmem kaç anlamı var diyorlar, 500 yıl önce taşladıkları bir bilgi için aslında bu yazıyormuş diyorlar. kadının keyfi yerindeyse, ceza bile almayabilir. iranda örnekleri çok.
    edit: burada caninin müslüman kimliğinin öne çıkmasının nedeni, cinayetin işlendiği ülke ve tutuklunun namus cinayeti iddiasıdır. zira aynı ülkede yakınlarda, 14 yaşında babası tarafından kafası kesilerek kaltedilen bir kız çocuğu romina aşrafi var. katili aynı iddiadan sadece 9 yıl hapis cezası aldı.
  • böyle bir şeyi islamla müslümanlıkla bağdaştırmak din düşmanlığıdır.
    böyle bir olay islam ülkesinde bir ateist tarafından da yapılmış olabilir.
    islamda böyle bir şey yoktur..

    bu davranışı yapan kişinin bir yerini kesip dolaştıracaksın kısasa kısas..
  • böyle haberler hep müslüman ülkelerden çıkıyor genellikle.
  • insan vahşi bir yaratık maalesef ve insanların ezici çoğunluğu "korkmadığı" sürece her türlü vahşeti işlemeye eğilimli... yani insanın sistem tarafından çok iyi kontrol edilmesi gerekiyor..

    bu tür olayları ideolojisi için kullanmaya çalışanlar da süzme salaktır, çünkü tek bir insan bile o tür yorumlarınıza bakıp "aaa.. evet öyle yaa" deyip saf değiştirmez.. üstelik yalan söylüyorsunuz... insanlık tarihi boyunca hititlerden roma'ya, hitler'den sovyetler'e, pol pot'a, hatta her yerde devam etmekte olan kan davalarına kadar her ideolojiden her türlü insan/grup bu vahşetleri yapmış ve maalesef yapıyor... sorunla uğraşmak yerine her olayı sevmediği ideoloji aleyhine nasıl çarpıtıp kullanabileceğine odaklananlar ezik zavallılardır ve hiçbir sorunun çözümüne katkıda bulunamazlar...

    tanım: vahşi ve cani adamdır...
hesabın var mı? giriş yap