• bir donem sik sik gorusme yaptigim donemlerde elleri terli insanlarin ellerini sikmamak adina elimdeki dosyaya sarilip "iyi gunler" gulumsemesiyle gerceklestirdigim eylem.
  • 1 - namahrem (aileden olmayan) kadınlarla tokalaşmanın haram olduğunu ya da en azından caiz olmadığını kabullenen tüm müslümanlar değildir, hanefi - şafi mezhebine göre haramdır

    2 - ve bu inancın kaynağı da kuran-ı kerim değil hadisi şeriflerdir.

    ben kadınlarla tokalaşmam benim yüz kadına söylediğim söz bir kadına söylediğim söz gibidir

    - neseî, bîy’a: 18; ibni mâce, cihad: 43

    dolayısıyla eleştirilemeyecek ve tartışılmayacak bir dini kural değildir. kaldı ki bir çok hanefi - şafi alim de tokalaşma meselesinin statüsü (haram - mekruh - caiz) konusunda anlaşmazlığa düşmüştür.

    kaldı ki tüm temelleri hanefi - şafi inancına göre tasarlanmış olan diyanet işleri başkanlığı da daha 2010 yılında tokalşmak yasak değildir fetvası verdi.

    http://www.radikal.com.tr/…05.10.2008&categoryid=79

    nemiş? ben öyle inanır öyle yaparım demek yetmiyormuş.

    ben çıksam sokakta çükümü sallarım çünkü spagetti canavarı öyle emrediyor desem bana sapık demeyecek misin? eee ben de ayrımcı, cinsiyetçi, baskıcı ve geri kafalı olduğunu düşündüğüm ve kendine kutsal kitaba dayana bir destek dahi bulamayan dini pratiğe neden laf etmeyeyim? ederim bal gibi. kadınlarla tokalaşmamak (kadınlar için de erkeklerle tokalaşmamak) hakkında hüküm olan bir şey değildir ve hep var olmamasıyla övündüğümüz ama yarattığı külliyatlar ve kıçından sıktığı hadisler (hazreti muhammed'e ithaf edilen hadislein toplamı o derece büyük ki tüm hayatı boyunca konuşsa ve her lafı hadis olsa yetmiyor) ile basbayağı bir ruhban sınfı olan hanefi ilmiyesinin dayatmasından ibarettir. dinen meşru değildir, manen ve vicdanen de geri kafalıcadır.
  • bazı yobaz yahudilerin de yaptığı ilkellik.
  • örümcek kafalılarca meşru görülen eylem, üstelik sapıklıklarını ve sapkınlıklarını yüzlerine vurmamızı da istemiyorlarmış. insanın ulan sizi insan yerine koyup el uzatanın da... diye başlayası geliyor azizim.
  • şafilerin inanışları gereği gerçekleştirmediği eylemdir.
    eğer abdestli iken karşı cins ile temas söz konusu olursa abdestin bozulacağına inanılır. o nedenden tokalaşmaya pek yanaşmazlar. neticede dini bir inanıştır saygı duymak gerekir.
    şafi olmayıpta tokalaşmayanlara ise biraz içerlerim zira elin havada kalması pek hoş olmuyor.
  • tokalaşmayı geçip direkt sarılıp öpüyosan çok güzel abi bence. devam et sen devam
  • taraflardan biri durumdan habersizse cok komik olabiliyor.
  • yüzüne dahi bakılmayacak karşı cinsle karşılaşıldığında vukuu bulur.
  • bugün başıma ikinci kez geldi.

    ilkinde altı yedi yaşındaydım. babamın yanında çalışanlardan biri beni caddeden karşıya geçirecekti. ona elimi uzattım, abdestliyim dedi ve elimi tutmadı. nasıl bir travma yaratmışsa bende, bunca yıl unutamadım. adamın giydiği mavi gömleği bile hatırlıyorum.

    neyse bugün yine aynı şeyle karşılaştım. bir görüşme yapıyordum iş ile ilgili. odaya kim olduğundan emin olamadığım birisi girdi. benimle birlikte gelen iki beye hoşgeldiniz dedi ellerini sıktı, ben de doğruldum elimi uzattım. adam abdestliyim dedi. acayip bozuldum. altı yaşında ne hissettiysem, aynısını hissettim. döndüm ona kıçımı oturdum.
    tamam inançtır saygı duyarım ama bir insanı bu şekilde bozacağına, bence abdestini bir daha alsa daha çok sevaba girerdi.
  • zorla çok öptüğüm olmuştur. hepsi sonradan memnun kaldılar. gelip teşekkür eden de oldu.
hesabın var mı? giriş yap