• 1877 doğumlu alman psikiyatr. sigmund freud onun için ''en iyi öğrencim'' dermiş. 1925'te ölmüştür.
  • anoreksiya nervozadaki bedenin*, tüm varlığı ile penis ile özdeşleştirildiğini düşünen fantastik psikanalist.
  • küçük kitabı veya makalesi güneş-kralın psikanalizi türkçeye ali nahit babaoğlu tarafından kazandırılmış ve bir cep kitapçığı olarak basılmış sigmund freud'un parlak öğrencilerinden psikanalist.

    (bkz: sabina spielrein/@ibisile)
  • psikanaliz ile sinemanın tanışmasına öncülük eden psikanalist.
    bugün hala devam eden, sinemanın psikanalize olan ilgisi, freud'a senaryo yazarlığı için yapılan teklifle başlar. teklifte çok yüklü bir meblağ söz konusudur ancak freud kabul etmez. bunun en büyük sebeplerinden biri de psikanalizin plastik bir şekilde ifade edilemeyeceğini düşünmesidir.
    bir süre sonra karl abraham'a senaryo yazması için teklif gelir. abraham'da bu durumu fraud'a danışır. üstat pek razı olmasa da buna engel olmayacağını söyler. yinede bu film, 2 sene sonra da vefat edecek olan abraham'la aralarının kalıcı olarak bozulmasına sebebiyet verecektir.
    o zamanlar kendi eserlerini bastıkları atölyede, film öncesinde psikanalizi tanıtması için bir broşür basılır. çekilen bu film 1926 yılında geheimnisse einer seele ismiyle yayınlanmıştır.
  • psikanalize ilk dönemlerinde en önemli katkıları sağlayan yazarların başında gelir. aynı zamanda sigmund freud’un çalışma arkadaşlarındandır. freud, ona “en parlak talebem” derdi. tıp alanında araştırmalar yaptı ve eugen bleuler ve carl gustav jung gibi isimlerle çalıştı.
hesabın var mı? giriş yap